Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 11 december 2009

Av Kvasthilda - 11 december 2009 17:04


I samband med att jag fotade Veckans fönster passade jag på att ta ett par extra bilder till Fredagsfärgerna också även om fönstret är ett annat. Trist o tråkigt med en gammal elljusstake, men färgerna är i alla fall rätt. Eventuellt lägger jag till en bild senare. Ev-e-n-tuellt... Antagligen inte. Slögurka.


  


  

En suddig närbild på det röda och grönguldiga :-)


Fler Fredagsfärger, eller snarare samma, finns här  :-)


Av Kvasthilda - 11 december 2009 16:56


Ibland tryter fantasin och man får ta vad som erbjuds. Så var det för Susanne som håller veckans fönster och svaret från mig blir detsamma :-) Ett par dagsfärska bilder för omväxlings skull. Hade annars flera tänkbara kandidater till dagens tema, men jag valde att fota fönstret i vår överliggning i Björkliden i stället. Nån av tjejerna (eller städet) har julpyntat lite. Jag säger tjejerna, för de enda killar som eventuellt skulle tänka tanken, har gått i pension....


 


 

Fotat från vårt lilla lunchbord, ut mot Torne Träsk och Lapporten (som inte syns bland molnen).


Fler fönster finner du här.


Av Kvasthilda - 11 december 2009 11:00


Fredag - och många har helg. Jag jobbar. Till er andra visar lucka nr 11 upp tre goda glöggar, ja, det är faktiskt bara två sorter på bilden fast de gör en tredje också... Muddus olika drycker och godis tillverkas i Gällivare och deras Hjortronglögg är supergod. Såg att det finns en alkoholfri variant i vanliga mataffärer. Vildmarksglögg finns att köpa på beställning - om du bor i BD-län. Eller har tillgång till våra nordligaste Systembolaget-butiker. Förutom dessa två finns en Åkerbärsglögg. Har inte provat den än!


 


Av Kvasthilda - 11 december 2009 04:02


Ååhhh.... giv mig kraft nån. O lite sömntid! Jag sov nån timme igårkväll inför nattskiftet. Satt o laddade för jobb inatt med en kopp te o en sockerbomb, i form av en nybakad giffel - allt för att vara så pigg som möjligt. Då ringer Vännäs. Inställt norrut. *crap* OK, hur tar jag mig till björkis då? Tåget går ju hem. Hmmm... pass med en kompis. En snabb titt o koll med ledningen säger att hon har tåg upp o inställt hem. Och hon sover, så jag kan inte ringa. Skickar ett par sms. Kan ju ta hennes tåg upp så får hon en ledig dag till.... OK; så får det bli. Kryper i säng o försöker somna om. Inte lönt. Oroliga tankar om inställda tåg o annat. Och en sockerbomb o nydrucket te i magen. Måste ha dåsat till en stund till slut för jag vaknar i alla fall av att mobilväckarn pinglar ilsket. Slår en signal till tågledningen igen. Jodå. Båda våra tåg går... De ställde ett av nattågen. Slänger iväg ett nytt sms om att passa med henne upp. Får ett glatt mess tillbaks. Kliver på vid avgång. Två timmar dit. Nu är jag helt slut. Undrar om man kan få några minuters sömn till?? Naee.

Som Lisa Syrén säger, "spelar ingen roll och om hundra år är det glömt". Men vägen dit känns ofantligt lång!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards