Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2009

Av Kvasthilda - 24 april 2009 12:02

Här är receptet på min exceptionellt populära kardemummakaka. Bakar man den åt maken infriar han alla löften. Nästan :-)

(ja, jag vet att bilden är trist o tråkig, men jag har inte riktigt tid att Leilifiera den) Fotade en ny bild:


Kardemummakaka



  • 1,8 l vetemjöl
  • 8 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 200 g smält smör
  • 6 dl strösocker
  • 7,5 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop smör o socker, häll i torrvarorna och tillsätt sedan mjölken. Observera att det blir en TJOCK degliknande smet. Häll/bred ut i långpanna, strö pärlsocker (tätt, tätt) över och grädda nedanför mitten 30-40 min i 200 grader.


Dela den färdiggräddade kakan i fyra delar (mitten/mitten, eller fyra tvärlängder) och skär i tunna skivor. Blir för mastigt med fyrkantsbitar som "vanliga" långpannekakor.


Håll sopkvasten nära tillhands, för det

s m u l a r!

Av Kvasthilda - 24 april 2009 11:45

isch usch blä. Jag gillar rakvatten, men bara om det sitter på makens haka. INTE när jag har fått det på händerna, eller som idag - på min nytvättade tröja. Städade badrumsskåpet (gjorde åtminstone ett försök därtill) och en av korkarna ramlade av och rakvatten skvätte ut över mig. Har bytt tröja, men nånstans finns det en droppe som luktar....


Nåja, lite lunch kanske, o fixa matlåda. En dryg timme till skiftet.

Av Kvasthilda - 24 april 2009 10:49

Snart har man sista passet på bangården. Trist! Det är en skönt gäng! Har väl inte fått exakt all den praktik jag skulle behöva med växling och signaler men det har varit lärorikt på andra sätt. Man får en insikt i varför vi, som förare får stå och vänta på våra vagnar. Allt går inte som på räls ;) Det finns en del hinder som måste röjas undan och tappar som måste fungera. Och fungerar inte det, blir det traktorlastning och det tar åtminstone sju gånger så lång tid.

Har bakat en kaka för att bjuda mina skiftkamrater på. Tyvärr får inte alla skiften smaka. Mina andra två skiftlag har ledigvecka och återkommer först på måndag. Innan dess är alla kakbitar slut.


En av killarna har en ny, jättesöt fru och en liten bebis på gång. Deras femte. Hans tredje och hennes tredje men deras första tillsammans. De var båda singlar och träffades i lekparken. Han bjöd henne på nykokt kaffe och IKEA-katalogen och på den vägen är det, sa han. Gulligt va? Tänk att vägen till en kvinnas hjärta kan gå via IKEA? 

Av Kvasthilda - 23 april 2009 23:45

Voj Voj. Det har varit en lång dag idag. En dag kvar på bangår'n. Eller kväll. Ett skift till, sen tillbaks till mina vanliga, totalt kaosartade arbetstider. Har varit ner under jord idag. Vi får inget underjordstillägg som ordinarie personal får. Tack o lov får man OB-tillägg i alla fall.

Vi var tvungna att fara ner under jord och manuellt peta till en knapp till en silotapp som inte ville fungera som den skulle. Det ÖSREGNADE därnere! Mycket vatten i berget.

Höll på att köra vilse i gruvgångarna när vi skulle därifrån. Inte jag, men tjejen som körde. Jag följde ju bara med! Var hennes första tur ensam - och bakom ratten. Mörka gruvgångar utan lyse (lampor i gången alltså, lyse på bilen hade vi). Vägen ner var upplyst o fin (o man följer malmbandet neråt). Däremot går tillbakaresan INÅT gruvan och runt åt olika håll. Jag blir sällan nervös, men hon smittade av sig lite på mig och jag fick liiite panikkänslor ett tag. Lite klaustrofobivarning. Och hon kände inte riktigt igen sig. Inga telefoner fungerar därnere! Fast en kanal på komradion förstås. Men då gäller det ju att veta var man befinner sig. "Tja, vi är i en svart tunnel"

Det var mörkt och ingen vändplan i sikte. De kommer med täta mellanrum, vändplanerna - eller gluggarna. Det finns inga riktiga "vägvisare" heller - utan bara nåt klottrat på väggarna med vit färg. Skippern ditåt. Nåt annat däråt. Skippern?? Jisses. Trilla inte ner där bara.... Skipper är malmhissen från gruvan. Går snabbt som F-N! Hon tyckte vi for åt fel håll, men även om vi var under jord o magnetiseringen kanske är helt käpprätt åt skogen (hmmm, brist på skog där. käpprätt åt vaddårå??) sa min "inbyggda" kompass att vi borde vara på väg åt rätt håll. En del krokar hit  dit o vägskäl till höger o vänster o bakåt. O fortfarande becksvarta tunnlar. Hmmmm... Men DÄR är ljuset! Vi kom ut till sist. Blir väldigt varmt i en "nervös" bil!


Nu måste jag krypa i säng. Underjordstillägg eller inte. Under täcket ska jag. Innan jag svimmar av ren utmattning!


Go'Natt!

Av Kvasthilda - 23 april 2009 11:00

När tjejerna var små fick de ett varsitt nattlinne med Barbietryck på, och ett extra linne som de kunde klä sina Barbiedockor i (har JUST läst ett par inlägg hos Persilja om genustänk och det här går emot allt detta... hahahhaaa. Tänk så det kan bli!)

Hur som haver. Barnen växte ur sina nattlinen, men Barbie växer ju aldrig så hennes behöll vi. De andra gav vi bort till en annan familj med tjejtjejer.


Mamma slash undertecknad är ju som bekant samlare av allt möjligt och omöjligt. Dessa linnen är URSÖTA! Töntiga, men söta.  Det längs till höger har jag "ärvt" av flickorna (Barbie ser munlös ut, men det finns en ljusrosa mun i det där aprikosa ansiktet). De andra har jag förvärvat genom Tradera, i lotter eller ensamma. Har ett tjugotal olika idag. De är gjorda i mjuk bomull, blank polyester eller luddtyg (oxå nån poly- eller acrylblandning). De har alla en volang nertill. Vissa har ärmar, andra inte. Oftast är de vita med en docka på framsidan.



Disney är ju också favoriter i vårt hus och här är en Barbie-nattis med Mussetryck. Vet inte vilken docka som haft dessa, men jag vet att exempelvis Sindy av nyare modell haft en del Musse-kläder.

De här är oftast lite svåra att hitta/få tag i! Om du som läser detta råkar ha "nåt över" kan du ju höra av dig ;-) Man tar alla chanser man får ;)

Av Kvasthilda - 23 april 2009 09:03


Asså.... Det är skitsvårt att skapa kategorier o få dem att bli lättfattliga och/eller överskådliga. Vad är intressen? Är inte samlande ett intresse? Eller klippdockor ett samlande-ämne? Vad göra åt intressen? En teckning ÄR ett intresse. Ett av Storpigans intressen. Men den handlar om film (pigans teckning med en "stakad" Spike). Teckning är också ett handarbete och i dagsläget är mitt andra inlägg där handarbetsrelaterat.... Men kan man lägga teckningar i handarbete? Gör inte riktigt den kopplingen. Kidsen? Det är ju ett av "barnen" som gjort den. (barn o barn, hon är ju 18 år!) Har ju ett annat av hennes alster bland kidsen. Skapande? Det blir en ny kategori. Vill inte ha en djungel av kategorier heller. Fast å andra sidan. Det spelar ingen roll. Och om hundra år är det glömt som Lisa Syrén brukar säga. Får fundera på saken ett tag till.

Nu ska jag ringa svågern o se om han är tillgänglig för taxitrafik ett tag. Måste få hem mjölk till kalvarna, aka kidsen.

Av Kvasthilda - 23 april 2009 08:48


De här bilderna togs en vårdag 2004. Det var varmt o gott. Vårbäcken i diket har alltid lockat kvarterets ungar. iiiiiiiskallt vatten då det är smältvatten från Loussavaara. Rinner bara så länge det finns snö kvar.





Tjocka mamman fick också vara med...

Av Kvasthilda - 23 april 2009 08:45

En liten bild som gör mig glaaaaad! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards