Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 26 december 2009

Melodikrysset v52, 2009

Av Kvasthilda - 26 december 2009 10:03

Anders börjar med att tacka för alla julkort och födelsedagshälsningar. Vissa har stenkoll.... En snabb titt i Wikipedia sa mig att han är född 25 december 1960. Se där. Grattis i efterskott då, Anders!

Dagens kryss börjar somrigt. Lasse Berghagens underbara sommarlåt från Skansens allsång, Stockholm i mitt hjärta. Ursprunget till den är visst en beställning från Ulf Adelsohn inför hans tillträdande som landshövding i just Stockholm.

Det fortsätter i samma tema, sommar och vi vill ha ett förnamn. En kille som mamma fick autografen av en gång. Västindiska toner - och röst :-) Islands in the sun med Harry Belafonte.

Veckans melodifestivalbidrag. Från 1994 års festival hör vi Min kärlek med Shirley Clamp.

För nästa uppgift har Eldeman grävt djupt i sina skivarkiv (skivorna är ju rätt många) och hittat en italiensk duett med Gino Paoli och Amanda Sandrelli. Den är hämtad ur Disneyfilmen La Bella e La Bestia, eller Skönheten och Odjuret som självklart är den svenska titeln. Vi är stora Disneyfans hos oss och den här filmen är bara så fantastisk. Det är dock en av de få DVDer vi saknar ännu. Väntar med spänning på återutgivningen... Snövit kom ju tillbaks i höstas och finns nu i hyllan.

Sedan Börjar vi om från början i en instrumental melodi... ;) Första ordet, ja börja då!

Apropå SNÖ-vit. För nästa uppgift ska vi ha ett artistnamn och en iskall vinterdagsvacker melodi klingar ut. Skör som den tidigaste bäckisen hör vi Laleh sjunga om Snö ur filmen om Arn, Tempelriddaren.

En revykung sjunger sen om kärlek, Min kärlekssång ska i valstakt gå. Ernst Rolf är svaret. Han gick ur tiden igår, för exakt 77 år sedan säger Eldeman.

En som inte får gå ens, är Anna. Anna du kan väl stanna hemma hos mig? Den här schlagern har ungefär samma ålder som Ernst Rolfs kryssbidrag. Jules Sylwain skrev den visst när hans hushållerska Ann slutade sin tjänst hos honom.

Filmmusik igen. En stoooor film om ett stooort skepp. Celine Dion sjunger den mest kända melodin från filmen, My heart will go on. Titanic är skeppet o filmen. Underbart. Jag älskar den här låten (och filmen).

Ledtråden för nästa melodi är superkrystad och Anders vet inte ens hur han ska uttrycka sig för att få fram rätt hjälpord. "Vi vill ha en upplyst plats dit alla dras som flugor kring en sockerbit"... Hahahaha. Dansbana? Shoppingcenter? Spelhall? Fast nu gällde det en viss sorts personer och platsen är uppenbarligen en scen. Vet inte varifrån melodin kommer, annat än att det är en "glittrig operett".

En av världens mysigaste filmmelodier följer sen. Versionen här är inte lika bra som originalet då Leif Bloms trumpetar ut Lady in red. Jag förderar Chris de Burgh's version....

Mer Disney. Eldeman säger "julmusik" och jag funderar vad han menar med det, men förstår att Djungelboken har visats på julafton? Låten är King Louie's antiapsång, Jag vill va som du.

Sist ut idag är Putte Wickman och Ingvar Renliden med en låt skriven av en annan stor man. I svenska vismått mätt. Olle Adolphsons Nu har jag fått den jag vill ha avslutar krysset denna sista lördag 2009.

Vi har ett kryss att vänta i vecka 53, men det är inpå nyåret, så till mina kryssläsare:

Gott Nytt År!

 
 
Ingen bild

Nina

26 december 2009 18:17

Du är duktig!

 
Ingen bild

Gunnar

28 december 2009 23:03

Han gör för lätta kryss, Eldemannen. Det blir ju inte roligt om man inte behöver tänka alls.
Det gör dock inte att ditt bloggeri/kåseri blir mindre läsvärt på något sätt.
Kan bara tillägga att melodin "Små tärnor, små stjärnor från scen och kabaré" är ur operetten "Czardasfurstinnan" av Emmerich Kálmán.
-Och idag var det dragspel med! :-)
/Gunnar


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 10:55

Jamen, då var det kryssat och klart och webbradion höll hela vägen och så här löste jag mitt idag...  Vi lever det ljuva livet, eller snarare galna, Livin' La Vida Loca. Upside, inside outShe's livin' la vida locaShe'll push and pull you downLivi...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards