Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 4 december 2009

Av Kvasthilda - 4 december 2009 13:15


I veckans FredagsFärger fortsätter temat från förra veckan. Färgerna är som de flesta gissat, hämtade från sagan om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin och den här veckan blir det alltså lila och blått som Farbror Blå bidrar med.

Jag har kikat igenom mina arkiv och hittade lite foton från en spelning i Sammilsdalsgropen i Leksand i somras, med Tomas Ledin. Här är det kaskader av blått och lila :-)

Egentligen är lamporna rosaröda, men blandat med det blå ljuset blir det lila!





Fler blålila FredagsFärger hittar du här.


Av Kvasthilda - 4 december 2009 11:50

....bland gamla bloggarvänner. Har knappt hunnit med det tidigare. Tror inte det kommer att bli så vansinnigt mycket tid till det framledes heller, men så fort jag får en stund över betas det av eftersom :-) Nån gång måste man ju hinna med bloggvandrandet också?

Ibland läggs min tid på mailande. Är ju medlem av X antal onlinegrupper - och har varit i en herrans massa år. Det som stagnerat där är mina dockgrupper. Docksamlandet har hamnat lite på is. Är ju mest klippdockor jag håller på med idag.

Åsså läser jag böcker igen. Just nu var det några dagar sen jag öppnade en bok. Njaaeee. faktiskt inte. Började läsa en demonfiction igår när jag inte kunde sova före jobbet. Sov sådär i tre timmar men vaknade sen och kunde f*n inte somna om. Plockade lite i pocketstaplarna bredvid sängen för att se om nåt intressant poppade upp. Bestämde mig för första boken i (första) trilogin om Lords of the Underworld av Gena Showalter. The Darkest Kiss. Hann inte ens ett kapitel innan Maken skramlade in i sovrummet för han var helt slut. Det var bara att kliva upp o försöka vila vid datorn i stället. Fejsade lite o kikade lite på kort. La mig på soffan o försökte få lite sömn igen tills min mobilväckare ringde. Blev inte mycket vila där heller. Idag har jag så sovit nån timme men är lite mosig.

Ute är de frostigt o vitt vitt vitt. Det har börjat röra sig i björkarna utanför fönstret så det frostiga o vackra vita försvinner väl snart. Himlen är jämngrå så månen syns antagligen inte heller. Tänkte hinna med ett foto på grillkåtan med månen på himlavalvet, men den idén får nog skrinläggas till en annan gång.

Av Kvasthilda - 4 december 2009 11:00


Idag är det fredag och mina examinationsturer är snart över. När detta publiceras jobbar jag fortfarande - på min sista examenstur men när jag kommer hem och har sovit en stund ska jag förhoppningsvis baka lite gott. Dagens lucköppning avslöjar min julreceptsamling. Ett häfte fyllt med recept på allehanda gott. Bara fikabröd och godis. Jag satte ihop ett litet "kompendium" med mina favoritrecept samlade från Makens o mina familjearkiv. Mammas "hemliga" gifflar, Farmors pepparkakor, svärmors väninnas goda potatisbakelser och mycket annat. Till det letade jag clipart med julanknytning på internet och gjorde en varsin ringbunden bok åt mina syskon. Själv har jag sidorna i plastfickor, då jag gjort X antal utökningar av receptsamlingen. Vet inte vilken upplaga jag är uppe i nu.


 


Av Kvasthilda - 4 december 2009 06:30


Yes! Nu är jag klar. Min instruktör klev av loket innan vi lämnade Kiruna idag så jag körde alldeles emsammen hela vägen till Björkliden. Fick en kexchoklad i examenspresent. Heheheheeee.... Under vägen upp får jag så veta att mitt returtåg är inställt.... En liten rockad inträffar. Föraren efter mig har också inställt och är som jag körkortslös. Besvärligt. Bara att invänta nästa förare, vars tåg INTE är inställt men som kan köra bilen hem o jag åker med denne o den andra körkortslöse kompisen tar tåget. Sån't händer titt som tätt.

Då ringer min instruktör o ger mig tipset att kolla med ARE-tåget. "Kanske du hinner med det?" Ringer föraren - YES igen!!! Jag hann med det och är hemma innan föraren jag ska åka med hem ens har klivit ur sängen för att gå till jobbet. SKÖÖÖÖNT!

Nu dröjer det några dagar innan jag får köra nästa gång. Ledig till onsdag. Däremellan är det invigning av grillkåta, bowling, middag med jobbet (inget julbord), middag på hemmaplan för Makens läkare o kompisen som också går hos honom och hans off-and-on-flickvän. Kompisen som inte äter kött så vi får steka lax eller nåt åt honom. Vi andra äter älgstek. Åsså ska det bakas o fixas o donas. Tur man är ledig då!


Kan man önska sig ett körkort av tomten? Då vill jag ha ett sån't!


F*n, har man fixat att få tillstånd att köra malmtåg ska det väl inte vara nåt problem att fixa ett vanligt bilkort??


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards