Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2009

Av Kvasthilda - 28 juni 2009 19:22


Festivalens sista spelning. Officiellt sett då. På nattkröken brukar artisterna samlas på Ferrum o spela häcken av alla som jobbar där. En kompis till oss brukar vara med o jamma natten lång. Har hört om en konstellation av keyboardisten i Hardcore Superstar o The Rasmus eller Lena Phs gitarrist eller nåt sån't. Lite blandat bandat... Nån av dem fyllde år ett år (det måste ha varit nån av DiLevas bandmedlemmar) och det var party på natten. Då var det nån av the Arks medlemmar som var med o jammade. Kan hända mycket!


Frågan är dock om Ulf Lundell var med o jammade inatt. Med den inställning han tycks ha, betvivlar jag detta. Det var lite gnäll över fotograferna framme vid scenen - som bara fick fota under första till tredje låten tror jag....

"Ska ni fotografer ta närbilder av mina näshår?"

Några av dem hade ju faktiskt kameran i princip uppe i ansiktet på Lundell, så jag förstår hans fråga... Till en viss del. 

 


  


Stannade en stund så jag fick lite bilder men var då helt slut i kropp och själ så jag bestämde mig för att ta första bästa buss hem.

Av Kvasthilda - 28 juni 2009 17:36


Mellan hårdrockarna kikade jag in i dansparken. The Shanes spelade ju på LKAB-scenen. Det var betydligt mycker mer folk på lördagens dansgolv vid niotiden än det var när Arvingarna hade sin första spelning på fredagen. Shanes drar många, många fler Kirunabor :-) Still going strong. Gamm-gubbarna spelade och folk dansade så hela parken gungade.

 

Lennart Grahn o gänget.


Jag har Lennart som klippdocka! Från en Hemmets Veckotidning från 1971. Strax efter Björn Skifs, Siv-Inger och Ola Håkansson.


 ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Ett annat dansant band spelade senare på Cityscenen. Timbuktu och Damn! Jättesvårt att stå still när de kör sin skånska reggaerap. Publiken framför scenen stod o gungade med i takt. Mattias o Erik lyssnade från Café Rost takterrass som jag sagt tidigare. Enligt E-pigan stod visst Danny på scenen även under denna konsert. En av hennes kompisar såg honom i kulisserna.

"Nu ska vi få Kiruna att röra på sig," sa Timbuktu. "Det är bara att vicka rumpan fram och tillbaks så rör sig snart huvudet också".  :-)




Av Kvasthilda - 28 juni 2009 16:45


Kvällen fortsatte i hårdrockstema. Knatade upp till Cityscenen o kikade in ett av kvällens hårdrockband, Bullet. Växsjöbandet med AC/DC-influenser. De har man lyssnat en del på, genom åren... Många AC/DC-plattor snurrade i klubbstugan en gång i tiden... (MC-klubb)


Baksidan av gitarrerna/basen illustrerar en av deras låtar. Kvällens snuskigaste text sa sångaren, Dag "Hell" Hofer. Bite the Bullet. Han sjunger med oerhört hög och gäll röst. Annoying. Som AC/DC...


Hampus Klang, Adam Hector, Erik Almström | Gustav Hjortsjö

Hell Hofer, Gustav Hjortsjö | Erik Almström | Hell Hofer


Enligt spelschemat de har för sommaren tycks 20.00 vara "deras" tid. Alla deras spelningar börjar klockan åtta!  Bullets hemsida (MySpace)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Ett par timmar senare (eller en timme efter att Bullet avats) påas ett annat hardcoregäng på Kebnescenen. Not my cup of tea. Eller whisky för den delen... Turbonegro. Det norska hårdrockbandet med sin alldeles egna image.

'Do You Do You Dig Destruction' är en av deras låtar... Death Punk...  De var populära på festivalen och många sjöng med i deras låtar...



 


Stora scenen i kvällssolljus och den halvnakne Hank von Helvete med sina svartmålade ögon i centrum.


Provokativa som bara den... Turbonegros hemsida... Skippar deras snuskiga intropage.... Vill du prompt se den, ta bort home.asp i länken...

Av Kvasthilda - 28 juni 2009 16:10


Måns... Vilken kille. Fullt ös. Jättekul. Många klädbyten. Han hade samma dansare som Ola förra året. Vilken energi! Man kan inte annat än imponeras av hans charm och fantastiska utstrålning.


Många bilder blev det och då jag har svårt att välja, kommer här ett axplock av dem!

 



 



 "Jag har varit med i Melodifestivalen... Känner ni igen den här?"

Allsång igen med publiken i stora Ferrumparken. Alla sjöng med och det gungade rejält! Hope and Glory.



 Finstämt



Extranumret. Måns hade dragit på sig en tröja med trycket

KING OF

POP REST

IN PEACE



Allsång med Cara Mia så det dånade bland husen!


 


Av Kvasthilda - 28 juni 2009 15:38


Lördagens festivalbesök får flera inlägg :) Mycket bilder!


Jag stressade iväg till bussen för att hinna in o se E.M.D Bussen skulle gå en gång i halvtimmen och passera min ände av stan 05 och 35 på varje hel- o halvtimme. 19.34 stod jag vid min hållplats, som är TVÅ efter den vars tid var utsatt till 35.... Ingen buss. Stod kvar o svettades o lugnade ner mig efter språngmarschen i drygt tio minuter, men det var bara att inse att ingen buss kom. Eller hade redan gått. Bra när de sätter ut en tid - åsså går den FÖRE tidtabellen.... *grrrrrrrrrrrrr*

Ringde sonen och hans buss hade också kommit före tidtabellen... Fint.

Kvasten är ur funktion så det var bara att ta apostlahästarna o vandra så sakteliga in mot staden.... Svettdropparna rann i värmen. Sådär lagomt glad. Kände mina kinder bli varmare och rödare för varje steg jag tog. Tänkte, att man blir väl stoppad i grinden pga misstanke om speed eller nåt!


Nä, det gick bra. Slog följe med ett par fd arbetskamrater. De skulle inte in på området utan bara promenera utanför. Man hör ju lika bra utanför grindarna - o ser lika bra på vissa ställen! Däremot blir inte fotona tillnärmelsevis lika bra som om man får komma nära scenen. Önskar att jag hade en snodd runt halsen med "Press" på!

Min skitkamera är för ljuskänslig! Nåja, allt är relativt. För festivalfoton är den oftast kass. Beror lite på hur ljuset ligger. För starkt solsken förstör. Bakom-/på-scenljuset kan göra fantastiska foton! Och rök. Men inte som på Turbonegros spelning där scenen var jämngrå mest hela tiden. Svårt att få skarpa bilder!

Nåväl. Ska inte gå händelserna i förväg....

Missade ju EMD för att jag var tvungen att promma till stan. Däremot fick jag bilder på alla grabbarna då de var o kikade på diverse spelningar.


Danny stod i bakgrunden på scenen o kikade på Bullet och deras ös.

Mattias råkade jag få ögonen på under Timbuktus spelning där han stod på takterrassen till Café Rost, omgiven av en massa tonårstjejer. Det var ideliga snurrningar för närgångna foton *:-)

Erik dök upp en stund senare och tjejernas fototillfällen haglade däruppe.

E-pigan sprang förbi mig och pekade på dem. Ett par kompisar till henne hade stulit åt sig kramar av killarna... TiIll hennes förtret. Hon är lite för feg själv! NÄ! Fick inte komma in. 18-årsgräns för VIP-avdelningen.... Ja herregud.


E.M.D

Danny, Mattias, Erik

Av Kvasthilda - 28 juni 2009 12:23


Maken skjutsade sonen och mig till festivalområdet i centrala stan vid åttatiden. Jerry Williams på scen. Kanonväder!

Har varit två uppträdanden tidigare: Evermoore och Johan Palm. 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Jerry spelade hejvilt. Pratade med kompisen (som presenterar Cityscenen) på lördag kväll och han sa att det aldrig varit så mycket folk på en åtta-spelning tidigare under festivalens tioåriga historia. Kirunaborna gillar sin rock'n roll!

Som Eldeman sa under krysset på lördagen: När han spelade I can Jive trodde jag gruvan skulle flytta!

Fullt ös! Hela Kiruna sjöng med i Get it o andra av Jerkas gamla hitar. Finns ju en o annan efter hans nästan femtio år på scen!


Jerry Williams

Kebnescenen 20-21


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Promenerade ner till Järnvägsparken strax efter nio för att kolla in dansbandsgolvet. Nytt för i år. Var inte så mycket folk där. Än. Vid andra spelningen var det knökfullt! Dansbanden får spela två gånger per kväll :-)

Arvingarna bjöd på alla sina låtar och några covers av varierat slag. Eloise, Hon kommer med sommaren, Bo Diddley, En 68 Cabriolet, Tjejer o många andra!


Arvingarna

LKAB-scenen i järnvägsparken 21 & 23


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Fullt ös på Cityscenen! Sonic Syndicate. Hardcore. Head banging. Skitbra. Inte min musik, men de var kanon!


Sonic Syndicate

Cityscenen 22-23


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Äntligen! Jag har väntat på den här spelningen! Takida. Kanon! Uppfyllde alla förväntningar. Som extranummer körde de favoriten o hela Kiruna brast ut i allsång. Curly Sue. *ståpäls*


 Takida

Kebnescenen 22-23


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Det var strikta regler om fotografering vid Thåströms uppträdande. Fick uppmaningen av en vakt att inte skylta med kameran. Proffsen hade fått information om att fotografering fick ske i låt fem till sju..... Pratade med samma vakt på lördag eftermiddag och frågade vad dealen var. Han tyckte det var fjolligt, men det är managerna som bestämmer. Inte så mycket artisterna trodde han. DIVOR!

Thåström var helt OK. Lite dampig... ;)

 

 Thåström

Kebnescenen 24


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Solljuset gör det svårt att fotografera! Solen tar över ljuset och det är svårt att få kontraster i bilderna. Med den kamera jag har i alla fall. Proffsen får ju gå innanför kravallstaketen vid scenen och får helt andra förhållanden.


Promenerade hem på nattkröken. Ont i fötter o rygg. Men en bra kväll har det varit!

Av Kvasthilda - 28 juni 2009 01:46


Hemma igen. Jätte-jätte-jättetrött. Ont i fötter och rygg. Festivalområdet är inte jättesnällt mot kroppen, med alla sneda gräsmattor och nerförsbackar mot scenerna - eller scenen. Stora Kebnescenen ligger nedanför en backe. Vid de andra scenerna står man på plan mark.


Missade bussen till stan så jag var tvungen att promenera likt förbannat. Ilsken som en bålgeting och helt slut av språngmarschen till busshållplatsen. Till ingen nytta. Bussen var uppenbarligen tidig och avgick före utsatt tid!

Träfffade på ett par gamla arbetskamrater o slog följe med dem mot stan. Missade EMD. Älskar deras Jenny let me love you och hade ju hoppats få höra den. Nä. Däremot fick jag ett par bilder på grabbarna. Danny lyssnade till Bullet (stod baktill på scenen) o Snygg-Erik o Mattias var på cafétaket o lyssnade till Timbuktu. Nåja.


Hemresan företogs med buss i alla fall. O jag fick åka for free. En fördel med att känna chaffisarna. Träffade ett par av dem på festivalen också. Sonen kom hem några minuter efter mig. Undrar om han också hade ensam buss?


Nåja, festivalrapport kommer i morgon. Hoppas jag! Lundell står säkert på scenen än. Om han naglade sig fast vid mikrofonen i tre timmar senast han var här o regnet VRÄKTE ner, står han säkert kvar ännu, två timmar efter påannonsering när solen skiner. Kallt är det, men solljust.

Timbuktu funderade hur han skulle överleva att bo i Kiruna när det ser ut som om klockan är sju på kvällen hela natten och han är nattmänniska....


Nu bränner jag en skiva med foton. Datorn klagar på att den har lite utrymme kvar på hårddisken. Måste se vad som finns liggande. NÅT borde ju kunna gå att ta bort!


Av Kvasthilda - 27 juni 2009 19:19


Har väntat på att få göra dagens (gårdagens) festivalinlägg, men strax efter tresnåret dog vårt internet IGEN.

Nu ska jag försöka haffa en av festivalbussarna till stan. Lokalen kör inga bussar så man får betala överpriser för festivaldito istället. Nåja, billigare än taxi o definitivt snällare mot mina fötter än att promenera!


Får försöka ladda upp mina bilder o annat i morgon i stället!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards