Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2009

Av Kvasthilda - 28 maj 2009 22:06


Fick även en tungvrickarordbok idag :-) 


Den heter passande nog Sex laxar i en laxask och andra tungvrickare. Sammanställda av Ingvar Svanberg.


Tycker ordvitsar av det här slaget är roliga. Läste ur den för E-pigan idag och hon fick fnatt o spader. SLUTA mamma!!!

Jag har en ramsa som inte finns med i boken. Nämligen en som min svärmor brukade dra för mig emellanåt.


Herr Utfall fick ett infall,

gjorde anfall på sin fru.

Detta anfall blev ett missfall,

detta missfall det är du!


Inte så snäll, men lik' förbannat, skitrolig :-)



Av Kvasthilda - 28 maj 2009 21:18


Här är några av de saker jag fick med mig hem från stan idag :-) 


Böckerna av Charlaine Harris. En god liten bunt :-)) Det är alltså nyaste Sookie Stackhouse. Köpte den inbunden fast jag har alla andra i pocket. Ville ha den NU. Pocketen har inte kommit än :-)

Dessutom är det några andra böcker av Charlaine Harris, fortfarande utspelande sig i sydstaterna.


 


Några pizzakartonger med pizzor vid namn Favorit (oxfilé, beasås, färska tomater, räkor o ädelost - mysko blandning med ack så gott. Håller INTE sonen med om!) och den fantasifyllda Kebab Pizza (inte Slivovitza). Kebaben har givetvis kebabkött, men även lök (karvas bort av kottarna), färska tomater och pfeferoni o givetvis orientdressing på sidan!


Min låda Chardonnay. Den här gången blev det en Robertson från Sydafrika. Jag gillar Chardonnay. P o jag har haft våra diskussioner om vilken druva som är bäst. Likaså en annan kompis o min syster. Syrran gillar halvtorra viner. Min kompis mestadels röda viner, men för min skull beställde hon Chardonnay som vitt alternativ på jobbet, annars är det oftast nån annan grinigare druva. Fick syrran att smaka Lindemans. Ett gott vitt vin av Chardonnay-druvor. Detta till trots att det stod nåt om "ananas" i smakinfot. Hon HATAR ananas, såvida den inte kommer i en Piña Colada... Dock föll hon för herr Lindemans låda :-)


Åsså en närbild (eller tre) på TEBURKEN. Kanske det är förståeligt varför denna föll mig i smaken?? Det stod en kinesisk burk på den här och när jag lyfte på den, bara skrek den här till min hjärterot. Färgen går inte fram ordentligt. Den är i en vacker brunröd färg, och givetvis med de guldfärgade indiska elefanterna mot den svarta bakgrunden. Lock med gångjärn, precis som jag ville!

 

Av Kvasthilda - 28 maj 2009 20:29

 Känns vyn igen? Har fotograferat just dessa björkar bara förra veckan.

 Björkar i Björkliden

28 maj, 2009


 Löv i snö

Av Kvasthilda - 28 maj 2009 20:06


Så här har en del av min dag sett ut. Med allt vad det innebär av väder o vind och spring i maskinrum!

  

Klockan är 06.25 Kirunavaara syns knappt av all snö som ligger i luften!

 

 På väg ut till sjöbangår'n. Vågorna slår mot östra stranden av Loussasjön.

 

 Loussavaara sett från sjöbangår'n. Snö i slalombacken!

Det är inte vita gäss på sjön. Det är svanar! Banne mej.


 På väg in i Nuoljatunneln. Snömängden inte så katastrofal....

Signaltavla. TUUUT med andra ord....

 

 På andra sidan Nuoljatunneln. På väg mot björkis. En väsentlig skillnad!


 

I Björkliden, på väg upp till vår "stuga". Den sk överliggningen i björkis.

Träden står på tvären. Syns kanske inte så bra, men det är rejäl vind i björkarna här!


 Vände mig om o fotade Oscar och hans vagnar.


 Lanthandeln i Björkliden är än en gång stängd för säsongen...

Öppnar igen 18 juni enligt dörrskylten...


 På väg hem. I bakhytt för att kolla nåt fel som Lenki la åt oss... Passade på att fota våra snabba Fanoo- (F050-) vagnar mot Torne Träsk och vindarna därute...


 

Maskinrummet på en Iore. Rent.


Av Kvasthilda - 28 maj 2009 19:51


Min duktiga Mellantjej har gjort en jättebra Steg-för-Steg-instruktion med bilder hur man skapar ett collage med bilder och text i Picasa3.

Titta in hos henne!  (död länk)


/ Stolta mamman!


Av Kvasthilda - 28 maj 2009 15:07


Ja hörni. Nog har det varit VÄDER idag. Blåser som f*n än. Vi har åkt tåg - äntligen, och vår handledare, Lenki har hittat på en massa bus för oss. Han "pajade" batteriladdningen. Stoppade diverse bromsar. Stängde av hjälpstyrriktare. Stängde av strömnedtagare. Bänglade med luft o en massa annat. Vi hittade allt. Kanon.

Dm3 norrut och en Iore söderut. Vårt södergående var ju faktiskt inställt! Vi snodde nämligen ett av tågen norrifrån också, så vi fick köra bägge vägarna. Lika glad för det, var den föraren som slapp köra sitt tåg. Han var hemma lååångt tidigare än han normalt hade varit. Kort dag :-) O vi fick också kortare dag.


Väder ja. Det har varit snöblandat mest hela vägen till o från Abisko. Mycket slirande. Hjulen bara spinner. Lite av lövhalke-fenomenet de har i södra delar av landet. Vi har ju inga löv att snacka om så vi får aldrig vara med om just det. När rälsen är som såpa. Här var det "bara" snöblandat regn alltså.


Så passerar man Njoullatunneln....

BAM.

SNÖ, SNÖ, SNÖ.

På tvären.

Bokstavligen!


Såg inte ens Torne Träsk på uppvägen... och den går bredvid vägen (E10) som går strax nedanför järnvägen på sina håll. Man anade sjön bakom snöyran. Isen har försvunnit i alla fall. Om inte annat så har den blåst bort idag.

I Björkliden var det så en dm snö. O de fina björkarna jag fotade häromdagen hade ena sidan täckt av snö. Alla stackars musöron till björklöv försökte krampaktigt hålla sig kvar i träden men en massa hade blåst ner. Stackarna. Backen full av små söta gröna löv. Ska visa bilder senare. Lånade pigans kamera. Hade jag haft min egen hade man väl blåst till sjöss! Stort objektiv :-)


For sen på stan med svågern och gjorde ett besök på Apoteket Gröna Skylten, köpte lite choklad. Nej de har inte det i sitt sortiment men jag träffade en gammal kompis som alltid sitter i kassan när jag kommer - med min Chardonnaylåda.

Chokladen inhandlades på macken (P-s fd granne) när jag hämtade ut ett paket jag längtat såååå efter. Fullt med böcker. Charlaine Harris nyaste i Sookie Stackhouse-serien. MMMmmmmmmmmmmm. Kan inte vänta på att få läsa om Eric Northman och Bill igen. Hur fan kan en vampyr heta BILL??? Jag, precis som Sookie tycker det är hysteriskt.


Hittade en TEBURK också, precis som jag vill ha dem!!!!! Ska visa senare. YAY! Mitt blixtbesök på butiken där jag inte skulle köpa nåt som jag sa till tjejen i kassan... Jojo, där hittade jag TEBURKEN! Fantastiskt.


Köpte hem pizza. Svågern ville ha så jag beställde åt kottarna o mig också. NÅN gång kan man ju göra det :-)


Av Kvasthilda - 28 maj 2009 05:28


Har hört en stund i min sömndvala, att det har blåst. Fönstren står o skallrar. När jag så väl kliver upp ur min varma o goa säng denna (för mig) okristliga tid och tittar ut genom fönstret känner jag att jag helst av allt vill krypa tillbaks ner under täcket igen! Det snöööööar! Snöblandat regn. FYYY F****N. Så är det att bo i den här landsänden.... Arktiskt klimat. Nej. Inte riktigt, men ibland känns det så!


Nä, det är väl bara att bita i det sura äpplet o krypa in i duschen i stället och göra sig i ordning och hålla tummarna för att vårt tåg går idag.


*burr*


Av Kvasthilda - 27 maj 2009 22:06


Vad glad jag blir! Ser The Wedding Planner på TV. Den underbara filmen med Jennifer Lopez som går emot alla sina principer och blir kär i Matthew McConaughey som är brudgum i ett av hennes planerade bröllop.

Just nu har han en kalkstenssnopp fastklistrad på handen! Skön humor :-) Och Justin Chambers i rollen som den kärlekskranke Massimo är störtskön! Han ser så ung ut i filmen, jämfört med hans roll som Alex Karev i Grey's Anatomy.


 


Jag älskar de flesta av de filmer J-Lo medverkar i och de är nästan alla må-bra-filmer :-) Andra favoriter är exempelvis Angel Eyes, där hon spelar mot den svårmodige James Caviezel (eller hans roll som Angel som tappat minnet) som också kan spela übermördare i filmen Déjà VuMaid in Manhattan där motspelaren är Ralph Fiennes, som jag gärna ser som Lord Voldemort i Harry Potter-filmerna. Underbart ljuvliga Out of Sight där J-Lo är en FBI-agent som försöker fånga bovar och en av dem är supertjuven George Clooney. Money Train där hon spelar mot Wesley Snipes och Woody Harrelson och sinnesjukt elake Robert Blake (Baretta).


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards