Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2009

Av Kvasthilda - 29 september 2009 20:52


Jaha, så har man då gjort ännu ett långskift till Luleå. Det var sviiiinkallt i Gällivare i morse. Antgagligen så nära minus det går att komma och nordanvindar på det. Fototrissen har ett nytt tema den här veckan så jag har varit lite inställd på att fota diverse utdöda blomster. Eller nåt sån't. En del rallarrosor efter vägen o på bangården i Luleå.

Har oxå hunnit fota Luleå domkyrka idag och bilder på både det ena o det andra kommer väl så småningom.

När vi anlände GC i Lule var det knökfullt av folk där. Träffade min handledare från förra veckan (som också är siluett i förra veckans fototriss) och arbetsledaren. De hade samordningsmöte. Eller vad sjutton det kallas. Samverkansmöte heter det! Får skylla på min övertrötta hjärna. Chefer o fackfolk o annat... Många högdjur! De hade kaffepaus precis när vi klev in genom dörren. Var lite trångt i korridoren. O vid kaffeautomaten...

Hade tänkt hinna med kvällståget till Kiruna men det blev en natt till på hotell. Nåja, en hotellfrukost till. Inte helt fel. Slippa disk! Maken o Storpigan åker ner till Långträsk i morron men gubben lovade vänta på sin kära hustru tills tåget anländer Kiruna. Snällt av honom :-) Åsså får pigan sova lite längre. Kattrackarn ska med också. Hmmm... Inga dampanfall på nätterna i alla fall!

Nu är jag ledig tills fredag. SKÖÖÖÖÖÖNT!


Av Kvasthilda - 29 september 2009 05:50


Har sett snacket på fejsen - och pratade med Maken igår kväll. Det har kommit en decimeter snö i Kiruna... *suck*


Tittar ut här i Gällivare och det har eventuellt varit frostkallt inatt. Det är blött på vägen utanför, men ser ut som små isfläckar här och där. Ingen snö.


Frukost!


Av Kvasthilda - 28 september 2009 20:10


Snart ska jag krypa i säng. Är helt exhausted efter dagens långa tripp till Luleå. Samma vända i morron. Ska försöka hinna med ett kyrkbesök i morron. O kanske hitta nåt överblommat för veckans fototriss.

IDOL är på teven o Calle har just fått veta att han är sista tävlande i kvalet. Lite jobbigt att se den enorma teven i spegeln, men jag har burken bakom ryggen.

Apropå enorm. Månen är enorm ikväll. O rosa. Eller var för nån timme sen. Hade inte kameran med mig så jag kunde inte fota den. Hade en halv fundering på att gå ut o fota den mot kyrkan, men det blåser så kallt o jag är alldeles för trött.

Ska kika lite mer på IDOL, läsa lite vampyrdagbok o sen nanna.

Just ja, Snö ja. Har sett lite snö efter järnvägen. Runt Koskivaara låg det kvar lite snö på sidorna av spåret och frosten höll på att lämna träden och åkrarna. Häftigt i motljuset!


Av Kvasthilda - 28 september 2009 08:27


Min mamma fyller år idag. Grattis!

Ska lägga in ett kort senare.


Av Kvasthilda - 28 september 2009 05:14


Va?? Snö?? 28 september??

Skjut mig nån.



Av Kvasthilda - 27 september 2009 21:11


Ska dit o jobba ett par dagar igen. Tur o retur Lule. Två dagar. Kommer hem försent för att hinna med nåt tåg eller buss hem så det blir hotell i två nätter. *suck*

Ska ta med mig MIN kudde den här gången. Det finns kylskåp i hotellrummet så det går att ta med sig matsäck. Å andra sidan är det hundrafemtio meter till orderrummet o kylskåpet o mikron där också. Måste ju ändå dit o värma maten.

Upp med tuppen i morron bitti. Får se hur kallt det blir inatt. Sägs att det ska bli frost.



Av Kvasthilda - 27 september 2009 19:49


Jag brukar sällan haka på kedjebrev eller annat man ska skicka vidare. Den här utmaningen har jag sett på Facebook också tidigare så när jag började skriva anade jag att jag kände igen det. Skrev i Anteckningar o skulle spara - då fanns den redan där! Öppnade upp den gamla o jämförde. Det var vissa skillnader men överlag hade jag valt samma ord igen! Skillnaden var att den gamla utmaningen hade tjugo rader, kontra de nitton här. Antar att hitta en "aktivitet med mer än en deltagare" kan vara svårt på alfabetets alla bokstäver, så nån har under resans gång helt enkelt raderat den tjugonde uppgiften. Tintin utmanade mig, men jag har sett den hos andra bloggare också, så här följer mina svar.


1. vad heter du? Kvasthilda

2. ett ord på fyra bokstäver: kaka

3. flicknamn: Kajsa

4. pojknamn: Kristoffer

5. yrke: konditor

6. färg: khakigrön

7. klädesplagg: kofta

8. mat: köttsoppa (har just ätit det. MUMMA!)

9. sak i badrummet: kakel (HA!), äh, kajal

10. plats/stad: Kaisepakte

11. en orsak att vara sen: klockstillestånd

12. något man skriker: KOM HEM!!! NUUUUU!

13. film: King Arthur

14. något man dricker? kaffekask

15. band: Kent

16. djur: knapsukatten

17. gatunamn: Kopparvägen

18. bil: Kia

19. sång: Killing me softly

 

Skickar INTE vidare, men känner du dig utmanad, så Vassego.


Av Kvasthilda - 27 september 2009 17:44


Ville bara visa upp mina lyktor igen. De har fått några msk sand i botten på glasen. Så läckert med plastkopparna, kontra metallkopparna te/värmeljus vanligtvis har. Just det här är svagt pastellrosa ljus, utan doft. Annars har PartyLite också genomskinliga koppar till sina teljus, men med en massa doftessenser.


    

Fotat med och utan taklamporna tända.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards