Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2009

Av Kvasthilda - 30 augusti 2009 12:49


Det regnar. Eller har alldeles nyss regnat. Det har nu faktiskt regnat i två dagar. Varannandagsvädret har börjat om på fel dag. Får se hur länge den glitchen ska hålla i sig. På tisdag ska jag köra mellan Gällivare o Kiruna o då hoppas jag att det är torrt. Å andra sidan är det väl bra om det är halkigt medan man faktiskt åker med handledare...

Här finns en massa väder. Bra eller dåligt? Ja, det beror på vilka preferenser man har.


yr.no

Vädret i Skandinavien.

Ögonblicksbild, 30/8 2009, kl 12.52


Av Kvasthilda - 30 augusti 2009 12:32


Vet någon vad den här blomman heter? Det var en av de jag inte hann sätta namn på innan jag lämnade Dalarna i somras. Givetvis ur mammas trädgård.


 


Av Kvasthilda - 30 augusti 2009 12:28


Ännu några till av mammas alla blomster. Heliotrop. Hon har lila och vita.



De såg lite molokna ut efter regnet...


Av Kvasthilda - 30 augusti 2009 10:39


Maken har just det. En väldigt lång rygg. Och som alla andra i hans familj är det problem med denna rygg. Dessutom har ingen av dem lärt sig böja på knäna.... Som en fällkniv. Böj vid höften. Inte bra. Svärmor stod alltid med rumpan i vädret när hon arbetade i trädgården eller plockade prylar från golvet. Vaddå böja knäna???

Maken är opererad för diskbråck. Ett par år sedan. Han blev bra precis efteråt men nu är det tillbaks igen. Allt det onda. O det är mycket rygg att ha ont i. Kom precis hem från kotknackaren, En av landets bästa kiropraktorer sa kompisen igår. Han har gått hos x antal olika och hade även han senast igår varit till honom. Han har problem med reumatism bland annat. De är en syn för gudar när de är ute i skogen de där två.... Halt o lytt o ont överallt. *skakar på huvudet*. Men inget håller dem från skogen o fjällen med fiske o jakt.

El doctore funderar på varför det aldrig rättar till sig. Eller snarare varför det går tillbaks igen. Maken är sned i höftbenet och vriden. O kota fem lägger sig på tvären. Idag bände de så det knakade till. Men han rör på sig så det måste ha rättat till sig, nånting av allt i den där långa kroppen.

Myrmarksmotion. Det brukar ge styrka. Vanlig styrketräning funkar inte. Eller så gör han helt enkelt fel.


Av Kvasthilda - 29 augusti 2009 21:34


Ahaaaaaa. Det förklarar saken. Sonen visade googles logo för flera timmar sen och först nu har jag fattat varför google har just den bilden de har som logga idag.... Micke Jönsson fyller ju år idag. Förlåt. Michael Jackson föddes idag, för 51 år sedan.



Av Kvasthilda - 29 augusti 2009 20:59


... del två börjar snart. Del ett började kl åtta häromdagen... Varför börjar tvåan kl nio? För att det är lördag? Hur som helst, har vi den inte på DVD... Eller? Tyckte E-pigan sa så alldeles nyss. Eller var det så att "hon inte har den?" Många filmer har vi.... O jag tror vi har den här, må vara att den inte är extended.... Så är det nog...

Maken vill se Gods and Generals som det verkar. Pigan stack ut huvudet ur rummet men slog igen dörren igen när hon hörde den irländska musiken. Fantastisk musik, men inte filmen hon vill se....


Av Kvasthilda - 29 augusti 2009 18:54


Heja Linus. Varför hoppade du inte såhär i Berlin??

O Christian Olsson ska tävla..... Jösses.....


Av Kvasthilda - 29 augusti 2009 18:47


Vi har ätit grillad älgkotlett o -filé idag... Mumma. Maken grillade i ösregn. Trodde inte grillen nånsin skulle bli klar utan att slockna, men det gick bra :-)

Mellantjejen beställde pottigratäng o det fick det bli. Bland annat. Fast gjord på färsk rundpotatis... Nåja, det blev gratäng i alla fall. Sen köpte jag kantareller häromdagen. Tjejen i kassan tittade i påsen o slog in priset. När jag tittade på kvittot hemma i köket hade jag betalt för champinjoner. Se där. Blev cirkus 50 kronor i kilopris kontra de 200 kantisarna kostar i butik... 12 kronor i stället för dryga 40. Kan man väl inte gråta för va? Hon tittade ju faktiskt i påsen... Det är såna tillfällen man önskar att man fyllt påsen till brädden. Vi har ju inte kantareller i naturen häruppe o får alltså lita till butikernas sortiment om vi vill ha sådana.

Maken lyckades grilla kotletterna perfekt. Han vill ha dem som skosulor men jag tar dem gärna lite rosa. Perfekt.

Filébitarna var lite mer grillade, men fantastiskt goda även de :-)) Det är nästan det sista som går av älgköttet nu. Vi har nån "rulle" kvar. Köttfärsen är slut sedan länge. Som tur är börjar jakten om igen om ett par veckor.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards