Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2009

Av Kvasthilda - 16 juni 2009 19:11


... blev det idag. Vi satt bara o drack kaffe, insen o ja'! Ringde MTC för att ta reda på vilket lok vi skulle klargöra. Fanns inget! Väntade in 9911, eller snarare 19911, sommartider, ifall inget skulle bli klart från stall. Många lok som är inne på revision eller allmän genomgång eller reparation eller...... Fattar inte var alla Iore är nånstans... Killen vi skulle hjälpa med klargöringen, han som fick för lite vila mellan turerna sa att det är TVÅ Iore på norra omloppet.... Dvs mellan Kiruna o Narvik. Var är alla andra?? Går lite tåg på södra omloppet. Knepigt. Fast det är en boogie här och en lokkorg där som ska revideras. Blir lite hött-om-mött.

Hur som haver. Vi satt o drack vårt kaffe o avvaktade på att få in ett lok att klargöra. Ordinarie förare hann komma så det var bara att knata hem igen! Oerhört lätt skift. Inte så kul, utbildningsvis, men lätt. Lättförtjänta pengar. *suck*

Fast jag hade kameran med mig o fotade en massa blomster efter vägen så nåt fick jag ut av dagen i alla fall!


Av Kvasthilda - 16 juni 2009 13:13


Maken samlar tior i en flaska. Ska ha dem till nåt ingen har fått grepp om ännu. En gång var det till nån resa. En annan gång till grejer till stugan (Makens alldeles egna jaktstuga mitt i ingenstans, aka älgskogen i Långträskskogarna).

Nu vet jag inte alls. Han är lika ombytlig som vädret (INTE) har varit i sommar. Vad jag däremot vet är att han inte kommer att lägga en spänn på sin älskade hustru eller kottarna. Kanske den äldsta. Min man är "ekonomisk" som det så vacker heter, när man gör en omskrivning av det frenetiskt hållandet av börsen och dess innehåll för att ingen ska komma åt nåt. Åtminstone är det så han ser sig själv.

En annan spralar pengar omkring sig som maskrosfrön i vinden. Har ju äntligen en inkomst att tala om! YAYYY! Blir vi nån gång färdiga lokförare får man ytterligare några sköna tusenlappar till i lönekuvertet.

Hur som haver. Tänk om Maken sitter på en förmögenhet? Han har nog gjort rätt som låst in PET-flaskan i vapenskåpet. Har ju sett att det finns tior i omlopp, gjorda i rent guld!


Av Kvasthilda - 16 juni 2009 12:31


Det är lite kul. Jag svassar runt bland bloggar och hittar nya varje dag. Några hamnar i mina RSS-feeds för att återvändas till senare och inte tappas bort efter vägen.  RSS-feeds är som Favoriter, fast en egen flik i Exploder, eeehh Explorer. Vad jag däremot har problem med är att lämna meningsfulla kommentarer. Vet inte om min totala fantasi (eller brist därpå?) får sitt utlopp i mina blogginlägg och det finns inget kvar till kommentarerna? Jag vill så gärna lämna ett litet avtryck och visa om nåt berört mig, eller bara för att visa att jag tittat in. Så många därute i cyberspace som är anonyma. Inget fel i det. Om jag gillar en blogg eller ett inlägg lämnar jag ofta ett, om än så litet avtryck. Däremot önskar jag att min ordsvada kunde utvecklas lite i de tillfällena också. Det funkar på samma sätt när jag lämnar omdömen på Tradera. Blir ofta bara "Bra". "Är nöjd", "Bra kontakt", "Snabb affär", "Smidig affär" eller nåt liknande totalt innehållslöst och tråkigt.

Är det nån jag utvecklat nån sorts cyberförhållande till (inte med!) blir det lättare ordbajseri på hög nivå. Speciellt om personen vid andra tangentbordet har samma sjuka humor som jag har. Som jag sägs ha. Men varför fungerar inte detta annars? Kanske för att det finns "så många bloggar, så lite tid" (som Nanne sa, fast om karlar).


Nä, mera kaffe. Om inte annat får man fylla upp koffeinnivån något.


Fick just samtalet från min ins som jag väntat på. Vi ska jobba. Men bara en kortis. Klargöring av ett lok, hämta vagnarna och ställa tåget på KMB för föraren fått för lite vila emellan. JÄKLA SÖM!

(ins = instruktör btw)

Av Kvasthilda - 16 juni 2009 11:29


... såg jag igår em när jag gick till jobbet. Hade inte kameran med mig igår men tänkte ta en prommis idag och kika till dem. Nu blåser det så förtvivlat så de lär nog vaja vilt där, bland skrotet på upplaget och fotografering av vajande skira blommor låter sig inte göras, helt "obesvärligt".

Det fanns en massa gula vallmo och nån enstaka "vit". Den vita växer på samma ställe varje år, så det är nog en liten avart, precis i den tuvan.


Såg även ett "nytt" lok så kanske jag tar en promenad trots allt. Ska vänta in en timme o se om vår tur idag är inställd först. Det stod på på en senare utskriven turlista igår, så det är väl så. Vi börjar 12.58 tror jag. Det är synd att det inte går, för jag hade behövt få lite upprättelse från gårdagens långsamma tur :-) Idag är det i alla fall torrt o lite lättare att ta sig fram!

Det kan ju bli nåt annat istället. Jobbar gör vi hur som helst även om det är hemma. Tjänst motsvarande kallas det. Ifall nåt annat händer få vi rycka ut. Tror dock jouren går före. Vårt skift är ju så kort med nolldag i morgon så det vore ju fan om vi skulle åka på en Narvikstur eller nåt.


Av Kvasthilda - 16 juni 2009 00:42


Dessa foton tog jag för exakt två år sedan. Med snudd på ett dygn. Efter klockan 22 den 16e juni 2007.

 

 Svårt att få skärpan på tre jössar som studsar runt på en mörk gräsmatta.

Av Kvasthilda - 16 juni 2009 00:10


Det har varit lite prat om solfilmen runt bloggvärlden. Den visas bara fram till midsommar :-) Sen vänder ju ljuset igen och dagarna blir kortare.

Är bara tvungen att visa upp just den här filmen. Kolla tiden för upp o nedgång i Kiruna :-)

Filmen är bortplockad från Svts sida så här är en liten skärmdump i stället.


 


Av Kvasthilda - 15 juni 2009 22:55


... puh så skönt. Är hemma igen. Tidigare än väntat. Fast vi slapp ju efterväxlingen då tåget fortsatte norrut med samma lok. Bra tur.

O han ÄR snygg. Puss på honom.

Det var slirigt som fan idag. Halkigt o eländigt. Trodde att solskenet skulle fixa upp att torka rälen åt oss. Banne mig. Så blev det INTE. Började i stället regna igen. Var ett rent helsike att ta sig upp från Svappis idag. Slir, slir, sladd. Loket bara hoppade. Fast det gick framåt.

GICK var nog ledordet där. En av våra handledare brukade säga när han flyttade upp igen efter x antal år på järnvägarna i mellan-Sverige.... tänk att man kan köra så sakta utan att stå still..... Eller nåt. Idag gick det så sakta. Man hade nog hunnit gå ikapp oss. Om det inte vore så jäkla besvärligt att trampa i makadam. Eller slyskog efter myrar. Vi k-r-ö-p upp för backarna från Svappavaara. Sakta sakta sakta. Men det gick ju sakteliga framåt. Annars hade vi farit baklänges nerför backarna igen.

Morgondagens tripp är inställd. *buhäää* Men min stackars ins var helt slut. Har varit till Narvik inatt och kom hem halvfem i morse. Sen hade han besiktning av bilen och diverse så han har inte sovit sådär jättemycket. Han är glad åt morgondagens inställda tåg.

Nu blåser det. Massor. Halvklart. Men blåst. Ska väl slippa åskan i alla fall!


O just ja, Pigan har vunnit en iPhone. gratisgodis.se eller vad nu sajten heter. Gjorde en massa quizzar och fick ett mail telefonsamtal om att ett brev var på väg. Idag kom den. Mamma är bara liiiiite avis. Behöver ju en NY MOBIL!!!!

*arrrggghhhh*

BRAT!


Av Kvasthilda - 15 juni 2009 15:26


Börjar jobba 17.11 idag. Slutar strax före 12 inatt. Svappa-tur. Sköna skift. Ska åka med en av insarna idag - och tre veckor framåt. Till semestern. Kanon! Han råkar dessutom vara en av mina grannar. O snygg som fan. Våra insar har äntligen tid att åka med oss. De har kört JTF-utbildning i flera veckor så vi har varit utan handledare, nej haft för få. Just nu tror jag vi är lika många elever som handledare (som inte har semester). Hoppas det. Vill inte dela mina turer. Vi får nog lite praktik som det är. Bättre att få ett flyt genom hela turen, snarare än att behöva byta efter halva trippen. Jäkligt irriterande. Jag lär mig aldrig banan. Fast nu ska vi alltså till Svappavaara. Måndag o tisdag. Onsdag nolldag (ledig). Torsdag, en hysterisk mastodonttripp till Narvik. Börjar 08.13 o slutar 04.40 eller nåt fredag morgon... Många kvartstidstimmar i Narvik. Lördag Björkliden. Söndag Svappavaara.

Nästa veckas schema får jag idag.

Måste fixa ett synintyg till körkortstillståndet också.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards