Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2009

Av Kvasthilda - 21 juli 2009 13:49


Ljuvliga unge. Min brorsdotter. Surrar som bara den. Precis som sig ska. Visar upp sin målarbok just nu. Tusen o en bilder att visa.

Den har jag målat.

Den har lillebror målat.

O den har lillebror förstört.

Typiskt småbrorsor.


Av Kvasthilda - 21 juli 2009 11:41


Bad pigan skicka mig lite bilder när lillebror fyllde år och bland andra fick jag den här. Jisses vad tiden går. Lillklimpen är runt tre år här. Nyklippt med sin ALLTID närvarande keps på huvudet. Tyvärr är nog den här kepan bortkastad i nåt hysteriskt städanfall efter ett ännu mer hysteriskt utbrott från barnafadern men den finns på bild i alla fall. Maskinbroderad av mamma vid en kort utbildning jag gick.


 

Mina barn o kepsar. De har alla tre varit beroende av keps vid nåt tillfälle i sitt liv. Sonen går inte en meter utan sin idag. Med PLATT skärm. Skatemodellen. Viktigt det där.

Mellantjejen skulle prompt ha sin lilla vitgulgröna keps när hon skulle sova middag vid två/tre års ålder. Låg på soffan o ropade på "MÖSSA", "MÖSSA" MÖSSA", Maken fattade inte vad hon ville. Det kanske inte var SÅ bokstavsgrant, mer möss eller liknande. Jag förklarade att hon skulle ha sin keps. Maken brukar nämligen lägga sig på kökssoffan under lunchen o vila en stund o vill då ha sin keps för ögonen för att få lite mörkt. Detta tog lilltjejen till sig förstås o ville göra likadant!


Av Kvasthilda - 21 juli 2009 11:33


Om man skulle ta en tur ut i trädgården o nagelfara mammas bärbuskar. Har sett att hallonen börjar mogna. Plockade ett gäng igår o stoppade driekt i munnen (med larver o allt), både gula o röda. Mums. Smultronen dignar från sina grenar o jord-gubbarna är dags att skörda igen.

Att sedan intas med lite gräddvaniljglass. MUMSMUMS!


Av Kvasthilda - 21 juli 2009 10:25


Vaknade av att jag hörde min mobil nånstans låååångt borta. Hade tidigare drömt att jag skickade nåt mess eller pratade i telefonen (lite suddigt minne av drömmeri drömmera-livet) och detta var ju bara en fortsättning på det. Minns dock att jag snurrade runt som värsta ballerinan för att se var telefonen fanns när jag hörde min påminnelseton (kalendernotering). Då kom modern upp för trappen med mobilen. Givetvis låg den på nedre plan. "Det är ju ingen som ringer på den i alla fall" resonerade jag o lämnade den nere, men tog upp jobbmobben alias "den-jag-använder-mest-för-jobbet-betalar-hela-notan-o-det-är-nästintill-gratis" för att ha en i närheten. Stackars mamma med sina dåliga ben trodde det kunde vara viktigt o traskade upp för den livsfarliga trappen. Den är farlig för gamla ben o unga snabba sockfötter. Såphal! Väl på övre plan vattnade hon blomstren o gjorde två (blom-)flugor på smällen eller hur det nu var. 

Ska ta blommera i "vårt" sovrum oxå vad tiden lider o bara pigan vaknar. Å andra sidan kunde det vara kul att se hur unga fröken reagerar på några droppar vatten.... mwahahahaaaa. >:-/ evil grin.


Ser ut att vara regntunga skyar idag. O blåser som bara den. Har några vänner jag skulle behöva avlägga visit hos. En gammal dock-/mcpolare vars historia är helt hysterisk egentligen. Eller vilken kanske jag skulle säga, HENNES historia är väl inte skitakul. Nej, jag menar vårt kompisskap :-)

Ska ta det på en stund. (typiskt kirunesiskt uttryck: PÅ en stund!)


Sen är det givetvis Elisabeth. Vi måste ta, om inte en fotodejt pga eventuellt skitväder, i alla fall en snackaomalltstund. På nåt sätt. O prata Picasa. Eller humlor. Eller nåt helt annat.


SysterYster vill åka till IKEA på torsdag. Hur smart är det?? Dagen INNAN lön.

"Jo men", resonerar hon, "om vi åker INNAN alla människor på jorden, eller i alla fall Dalarna, Gästrikland o Hälsingland får lön, blir det lugnare i butiken." (fast med mina ord, hon är betydligt mer diplomatisk o trevlig o det var därför min förrförrförrförrförrehhhnånting chef tyckte bättre om henne än mig "KAN inte du vara mer som din syster??")

"Jo, det kan du ge dig fan på, för då har inte JAG några pengar heller!" (blir lugnare i butikken alltså, ifall nån tappade bort det i svamlet)

"A men, du kan låna av mig tills fredag..." (inte heller hennes ord)

Hur KUL är DET på en skala?? Dessutom slog det mig att E-pigan svamlat i eviga tider om ett råååsa Playstation (due) och jag sagt att vi ska köpa ett sånt när lönninga kommer - men hon får banne mig stå för halva själv. Storpigan tog dessutom med sig Storfots PSII hem. Det innebär ytterligare ett par långlappar - FÖRE lön. Nej, måste starta M-inte-så-I IV, äk Uppdrag övertalning o säga att nästa torsdag blir myyyycket bättre. Eller tisdag för den delen. Eller nån annan dag. Bara före lördag för då vänder madam kvast sopruskan mot söder o far norrut igen. Nej visstja. Åker ju tåg. Kvasten strejkar än.


Nu ringer telefonen. Låter som om morfar... eeehh farfar ska vara barnpiga idag. KUL! Lillebrors flicka kommer hit. Hör pappa säga "hämta henne". Underbara unge! Svägerskan ringde alltså. Ännu en av alla mina svägerskor. Brorsans lillplutt är ju på dagis, men flickan har fritids o det (slog mig just, varför är hon inte där?) borde ha öppet. Ändrade mig från det jag tänkte skriva. Skitsamma. Hon kommer hit. Babbelmaja. Lik sin faster..... HA!


O justa ja. Det påminner mig att jag glömde berätta om varför min mobil väsnades i morse o fick min mor att leka bergsklättrare. Svågern fyller år idag. Makens äldste bror. Det är lite kul. Makens äldsta syster (sanning med modifikation, då svärfar har en prasseldotter nånstans i Norrbotten, varav Maken är den enda av syskonen som träffat henne), SKIT I DEEEEE NU Kvasten.

Alltså, Makens äldsta syster är född den 19 januari. Sen kom den brodern som fyller år idag. 21 juli - ett o ett halvt år senare, med snudd på två dagar. Sen går de o blir gravida igen och föder näste son - den NITTONDE JANUARI, ett o ett halv år senare. Med snudd på två dagar, fast åt andra hållet. Hur lyckas man med det? Sen fick de inte fler barn på många ett o ett halvt år, för det tog TOLV o nästan ett halvt år innan Maken aka sladdisen föddes.

Bäst man ringer knapsu o grattar honom. Innan han ringer o påminner mig. :-)

"Han borde få medalj för knäppa farbröder" sa min son en gång. Det var en betydligt längre historia med skramlande fiskdrag i ett kuvert inblandat, men man måste ha suttit bredvid för att fatta hela poängen med sonens sarkastiska kommentar till sin dock högt älskade, men helknasige farbror.

Mitt första möte med honom är en skön historia i sig, men den tar vi OCKSÅ en annan gång. Eller på en stund :-)


För att återvända till den första stunden då. Min dock-/mckompis. Kände henne genom vårt gemensamma intresse för barbiedockor. Hon bodde då i kungliga huvudstaden och jag har besökt henne därnere o vi har varit på MC-turer :-) Tjejen är ju även spätta med egen båge och far ibland land o rike runt o tältar o träffar likasinnade, av båda könen. En annan är också gammal o fd spätta - men UTAN egen båge, utan körkort också. MC-kortet var nog en del i att jag aldrig fick mitt körkort. Det och pappas automatlåda. Nåja, skit i de nu kvasten o fortsätt.

Kompisen for på en träff vid nåt tillfälle och träffade då en kille - från min gamla MC-klubb. Han drog henne till Dalarna så småningom o de fick en ljuvlig liten son tillsammans. Kärleken tog slut men hon förblev kulla.

Så hände det sig att jag under deras första tid (eller efter nåt år) tillsammans befann mig på Falu Folkmusikfestival och träffade på ett par av mina gamla MC-polare ur nämnda klubb - och kompisar till spättans kille. Vi kom att snacka lite om ditten o datten o jag nämnde henne i förbifarten o båda hoppade till o såg ut som nåt en flugsnappare kanske skulle tänka sig att bosätta sig i....

"Ehhhhhhhhh. DU bor i Kiruna. HON bor i Stockholm o killen i Falun. HUR fan kan DU känna henne?????"

"Ha!! Jag kände henne långt innan ni visste vem hon var" :-)

Världen är liten. Ytte pytte liten. Har en del såna historier också, men det ids jag inte ta upp nu.


Nä, lite av beck-kaffet i min nya prickiga mugg o ett par mackor så man blir fit-for-fajt igen.


Mesester? Det ÄR rätt stavat. En av Makens alla omskrivningar.


Av Kvasthilda - 20 juli 2009 20:50


Pigan är hemma från sin dagsutflykt till Västerås. Inte en spänn har hon kvar. Shoppat slut på ALLT. Köpte ett par jeans för 99 spänn, sa hon. Hmmm.... Det är ett par svarta - med färdigklippta/slitna hål. OKÄÄÄÄJ. Jaja, Dessa ungar. Nåja, äldre tonåringar. O en urvuxen väst (sa morfar). Men hemma är hon. Med chooooockrosa underkläder. Sån där färg man inte kan fota digitalt. Blir BLÅ. Eller nån knepig lila.

Nej, nu är det bäst jag släpper lappen för idag. Antar att unga fröken ska uppdatera egen blogg.


Av Kvasthilda - 20 juli 2009 18:29


Bara för Berith :-) En annan av mammas alla pryttlar o burkar. Just den här är fylld med värmeljus. Har säkert hyst en o annan kaka genom åren, typ mandelkubb eller nåt.


Har varit in till stan med mor o far idag och vi har bland annat besökt Myrorna. Inte så mycket matnyttigt, men jag kunde inte låta bli en TYYYPISK Persilje-kruka och en liten skål i målat porslin. För en femma styck.



Sen har min mor en makalös förmåga att sno min kaffemugg och stoppa den i diskmaskinen. När jag så fick syn på den här muggen på Åhléns, bestämde jag att DEN ska jag ha som kaffemugg hos kära mor. O hoppas att den får vara ifred för konstant diskande....

 

Av Kvasthilda - 20 juli 2009 10:08


Vem behöver kyrkfönster när mamma har alldeles egna rosettfönster i badrum o hall? Nåja, nästan i alla fall :-)



Ett litet konstverk som hängt på altanväggen sedan de köpte huset. Tror jag. Reserverarar mig för eventuell ändring senare! TROR också det föreställer nån form av bil.... Åtminstone ser man hjulen av nåt. Resten kan vara lite svårt att identifiera. Ser ut som såna där "glasmosaik-teckningar" man ska färglägga vissa fält av, för att bilden ska framträda.

Ljusträden med glaslöv är dock loppisfynd. Jag älskar svart smide!! Modern har trenne sådana.



Av Kvasthilda - 20 juli 2009 09:35


Såg ett nytt avnsitt av Being Human igår kväll. Killarna tyckte att Annie behövde komma ut lite och träffa likasinnade, i stället för att sitta inne o gräma sig över sin olyckliga o högst döda kärlek till maken Owen.

Den här dagen beter sig Annie som om hon har PMS. Diskar o kastar saker omkring sig i köket. Gråter och skriker. Killarna håller sig från köket, men rätt vad det är sätter hon sig ner o gråter och George försöker trösta henne. Det visar sig vara årsdagen av hennes bröllopsdag.

Mitchell o George tar med henne till ett disco. Ett spöke på disco... Ett spöke som inte kan ses av människor. Hmmm.... De träffade givetvis på ett annat spöke, som killarna kände. Spökkillen Gilbert dog 1985 (samma år som Annie föddes) och gick då, som nu i sitt döda tillstånd, omkring med en Walkman i fickan handen. Alltså med KASSETTBAND. Pigan tittade o funderade vad det var, så jag berättade.

"Jahaaa... En sån hade ju vi."

"Ja, men inte en "riktig" Walkman. Bara en billig kopia."

Gilbert lyssnade givetvis bara på 80-talsmusik och jag fick mer än ett "onda ögat" av pigan när mamma nynnade/sjöng med i låtarna han serverade... Himmel o plättar. Ljuva 80-tal. Eller?


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards