Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2009

Av Kvasthilda - 27 juli 2009 18:27


Har knappt hunnit sitta vid datorn idag! Full rulle hela dagen. En kort turné på stan med SysterYster i Junior resulterar i tom börs. Åtminstone känns det så!

Ska iväg till Annelie o se hennes Barbiedockor om en stund, men ville göra mig tillkänna o visa att jag lever :-)

Ska stoppa i mig nåt ätbart lite snabbt, innan min polare dyker upp o hämtar mig. Hon är inte bra på att hålla tiderna så jag är inte alltför orolig.

Men hungrig!


Av Kvasthilda - 26 juli 2009 23:01


.... o full â skratt i bena.... Det brukar min pappa säga.

Matt ja. Kan ju innefatta mycket. Just nu känner jag mig lite matt. Tappade bort hälften av vad jag tänkt skriva om Ledins konsert, mycket beroende på att det tog sån tid att få till bilderna och att jag knappt hunnit sitta vid datorn.... Inte bara sommaren är kort, minnet är detsamma, alltsom oftast!

Matt färg är inte detsamma som mattfärg, även om vårt köksgolv kanske är lite matt i ytan av allt stolskrapande av de fyra barnfamiljer som bott i lägenheten sedan den renoverades...


Hur som haver, skorna skaver. Vi fick se några hojar vid Kopparträffens utställning av veteraner. Pappas granne var där med sin hoj bland annat. JÄKLAR, skulle låna en bild av pappsen. Han fick en bättre bild än jag på ekipaget. Jag fick bara rumpan av honom ;-)


Men jag fick en annan bild. Tyvärr gör inte fotot hojen rättvisa på nåt sätt. Den var knallcerise. Skitläcker! En Rickman. Alan Rickman?? Tjejhoj :-)

 

Blank o vacker :-))

eller var det vild o vacker?? Skitsamma.


Sambon (SysterYsters sambo alltså, capice?) är rekondare. Han skulle kanske hålla med om att lacken på Ricken var blank o fin.

Dock skulle jag behöva hans råd o hjälp med mina naglar!!!! Eller?

 

Nagellacket är MATT. Skithäftigt! Och det var faktiskt om detta det här inlägget skulle handla. Egentligen. Har köpt ett par nya lack. Köpte det matta o fattade aldrig att det faktiskt VAR matt, förrän jag målade och det torkade in snabbt som fan o blev matt direkt. Det STÅR ju faktiskt på korken... MATTE.... *duuh* Såg bara färgen o tyckte den var cool o ungefär rätt cerise jag sökte (den högra på bilden, O.P.I) SVIIIINDYRT lack (150 pix) för nåt man kan använda ett tag innan man ledsnar. Men enligt en medföljande tag är lacket mycket känsligare än andra lack o kan inte användas tillsammans med... nu ska vi se...


Do not use base coat, top coat, drying products, or hand lotion when wearing Matte.

Do an all Matte nail. Or do a Matte nail with a matching Gloss tip.


Det kanske kommer att bli ekonomiskt i alla fall då man måste måla nytt när det blir repigt. Syns så jäkla väl på matt lack. Där ser man. BLINDSTYRE! Men det är fortfarande skiiitfräänt!


Det andra lacket är helt i enlighet med vad jag egentligen sökte. Dock inte samma häftiga cerise färg, men knallrosa nog för att matt... mätta mitt cerisea glädjehus-färgsökande...


Av Kvasthilda - 26 juli 2009 22:02


Har precis tittat på ett nytt avsnitt av vampyren Mitchell o varulven Georges äventyr med sin numer poltergistkompis Anne.... Lite svårt att ställa om sig från snyggingen Mitchell till herr Ledin...

Fotade ju en massa bilder på Ledin o co. Var lite svårt att välja de små korinterna i burken, så russinkakan blev lite större än jag hade tänkt... The More the Merrier... Eller?


 


 


 


 


 


De jinxade vädret... SysterYster o jag gick o tog en kopp kaffe. Då spelade de Sommaren är kort. Det började regna!!! Tomas slutade med att skratta o säga "Ja, sommaren ÄR kort!"


 

 Genom ett regnigt Europa, rullar vi fram

Genom ett regnigt Europa, Du o Jag...

 Ja tack :-)

 

 500 dagar om året....

Hur kan han klämma in det?


 

 Lite extranummer kan vi ju alltid göra. Eller TRE!


De var på väg av scenen flera gånger, men en älskad artist släpps inte iväg så lättvindigt. Slutade med Sensuella Isabella. Försökte avsluta med Snart tystnar musiken, men det sket sig.

Till sist fick de säga... 

 Tack o Adjö!


Av Kvasthilda - 26 juli 2009 19:57


Tänk vad en röst kan göra! Satte mig här för att gå igenom mina Ledinbilder och hörde en röst från vardagsrummet. VEM är det??? VAD är det?? Var tvungen att slänga in en blick o kasta mig över IMDB för att dubbelkolla. Hörde bara Potter, Potter, Potter. Trots att det rösten sa, inte hade ett smack med Harry Potter att göra. Jodå. En filmdatabascheck talade om att Pushing Daisies ÄR "narrated" (narrator - berättarröst) av Jim Dale. Välkänt och mysigt. Har ju hört alla Potterböckerna med Jim Dales inläsning. Såväl som med Stephen Fry och jag har svårt att bestämma vem av dem jag föredrar.


Av Kvasthilda - 26 juli 2009 12:41


kaiisa,


jag har haft och har tydligen än, problem att publicera kommentarer på blogg.se så jag hoppas du läser det här.


Här är en kopia på den kommentar jag SKULLE lämna hos dig:


Vilket väder!!! Men vad kul att få se Brolle o resten av Diggiloogänget live. Hade väl varit lite roligare i något bättre väder kan man tänka!


Vad gäller Picasa. Du måste spara en kopia av bilden. Dvs när du gjort klart bilden med texten på (klickat TILLÄMPA) så måste du spara en kopia. Arkiv / Spara som, eller Spare en kopia och lägg den där du vill ha den. På DEN bilden syns texten. Den du har i Picasa finns så att säga bara i Picasas bild- o collagevy innan den är fysiskt sparad. Piece-of-cake :-)

Meddela gärna hur det går!



Av Kvasthilda - 25 juli 2009 22:47


Jag fick ju aldrig upp bilderna på Kristine kyrkas gamla ljuskrona från 1600-talet, men bilderna har legat o väntat på datorn. Här kommer de nu.


 


Den här kronan är den enda som finns kvar av de gamla originalkronorna från 1600-talet. De andra mässingskronorna blev förstörda av röken från gruvdriften och såldes bort 1823. Alla nyare kronor har gjorts om och blivit elektrifierade men den här fick behålla sitt utseende och enda funktion som hållare för stearinljus.


 

Hallen innanför vapengården.


Av Kvasthilda - 25 juli 2009 22:08


Tja, får väl börja med Caroline då. Har så många foton på herr Ledin att jag måste fundera på vilka att "publicera" :-)

En timme med charmugglan Caroline gav i alla fall några bilder. Hon är inte speciellt vacker, o kan inte sjunga, men har ändå en hysterisk inlevelse på scenen. Och är högt älskad av sin make Heinz Liljedahl. Titta in hos dem här.


Den rosa jackan hade hon på sig i cirkus två minuter. Den tid det tog att ta sig från bakre delen av scenen till mikrofonen, säga hej o kasta av sig den :-)


Mellan låtarna flirtade hon med publiken - i alla fall en kille, vid namn Anders. "Jag ÄLSKAR dig" skrek han i början. "Jag älskar dig med" skrek hon tillbaks. "Vad härligt. Bara några minuter o jag har redan ragg. HÄRLIGA Leksand!" Efter ett tag var hon tvungen att fråga Heinz om han blev lack på hennes flirt med Anders. "Nej då, betalar han bra?" kom det till svar...


Åsså berättade hon historier om hur låtarna kom till. Om en kompis som ville att Caroline skulle skriva en sång om hennes GUBBJÄVEL, vilket hon gjorde. En annan vän fick en sång bara sådär och lever idag ett lyckligt kompisliv med sin särbo-fd-make. Huruvuda det är låtens förtjänst förtäljer icke historien, men en viss inverkan hade den!



Heinz tar över rollen som Tommy Nilsson i en duett och sjunger med sin hustru, som han enligt egna ord "älskar mer än orden räcker till". De avslutar låten med en kyss. Hur gulligt som helst. Kyssen får ni inte, men ett annat foto från deras duett.




Av Kvasthilda - 25 juli 2009 20:03


Har inte lyssnat på krysset "live" idag heller utan fått lyssna x antal timmar senare....


Eldeman börjar som alltid med att gå igenom förra veckans kryss och jag hör att en kille från Falun vunnit. Grattis till honom då :-) Åsså nämner han att just i detta ögonblick, klockan 20.03 startar Musik vid Siljan med en timmes konsert med Lill Lindfors, ett av svaren i förra veckans kryss. På TVn är det Sommarkryss med Carina o Carolina så kryssplanerna haglar över mig.... Roger Pontare gästar tjejerna på Grönan ikväll...


Veckans första melodikryssuppgift kom som på beställning. Även om det inte är en av mina absoluta favoritsånger alla kategorier har sångerskan gjort det hon kunnat för att vinna över mig. Men bara live. Caroline af Ugglas i hennes "Snälla snälla". Den enda låten som fastnat i huv'et på mig efter gårdagen. OTROLIGT! Hon började med en timmes spelning. Sen tog Ledin över o spelade i en o en halv timme, ALLA mina absoluta favoriter o det som sitter som tuggummi är Snälla snälla???? Va fan betyder det??


Nästa uppgift handlar om nåt ur djurvärlden, eller snarare nåt som huvudfiguren kan tänkas bo i. Gamle Svarten bor väl i stall antar jag. En mycket underlig och halvt oigenkännbar version...


I nästa uppgift söker vi ett gruppnamn. Sista bokstaven är S och jag tycker mig höra Phil Collins, fast ändrar mig senare o tror att det faktiskt var Peter Gabriel. Båda har ju varit med i Genesis, som enligt Eldeman har gått ihop igen för en ny vända i pop... rockvärlden över fyrtio år efter första "sammandrabbningen".


Vem är ansvarig för text o musik till nästa melodi ur vilken vi dessutom söker just ett av orden ur inledande texten.... "Den första gång jag SÅG dig" av Birger Sjöberg. Så vackert så man nästan dör.


Sen kommer Eldemans ständige följeslagare, Lennart Palm i Lerum med sin egen tolkning av en TV-signatur... Ett bindestreck i rutorna säger oss att det är et tudelat namn. Tyckte jag hörde Rosa Pantern en stund i början, men det är en annan med förstoringsglas försedd djurfigur, nämligen Scooby Doo (where are you??).


Från film till musik(al). En musikalaktuell kille, fast i original, snarare än Brolles version av Buddy Holly, "Everyday"...


Everyday it's a-gettin' closer

Goin' faster than a roller coaster

Love like yours will surely come my way

A-hey, a-hey-hey

Everyday it's a-gettin' faster

Everyone said, go ahead and her

A-hey, a-hey-hey

Everyday seems a little longer

Every way love's a little stronger

Come what may

Do you ever long for, true love from me

Everyday it's a-gettin' closer

Goin' faster than a roller coaster

Love like yours will surely come my way

A-hey, a-hey-hey

Everyday seems a little longer

Every way love's a little stronger

Come what may

Do you ever long for, true love from me

Everyday it's a-gettin' closer

Goin' faster than a roller coaster

Love like yours will surely come my way

A-hey, a-hey-hey

Love like yours will surely come my way


 

Eldeman surrar vidare om sommarens kryssturné runt landet. Det är inställt i Malmö! Nån dubbelbokning... Så kan det gå!


I sista uppgiften före halvslaget ska vi förknippa melodin med rätt geografisk plats. Inte en suuuusning vilken låt det är men jag skriver in Öland i alla fall.


Aaahhhhh. Måns Zelmerlöw är på TV. Gullefjunet. "Vilket landskap är jag född i?" En liten sommarkryssparentes.... :-) Som ytterligare en parentes. Samma som fröken Gylling!


MMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. JAG VILL SE Jesus Christ Superstar!!!! Fast nu var det inte det första uppgiften efter nyheterna gällde, utan en annan låt med The Ark o frontsångaren Ola Salo. "Little dysfunk you". Älskade Ola Salo. Puss på dig!


"En saknad blåsare" kommer sen. Blåsare tillhör inte min repertoar på nåt sätt så jag chansar. Arne låter som ett troligt svar o det torde då vara ... tja, vem? En googling ger Arne Lamberth som trolig kandidat tillsammans med Stenka Rasin. Vi håller på det.


In i filmens värld. En kassasuccé från 80-talet som utspelar sig trettiotalet år tidigare. Mums. Patrick Swayze's karaktär Johnny dansar rumpan av Baby (Jennifer Gray)! Dirty Dancing. Bill Medley och Jennifer Warnes sjunger "Time of my Life".


Veckans melodifestivalbidrag. Fast Eurovision även om den är halvsvensk. Vi hörde bamseversionen (En sång om) "Bulleribång" som i original sjöngs av Helena Paparizou, "My Number One".


Nästa uppgift är ännu en jag inte KAN, men chansar. Tror svaret är Eld. En liknelse vid något behagligt att sysselsätta sig med som kopplas till detta i både engelsk o svensk text. Kiss of fire?


Kikki Danielsson sjunger en engelsk version av Bra vibrationer och vi söker första ordet i textraden. DU ger mig bra vibrationer. På engelska heter melodin Right Night for Loving. Ingela Pling Forsman skrev nog båda versionerna o Lasse Holm gjorde musiken.


Sista uppgiften är ännu en TV-signatur och vi söker den kvinnliga allt-i-allon. Polly Sherman jobbar på hotellet Faulty Towers i TV-serien med samma namn - i original. På svenska heter den ju Pang i bygget. Den galna serien med John Cleese i en av huvudrollerna som den oerhört klantige eller klumpige ägaren till hotellet, Basil Fawlty.... Saknar Cleese i Potter! Hans Nästan Huvudlöse Nick har inte varit med på ett tag nu. Han SKA vara med i sista filmen(rna) om de nu följer boken....


Roger Pontare avslutar Sommarkrysset i TV med den suggestiva Där vindarna viskar mitt namn. På svengelska.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards