Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2009

Av Kvasthilda - 27 december 2009 20:52


...för att använda ett väl använt uttryck i helt andra sammanhang. Sitter just nu i Björkliden och fördriver lite tid. Har väl cirkus ett par timmar till hemgång igen. I alla fall till schemalagd avgångstid. Kan ju bli lite tidigare.


När jag gjorde mig klar för att gå till jobbet idag hade Maken o en av hans jaktbevakarvänner varit ute o letat älgen. En granne hade ju ringt polisen för att bli av med honom. Inte så kul att vara ute med barn när en okynnig o kanske lynnig ungtjur kliver omkring i grannskapet. Man vet aldrig vad han tar sig till. Tror inte de hittade honom. Maken beväpnade sig med älgstudsaren - eller tjänstevapnet var det nog, med ljuddämparen - barautifallatt. De hade beväpnat sig med tomtebloss om vi haft några! Man kan skrämma djur med såna - ordentligt. De kom hem utan att ha sett honom så jag klädde på mig o gick iväg.

Hann inte många steg innan jag såg öronen sticka upp bakom en snödriva. MITT i min promenadväg till jobbet. I djupsnö på grannens gräsmatta (jaja, sommartid då). Attans. Ringde Maken för en utryckning, MTC för att få mitt lok o fjärren för att kolla om jag kunde gå direkt till stall i stället, för att stanna till på kumla o hämta ordern senare. Lite mer skyddad i en stor Dm3 än med apostlahästarna som enda fortkaffningsmedel i snön.

De skrattade, både mtc o fjärren. OK, det bjuder jag på då jag fick som jag ville - även om jag gladeligen hade tagit nästan vilket annat lok som helst förutom det jag fick....

Maken lyckades skrämma/lura iväg älgen mot backen på andra sidan vägen. Eller åtminstone trampade han iväg åt det hållet.

Säg den lycka som varar.... Han står säkert nånstans i kvarteret o mumsar kvistar igen, när jag kommer hem inatt!


Av Kvasthilda - 27 december 2009 16:10


Jumping on the train for this one. And that's a joke, me being a train engineer.... Twelve you say. I chose this little light play thing we call "Änglaspel" in Sweden. Sort of "angels playing" if you translate it.

It has twelve wings ontop, with six snowflakes around it and when you lit a tea candle underneath it, it starts spinning and cast its light reflexes across the ceiling and room - all to our cat's amusement. He really would love to catch them but just don't know how!


   


PhotoHunt 

Av Kvasthilda - 27 december 2009 14:46


Älgen har bosatt sig i vårt kvarter. Inte kanske bästa platsen på jorden för honom. Fick ett par nya kort då han passerade över vår tomt idag. En av Makens jaktbevakarpolare ringde och sa att polisen hört av sig om älgen. En granne som känner sig osäker och inte vill gå ut. Än håller han sig undan och går lovar runt folk, men man vet ju inte.

De hade en älgko i Abisko förra hösten som var lite småtokig o jagade skolungar, men hon hade kalvar. Det här är en ung pinntjur och han reagerar inte på samma sätt som en älgmamma med kalvar.

Får se om vi får iväg honom.

Ska ju iväg o jobba om nån timme och en prommis mellan hemmet och jobbet och sedan till stall kan ju kännas lite småkymigt med en älgtjur i faggorna.


Av Kvasthilda - 27 december 2009 03:38


... eller så.

Kom hem lite tidigare än det var schemalagt. Tror jag. Hur som haver parkerade jag loket - eller skulle, men en annan förare tog över innan jag hann :-)

Klev ur och prommade hemåt. Såg nåt i ögonvrån.... Se där. Älgen är kvar än, fast han har flyttat på sig i kvarteret. Stod o käkade på nåt träd i godan ro, men stannade upp o tittade på mig när jag passerade ett femtiotal meter från honom.

Nu ska jag krypa i säng.


Av Kvasthilda - 26 december 2009 17:40


I sista minuten postar jag mitt bidrag till (förra) veckans Fototriss, som inte bara är årets sista utan även decenniets sista Fototriss!  Har funderat till och från hela veckan på vad man skulle använda men bestämde mig till slut för denna triss...


     

Kusiner. Det är inte ofta de träffas, brorsans killar och mina kottar, men här fick jag dem alla på samma bild (mer eller mindre). Vi försökte få till en kusin-porträttbild, men de har alla nån hiskelig min för sig så jag tog den jag fotade INNAN de samlade ihop sig på trappen hos morfar/farfar.



Årlig bowlingtävling med jobbet. Inte ofta man ser en massa lokförare tillsammans och än mindre deras respektive men i alla fall denna dag träffas vi o har kul. Eftersom vi jobbar varannan helg sker bowling och middag under två lördagar med varierat antal kollegor och arbetskamrater.



Tillsammans. Fjorton små tomtefigurer står runt ett värmeljus. Sjunger de? Eller de kanske bara värmer sig i brasans sken?


Och en sista repris för att jag tycker den är så kul - och för att trissen egentligen gick av stapeln FÖRE jul:

En massa fönster i LKABs kontorsskrapa som tillsammans lämnas tända, för att ge oss Kirunabor en julhälsning.


Fler Fototrissar finns här.


I morgon kommer ett nytt tema!
Tillbaks i mitten av januari...


Av Kvasthilda - 26 december 2009 15:00


Svågern ringde mig på förmiddagen idag o bad mig gå ut med kameran. Tog en kort prommis och kikade till grannens gård i andra änden av kvarteret. Där låg en pinntjur o idisslade. En älg alltså. Två taggar på ena hornsidan o en pinne på den andra. Helt lugnt låg den där i snön och lät sig fotograferas. Han vände på huvudet ett par gånger för att se vem som störde i hans middagslur, men låg helt stilla. Stigge som bor på gården där älgtjuren ligger, hade sett honom käka från björkarna och gick ut med sin kamera. Älgen åt lugnt vidare och la sig sedan medan Stigge fotade honom. Lite häftigt med djurliv så tätt inpå. Och att han låg still och inte lät sig störas - och inte hotade de som kom förbi för att beskåda honom.


 


     


 


Av Kvasthilda - 26 december 2009 10:03

Anders börjar med att tacka för alla julkort och födelsedagshälsningar. Vissa har stenkoll.... En snabb titt i Wikipedia sa mig att han är född 25 december 1960. Se där. Grattis i efterskott då, Anders!

Dagens kryss börjar somrigt. Lasse Berghagens underbara sommarlåt från Skansens allsång, Stockholm i mitt hjärta. Ursprunget till den är visst en beställning från Ulf Adelsohn inför hans tillträdande som landshövding i just Stockholm.

Det fortsätter i samma tema, sommar och vi vill ha ett förnamn. En kille som mamma fick autografen av en gång. Västindiska toner - och röst :-) Islands in the sun med Harry Belafonte.

Veckans melodifestivalbidrag. Från 1994 års festival hör vi Min kärlek med Shirley Clamp.

För nästa uppgift har Eldeman grävt djupt i sina skivarkiv (skivorna är ju rätt många) och hittat en italiensk duett med Gino Paoli och Amanda Sandrelli. Den är hämtad ur Disneyfilmen La Bella e La Bestia, eller Skönheten och Odjuret som självklart är den svenska titeln. Vi är stora Disneyfans hos oss och den här filmen är bara så fantastisk. Det är dock en av de få DVDer vi saknar ännu. Väntar med spänning på återutgivningen... Snövit kom ju tillbaks i höstas och finns nu i hyllan.

Sedan Börjar vi om från början i en instrumental melodi... ;) Första ordet, ja börja då!

Apropå SNÖ-vit. För nästa uppgift ska vi ha ett artistnamn och en iskall vinterdagsvacker melodi klingar ut. Skör som den tidigaste bäckisen hör vi Laleh sjunga om Snö ur filmen om Arn, Tempelriddaren.

En revykung sjunger sen om kärlek, Min kärlekssång ska i valstakt gå. Ernst Rolf är svaret. Han gick ur tiden igår, för exakt 77 år sedan säger Eldeman.

En som inte får gå ens, är Anna. Anna du kan väl stanna hemma hos mig? Den här schlagern har ungefär samma ålder som Ernst Rolfs kryssbidrag. Jules Sylwain skrev den visst när hans hushållerska Ann slutade sin tjänst hos honom.

Filmmusik igen. En stoooor film om ett stooort skepp. Celine Dion sjunger den mest kända melodin från filmen, My heart will go on. Titanic är skeppet o filmen. Underbart. Jag älskar den här låten (och filmen).

Ledtråden för nästa melodi är superkrystad och Anders vet inte ens hur han ska uttrycka sig för att få fram rätt hjälpord. "Vi vill ha en upplyst plats dit alla dras som flugor kring en sockerbit"... Hahahaha. Dansbana? Shoppingcenter? Spelhall? Fast nu gällde det en viss sorts personer och platsen är uppenbarligen en scen. Vet inte varifrån melodin kommer, annat än att det är en "glittrig operett".

En av världens mysigaste filmmelodier följer sen. Versionen här är inte lika bra som originalet då Leif Bloms trumpetar ut Lady in red. Jag förderar Chris de Burgh's version....

Mer Disney. Eldeman säger "julmusik" och jag funderar vad han menar med det, men förstår att Djungelboken har visats på julafton? Låten är King Louie's antiapsång, Jag vill va som du.

Sist ut idag är Putte Wickman och Ingvar Renliden med en låt skriven av en annan stor man. I svenska vismått mätt. Olle Adolphsons Nu har jag fått den jag vill ha avslutar krysset denna sista lördag 2009.

Vi har ett kryss att vänta i vecka 53, men det är inpå nyåret, så till mina kryssläsare:

Gott Nytt År!

Av Kvasthilda - 25 december 2009 20:07


Himmelska tider, detta är inte lätt. Eller kanske det är. Just himlen har ju en blårosa ton den här tiden på året. Men men.... Kvasthilda är ju Barbiesamlare och tog en tur in i sovrummet och där fanns detta :-) Visade sig bli lätt som en plätt. Jag har ju tre av sex Barbiedockor i Children's Collector Series och just dessa tre är väl de som mest är just rosa/blå o guldfärgade. De är fr.v Askungen, Törnrosa och Rapunzel. Till höger syns en liten Kelly/Shelly från Rapunzel.




Fler FredagsFärger finns att beskåda här.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards