Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 19 december 2009

Melodikrysset v51, 2009

Av Kvasthilda - 19 december 2009 10:13

Trots lite datorproblem fick jag igång dagens kryss i tid. Samtidigt som jag just nu lyssnar på O helga natt kör datorn diverse systemverktyg i bakgrunden...

Varje år i juletid kör Eldeman ett rent julkryss och idag var det alltså dags för årets upplaga. Inget kryss utan vår störste sångare genom tiderna. "Nu är det jul och då ska den här vara med". Jussi Björlings maffiga stämma brister ut i skönsång i just O helga natt.

Från en stor tenor till nåt helt annat. Gitarrgruppen 1961 skvittrar till med sina strängar och ut kommer Hej mitt vinterland. Mitt i  låten avbryter Trafiken med ett meddelande om en plastback i vänster körfält nånstans runt Kungens Kurva... Jaha....

Ett annat stränginstrument hörs i nästa uppgift. Åsa Jinder spelar på sin nyckel-harpa, Gläns över sjö och strand. Vackert....

Åsså hängde sig mitt internet.... *suck* Mitt i Eldemans ledtråd för nästa uppgift...

Slog på radion i stället. Också.... Det är ju en viss fördröjning i internetradion så det kan vara lite irriterande, men bra om man är i köket o missar vad han säger... Nu blev det ju lite tvärtom...

Det visade sig vara Bing Crosby som framförde I'll be home for christmas. Me like. Inte Bing lika mycket som låten.

"En av våra skickligaste trombonister" säger Eldeman sen. Jaha, Nisse Landgren förstås. Mannen med den (jul)röda trombonen. Eller ja, för dagens kryss ska det givetvis vara Nils. Han spelade Det är en ros utsprungen. Mannen man endera älskar eller avskyr. Jag har alltid gillat Nisse!

En annan man jag inte kan annat än gilla. Han är så fantastiskt go o glad! Sten Nilsson sjunger en julmelodi jag inte kan påminna mig ha hört tidigare. Den fina Jungfru Maria.

Mer instrumentalt, o mer blås. Sista uppgiften i halvlek spelas av en tysk blåsar-kvintett. Ja men givetvis. Nu är det jul igen. Dagens tema :-)

I nästa uppgift söker vi Carolas duettant.... Duett-tant. Nej en man.... Heheheeeee... En annan man som man endera älskar eller avskyr. Hans bidrag i Melodifestivalen var väl inte det bästa man nånsin hört men hans sammetsröst är rätt skön. Ibland. Ibland blir jag bara såå övermätt på honom. Christer Sjögren tar ton med Carola i Juletid från Carolas betlehemska julalbum. Har lyssnat på hennes senaste o jisses vad kvinnan skriker. Hon har många fantastiska melodier och sånger på detta album men ibland tar hon i så högtalarna vrider sig i vånda. Varför skrika så när hon har en av världens härligaste röster?

Nästa uppgift är en klassiker i julsångsammanhang. Tror den alltid är med i julkrysset också. Last Christmas. För min generation tillhör den de absolut mest älskade julsångerna. Det tror jag vi har Kaj Kindvall att tacka för. Och musikvideoeran som började där nån gång på åttiotalet när den här gruppen var stor. Wham förstås.

O jag har Wham-killarna som klippdockor också :-) Nån som vet vad George Michaels kompis hette? Eller heter, kanske det är. Svaret finns sist....

Vår egen countrydrottning illustrerar nästa uppgift. Jul... ehhh Jull, hmmm JILL Johnsson sjunger om rostade kastanjer och näsbett av Jack Frost i The Christmas Song.

För nästa uppgift söker vi ett artistförnamn. Jul, jul, strålande jul hörs i lurarna (har fått igång internetradion igen) i Loa Falkmans version.

"det förekommer bibliska personer eller figurer eller vad man nu kan säga" i nästa uppgift. Vilka är de? Plural bestämd form. Ja, änglarna sjunger för Marias son, eller Mary's Boy Child. Idag spelade Roar Engelberg och jag hörde panflöjt och orgel, men min favoritversion av den här låten görs av discodängegruppen Boney M.

Sista uppgiften fastnade jag på. Rösten, rösten. Vem är hon??? En av de få svenska tjejer Jacob Dahlin hade med sig i stegen på åttiotalet, var ju en mycket ung Lena Philipsson. När jag först lyssnade på låten, Ett julkort ifrån dig nu, tyckte jag mig höra Gigi Hamilton i Freestyle och vid ett tillfälle Pernilla Wahlgren, vilket dotra också tyckte. Det tog en stund och ett par omlyssningar innan poletten trillade ner. Anna Book förstås. Hon satt i en släde med "snö" som föll.

Åsså vill jag avsluta med att säga. Se det snöar! Se det snöar! Snön vräker ner hos oss idag. Eller faller stilla, men det är vitt, vitt, vitt i luften. Ser kallt ut.


Wham var det ja....
George Michael's kompis i Wham heter...

Andrew Ridgeley.

 
 
Lenas Värkstad

Lenas Värkstad

19 december 2009 15:39

Tack för hjälpen! KOm bara inte på ANNA Book, var inne på Lena Andersson, men det stämde liksom inte.

Jag har lagt till din blogg på min RSSläsare om du inte misstycker.

http://ohl.se/lena

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

19 december 2009 16:05

Ja, inget vidare när det hänger sig så där./ Sten Nilsson t.ex har alltid varit en stor favorit, så underbart glad och positiv och många härligt medryckande melodier. Fick ju en puss på kinden av honom på Påskafton 1977!/Gunnel Eklund, som jag tog sånglektioner för i 2 1/2 år var gift med Jussis son Rolf.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kvasthilda

19 december 2009 19:32

Lena, misstycker inte alls. Läs min mopsiga profil så ser du det :-)
Du är välkommen tillbaks när som helst.
Anna Book gav ju mig huvudbry också... Hittade bara Lena Ph i min snurriga hjärnas vindlingar.... Stämde INTE med rösten jag hörde :-)

Tintin, en puss av Sten. Gulligt :-)) Har alltid gillat honom!

 
Ingen bild

Julnissen

20 december 2009 09:58

Finns det INGEN som har och kan lägga upp det där underbara klippet med Anna Book från "Jacobs stege" på Youtube? Har letat länge efter det men inte fått tag på det nånstans! "Ett julkort ifrån dig" är jättebra ju!

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

22 december 2009 12:40

Kan inte heller hitta klippet med Anna Book från "Jacobs stege" men skulle gärna lägga ut det i så fall. Har dock sången "Ett julkort ifrån dig" på en LP.

http://elisannw.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 10:55

Jamen, då var det kryssat och klart och webbradion höll hela vägen och så här löste jag mitt idag...  Vi lever det ljuva livet, eller snarare galna, Livin' La Vida Loca. Upside, inside outShe's livin' la vida locaShe'll push and pull you downLivi...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards