Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2009

Av Kvasthilda - 28 juli 2009 22:45


Har haft ett par roliga timmar. Suttit med Elisabeth och diskuterat foton o Picasa o bildklippning o fjärilar o fåglar o blomster o en massa annat. O käkat vindruvor. Dock beklagade hon sig att kaffebryggaren är trasig, men jag har druckit tillräckligt med java idag o nöjde mig med kranvatten :-) Dricker normalt för lite av den varan och nu när sommaren tycks vara tillbaks är det viktigare än nånsin.

Kottarna spelade minigolf med syrran. Lillebror krossade motståndet. När de hämtade mig hade snorungen fräckheten att sitta i FRAMSÄTET!!! Va??? Ingen respekt för sin gamla mor.


Åkte förbi Statoil o handlade lite frukost. Inte bästa stället att göra sån't, (Jag menar.... ost för 100kr/kg!!) men när minnet sviker o alla normala butiker har stängt... vad gör man? Köpte en SOMMAR-kaka som plåster på såren. Marabous jordgubbschoklad. Gav en åt syrran som plåster på hennes sår. Hon får ha den ifred, för Sambon äter inte frukt i maten, eller hur han nu uttrycker sig. Frukt är frukt o godis är godis o aldrig förenas de två... Kan man grogga på fruktsoda då, kan man undra?? Nå, han dricker mest bärs.


Näpp. Tror jag tar itu med ännu en Nora Roberts. Få se nu. Begravt i glömska heter nästa. Eller nästa jag tänkt försöka hinna med att läsa. Bäst att börja så man hinner. Eller ge fan i det för att jag INTE hinner?? Reser ju på fredag.

Mamma vägrar tro att det gått fyra veckor redan. Jodå, nästan. Både hon o pappsen trodde att jag skulle åka nästa vecka.

Nej, börjar ju jobba på måndag! Voj Voj. Får se om modern släpper iväg mig.


Av Kvasthilda - 28 juli 2009 19:30


Ska iväg o träffa Elisabeth, alldeles strax. Ska bli kul!

Under tiden tar SysterYster med mina huliganer o spelar lite minigolf.


E-pigan har varit på shopping spree idag. Köpt sig bland annat ett par skyyyyhöga sandaletter i lila. Mormor tittade på henne o sa.

"Jaha, NU ser jag att hon är vuxen. Har inte riktigt förstått det än."

Ungen växte en halvmeter. Eller så. Nästan ikapp lillebror i längd. Njaee. Till det krävs platåer på en decimeter och ytterligare en dec klack. Eller så.


Medan pigan gör sig i ordning för en runda på minigolfbanan kör syrran mig till stan. Viktigt att vara snygg med golfklubba i handen. Fast klackarna får hon lämna hemma! Annars når hon inte ner till banan! Eller så är risken stor att det blir nya hål för golfbollen att fastna i...


Av Kvasthilda - 28 juli 2009 17:56


GladaKatarina frågade mig om jag hade nån bild på Wedding Day fashion. Nu har jag kikat igenom några av mina gamla bilder och där finns ju några av reproduktionerna jag har, inklusive Wedding Day Barbie.

repro Wedding DayRepron är inte alls lika snygg som den gamla originalklänningen och jag tycker att de har lyckats bättre med senare versioner av reproduktionerna. Tyllen/spetsen är för grov och de har lagt på en massa grovt glitter.


Bilderna är tagna för en herrans massa år sen (ja, allt är relativt, 2004 kanske?) och med en kass digitalkamera så de är inte alltför skarpa...




 Några reproduktioner, plus Audrey Hepburn och Elvis.

Av Kvasthilda - 28 juli 2009 14:30


... så lång ögat kan nå.... Ja, det är det nog om man befinner sig nån helt annan stans än där jag är. (o ja, det var en medveten särskrivning)

Här är det molnigt även om solen verkar göra det den kan, för att skrämma bort de grå tussarna som täcker en stor del av himlen.

For till Borlänge häromdagen för att köpa en hårddisk (valde Elgiganten vid Kupolen, bara för att vi har den kedjan i Kiruna också, annars hade nån av Faluns butiker dugt lika bra). På hemvägen kastade jag upp kameran mot himlen. Som vanligt kan inte ett foto (o inte ett sån't litet foto som bg bjuder) göra himlen o färgerna rättvisa. Det var STORT! Mycket grafitgrått o med ulliga tussar framför. Åskmoln. O ändå inte. Bara regn.



Stolparna på viltstaketet i förgrunden brukar kunna hysa lite roliga gäster. Där kan man se en och annan rovfågel sitta och spana ut över nejderna för att leta sig en sork eller annan gnagare. De enda flygfän vi såg var två kråkor o en skata. Inte mycket till rov där, om man inte räknar en o annan försvunnen silversked som rov....


Av Kvasthilda - 28 juli 2009 12:57


For o hälsade på Annelie igår kväll o kikade in i hennes lilla museum med Barbie-dockor, bilar och stora dockor. SÅ KUL ATT SE! Jag önskar att jag hade plats att göra en liknande utställning med alla mina dockor. Skulle fylla minst lika många montrar o hyllor som hon. Men Annelie har även massor med gamla dockor, och nygjorda dockor efter gammal förlaga med nygamla kläder (repros) och med nya o moderna kläder (silkstones).


Rödluvan, Tyrolen, Holland, Mexiko.


De här kläderna vill jag ha! Har delar av dem.

Jag är galen i Dolls of the World, gillar folkdräkter av alla de slag och vill så gärna kunna klä mina gamla dockor i de här seten. Jag har delar till några av dem. Finns ett par dräkter till. En japansk kimono och en egyptisk haremsdräkt.


 Jakt o sport.

Midge trillade utanför bilden och syns inte i sitt tennisset.


 Rosa.

Blandning av original o repros.


  

 Elvis o modellbilar från tiden :-)


  

 Skipper o kompisen Fluff.

De tre till vänster i originalkläderna som de såldes.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Silkstones i parti o minut. De här tjejerna är gjorda med det gamla Barbie-ansiktet från tidigt 60-tal, men med kläder i modernt och klassiskt snitt. Dockan är gjord i ett material som kallas silkstone. Det känns som en blandning av porslin och plast. De har porslinets styrka men plastens hållbarhet. Tunga pjäser. Annelie har många av de silkisar som tillverkats. Fantastiskt!



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Annelie har en hel del stora dockor under skåpen, utställda med cyklar och liggandes i gamla docksängar osv. Här är ett urplock av dem. Många av dem har hon gjort själv.

 

 Indianer, en cowboy o två ursöta pilgrimer. Bland annat.

Av Kvasthilda - 28 juli 2009 09:36


Apropå XLNT.... Det fanns ett dansband i Härjedalen en gång som hette Excellent. Mamma har fått ett par DVD-er med bilder från hennes barndoms lilla småstad och Excellent spelar i bakgrunden genom hela skivorna. Hopsamlade bilder och filmer genom tiderna från bybor och utsocknes. Jag skulle bidra, då jag lånat ett gäng bilder av mamma för scanning men hann aldrig ta den tiden att sätta mig ner o sortera fotona och skicka dem till ansvariga.

Har massor med foton kvar att scanna o fixa med.

Måste försöka hitta tiden i höst att göra klart alltihop! Har lovat mina syskon kopior. Åtminstone för mig själv :-) O Äldstebror förstås som jag pratat med angående detta och bya-dvderna.


Av Kvasthilda - 28 juli 2009 09:26


Jag älskar deras slogan! Kapp-Ahls. Kläder för kvinnor. Mer plats för en QVINNA! Har lite svårt att hitta snygga kläder som jag, och min plånbok, trivs med, men Kapp-Ahl brukar kunna ha en del som jag tycker att jag kan ha.

Kikade in på Gina Tricot igår och jag säger som syrran.

Barnkläder.

Mestadels. Om man ser ut som våra döttrar o deras kompisar går det an, men får du nåt år på nacken o med det, det som i killarnas/mäns fall kallas pondus, men är mer svårdefinierbart i tjejers/kvinnors fall, finns det inget att hämta där. Såg att hösten bjuder mycket naturnära pasteller. Åtminstone i Ginas fall. Mycket korall o aprikos. Tillsammans med gul, vitt o svart.

Men för att återgå till "min" butik.

Brukar passa på att handla BH-ar när jag är på Kapp-Ahl. De hade inte SÅ mycket nu, men hittade en söt ljusrosa i alla fall. Vet inte vad det är med mig o rosa i år. I vanliga fall är cerise o rosa inte färger jag väljer. "Mina" färger mer åt Ginas färgskala. Med rödlätt hår o gröna ögon blir det mest naturfärger.

Jag har en hysteriskt cerise T-shirt i garderoben. Används inte sådär jätteofta, men den är kul. Fick den av kompisar i USA som varit på ett Barbiekonvent. På framsidan är tryckt en brunett Twist'n Turn Barbie mot en psykedelisk bakgrund i bland annat gult o grönt. MOD... Tröjan är lite skarpare än mitt cerise matta nagellack... Häftig.

More Room to be a Woman. That's XLNT....

Bara SÅ bra!


Av Kvasthilda - 27 juli 2009 23:17


Vilken kul kväll! Mitt i urskogen bor hon, Annelie. Med sin gubbe, ungar o hundar. O en "koja" med dockor. Underbara dockor. Stora porslinsdockor o alla ljuvliga Barbiedockor. Fotade en del o hoppas det blev nåt. Håller som bäst på att kopiera fotona till mina två hårddiskar.... Paranoid?? Naaaeeehhhhh. Bara liiite.

Nu ska jag ta en kopp varm choklad, ett par mackor o läsa lite Nora Roberts igen.

Junior sitter uppe o tittar på film o pigan är med Sambon o hans dotter i Rättvik. Classic Car Week. SysterYster o jag åker nog upp på torsdag. Sen blir det en dag i Gävle o hemfärd på fredag.


ELISABETH! Måste klämma in dig i morron eller onsdag. På dan nån gång....


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards