Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 25 december 2009

God Fortsättning

Av Kvasthilda - 25 december 2009 12:32


Jaha, så är då julstöket avklarat. Jag var ju tvungen att jobba igår trots allt. Tog kameran med mig för att få LKABs julhälsning på bild. Lite snöigt o inte världens bästa fotoväder men jag försökte o fick till ett par bilder i alla fall :-)


Hade anmält kort vila och kunde börja en dryg timme senare än normalt men å andra sidan kunde jag gå direkt till stall o klargöra mitt lok. Ringde fjärren o kollade om det var OK, för det var fullt på KMBs spår och bara huvudtågspåret var ledigt för ett snabbstopp. Ringde innan jag gick till stall för att kolla och jag fick OK. Skönt. Tjänade några extra minuter där :-)

Vi hade en I-ore som skulle gå JoJo till o från Svappavaara så det var mest troligt att den funkade som den skulle. Dock hör det till jobbet att fixa en riktig klargöring ändå. Nåt problem med hastighetsmätningen på en boogie men den var avstängd och loket har gått flera gånger så det skulle väl funka för mig med. Stannade till på kumla o tog ut körorder, träffade en kollega som just kommit hem och väntade på skjuts. Käkade en pralin, fyllde termosen medan datorn loggade in. Plockade nån frukt o ett par praliner i en påse, fick ut ordern o drog igen :-)

Kom ner till svappis en stund före "min" ankomst - så den tidiga klargöringen gjorde rätt för sig :-)

Hade med mig en mjukpepparkaka till personalen i svappis. De stod o väntade på mig när jag kom ner o jag behövde inte ens kliva ur loket. Såg ett set fanoo-vagnar och började le. Visste att det var tomtåg hem.... YAY! Körde mot vagnarna o de kopplade slangar o luft. Mitt jobb att kolla in koppelhöjd o det såg OK ut. Så småningom var det klart för avgång o jag kom iväg långt innan min avgångstid... Ibland har man inte tid att stanna o fika så de fick hela kakan för sig själva :-) Jobbar till efter midnatt så de kunde väl få nåt gott. "Tomten kommer med malmtåg i år" Tomma Fo50-vagnar o Iore innebär för oss snabbtåg, dvs hela 70 km/h.... Hahahhhaaa! Bara att koppla upp o köra!

Kom hem tidigt fast det var problem med en växel in på Kiruna. Dock påverkade den inte MIN tågföring för det var till spår ett. For in på Kiruna o parkerade. Lok till stall o HEM. Hemma mycket tidigt :-) Ibland är livet riktigt sweet.


Fick julmat när jag kom hem även om det la lite sorti på glädjen då de inte plockat undan nåt efter måltiden, som ägde rum flera timmar tidigare.... *grrrr* Men min NISSE Julöl gjorde gott.

Och julklapparna gjorde också gott. Tur att kottarna är stora för de fick vänta på mammas hemkomst innan de fick sina klappar.


Jag fick ett underbart servettställ av Sonen som han gjort i skolan. Han smög med detta paket förra veckan. Tänkte göra sig en kartong men jag grävde fram en i ungefär de mått han ville ha. Fanns nån kvar i gömmorna. Maken kastade bort alla tomkartonger vi haft i källaren, redan förra vintern så alla små o smidiga paket-kartonger var borta. Trodde pojken skulle slå in en present till nån hemlig flickvän. Jag började skratta när jag såg paketet som han så omsorgsfullt slagit in vid köksbordet, med mig mitt emot. Hann aldrig se vad det var han stoppade ner. Visserligen hade han slagit in den i silkespapper, men jag anade att det var nåt hemgjort och kände ett sting i hjärteroten för att han skulle ge det till en tjej o inte sin mamma :-) Åsså var det mitt :-)) Gullevän. Han blev lika glad över min reaktion :-)


Inser just att gårdagen är första dagen jag inte hade ett inlägg sen jag började blogga. Ett färskskrivet sådant vill säga. Lite julledigt från bloggen i alla fall :-)

Ahh, OK, skrev ett när jag kom hem efter jobbet på morgonen så det finns ju ett där, på "rätt" sida dygnsgränsen! För mig var det fortfarande "dagen innan".


Hoppas ni har det bra därute!


 
 
GladaKatarina

GladaKatarina

25 december 2009 15:14

En riktigt god fortsättning till dig och tack för att du håller vårt långa land rullande!! Vad skönt att det flöt på så bra! Verkligen väl unnat!! Och det blev en fin avslutning på julen!

Många varma julkramar till dig, Kvasthilda!! ♥

http://gladakatarina.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Persil,ja

25 december 2009 21:30

God Jul på er däruppe!!!!!!Kul att få se skrapanhälsningen! "Till någon flickvän"...tänka sig att lillE skulle kunna ha flickvän...var tar tiden vägen?????

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 10:55

Jamen, då var det kryssat och klart och webbradion höll hela vägen och så här löste jag mitt idag...  Vi lever det ljuva livet, eller snarare galna, Livin' La Vida Loca. Upside, inside outShe's livin' la vida locaShe'll push and pull you downLivi...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards