Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2009

Av Kvasthilda - 22 december 2009 14:11


Ja, snön fortsätter falla. Sonen gick just ut för att skotta lite innan Barnafadern/Maken kommer hem. Han borde ha landat alldeles nyligen, eller är i faggorna för landning.

Själv håller jag på att koka skinkan, rulla o steka köttbullar och ska steka revbensspjällen åt Fialotta Larsson. E-pigan vill ha sina revben varma till jul ;)

Köttbullarna (blandning av älg/nöt) kryddades bland annat med lite julkryddor. De första bullarna föll kottarna i smaken i alla fall. Mina blir så lätt torra o tråkiga. Den sista stekpanneladdningen gick sönder. Höll inte ihop som resten av bullsmeten. Nåja, de går nog åt de med.

E-pigan har skrivit ett schema för julafton. Jag har ju arbete på mitt och vet inte om jag får äta nån julmat förrän sent på kvällen. Nåja, tidig kväll, men likväl kväll.


Några av årets julkort har trillat in. Vårt årliga brev från Störstebror med Fru där de beskriver vad de gjort under året som gått. Har inte hunnit läsa det! Ligger och väntar :-)

Fått kort från Mia o givetvis Tintin (Tack ni båda :-)) ). Plus förstås diverse vänner o bekanta. Själv har jag inte skrivit ett enda julkort. Det fanns en tid när jag hade tid att sitta o skriva en massa julkort och skicka till höger och vänster. Många år sen nu! Sen man blev med dator har tiden för sån't helt försvunnit! Hade en dröm att Kvastis & the Kiddos skulle göra egna julkort i år. Joooootjeeeeena. Tanken fanns i alla fall. Fast "tänka bär inte vatten" som Ronja sa. Än mindre julkort land o rike runt. O världen för den delen. Får hoppas tomten är snäll mot mig ändå!


Nej, tillbaks till spisen. Börjar jobba om lite drygt två timmar. Får mina elva timmars "vila" i alla fall. På järsken. Fick en timmes övertid i morse, fast det hade kunnat bli mer!


Av Kvasthilda - 22 december 2009 11:00


Tisdagen den tjugoandra december. Snart är julafton här :-) Då det ju är tisdag idag och jag medverkar i Ruby Tuesday hittar vi en grön bild bakom lucka 22. Smideskronan med de sex vita änglarna som har synts i bloggen tidigare i december. I alla fall en av dem när detta skrivs :-) Jag vill byta ut de feta gröna sidenbanden i den, mot något mer osynligt. Nån gång det närmaste millenniet kanske ;)

Vi sätter sex stycken kanalljus i kronan för att slippa rinnande stearin. Det är inte så lätt att hitta just kanalljus så när vi hittar, bunkrar vi :-) Snart är det dags att leta igen för jag tror att vi bara har ett par stycken kvar.

Den ger ett underbart ljus och mycket värme. Mysigt en kall natt i juletid!



Av Kvasthilda - 22 december 2009 05:31


Veckans Tisdagstema gäller SNÖ. Det finns ju i hela landet nu till jul. Maken har rapporterat om flera dm i Skåne där han är o jobbar, två veckor i taget.

Här, i andra änden av landet har det snöat hela dagen lång. Lätt, lätt fjunig, dunig snö. Livsfarligt för bromsarna på de tåg vi kör. Fast värre för godstågen.

Jag kikade ut på trappen tidigare idag igår (min gårdag är inte slut riktigt än) och var tvungen att hämta kameran för att försöka föreviga duntäcket som exploderat på vår gård. Åtminstone ser snön ut så. Dunlätta fjun. Vet inte om ni ser det. Första bilden är tagen på översta trapp"steget" av vår metalltrapp. Det är ett "galler" under fjunen.

Andra bilden är en del av trappräcket o tredje bilden är tagen upp över gården, mot bodarna. De är faluröda, men ser bara murriga ut i polarnattsljuset. Mitt på dagen men ljuset är blått, blått, blått.

Sicken tur att jag fotade lite färsk snö idag, då veckans tema var just det, SNÖ :-)



 


 


Titta in hos Tisdagstema för mer snöbilder.


Av Kvasthilda - 22 december 2009 05:00


För er som följt min julkalender lovade jag ju lite glittriga ciderbilder idag. Här är de :-)


This is the special ciders (or rather just mixed drinks) sold in Sweden in winter & xmas time. They are called just that, winter and x-mas. They contain glitter so when you turn them upside down the glitter falls, just like a snow globe. It is a bit hard to catch that glitter on "film" but it's mostly visible in the full shot of the red bottle.



   


 


Ruby Tuesday @ Work of the Poet

Av Kvasthilda - 22 december 2009 00:02


Intet är som väntans tider..... O väntar gör man. Hur länge som helst! Kompisen gick just till sitt tåg. Hennes är 90 min sent. Tågen norrut är tidiga, men seeeeeeena hem. Lite fel där. Man kan få övertid på bortastation även fast man är tidig hem. Men nu är det tvärtom. Tja, Ole Norman har det bra då. De höll på att lossa mitt tåg i Narvik hörde jag o min avgångstid härifrån har redan passerat med 45 minuter.

*suck* Kommer att bli kul inför morgondagens skift. Elva timmars vila. Bye Bye. Turfördelningen får spatt o spader. Inte mitt fel. Definitivt inte.


Hoppas kottarna slutat frysa i alla fall. Det var svinkallt hemma innan jag for. De tände lite värmeljus så det ska väl ordna sig med värmen.


Ahaaa. Där far Ole hem. Med bil. Han som just kom med kompisens tåg. Bilen kom upp för en stund sen och den killen tog nog mitt tåg, som nu stått huuuuur länge som helst. Jaja, inte mitt problem.


Nähä, ska man läsa lite demonbok kanske. The Darkest Pleasure.

Kan väl hinna läsa nåt kapitel innan nästa förare dyker upp o framför allt innan mitt tåg kommer.


Av Kvasthilda - 21 december 2009 17:38


Voj Voj. Datorn är på tillbakagång men det tar tid att få allt på plats. Speciellt som en massa annat dyker upp och kommer i vägen för uppdateringar ooch installationer. Har ännu inte hittat mina programskivor, men som tur är har jag kopior av de flesta program jag använder på en av hårddiskarna, just för att de ska vara lättillgängliga. Så sakteliga återställs datorn till det skick jag vill ha den. Långt kvar än med programinställningar och konfigureringar så det fungerar som jag vill.


Börjar jobba om en timme så man kanske ska ta o göra i ordning ryggsäcken o plocka undan i köket. Sirap o socker i drivor....  O kola jag inte kan lägga ihop för det blir en enda stor kolaklump.... Skulle ha haft nåt kul prasselpapper att slå in dem i, smörpapper är så trist!

Nåja, ett annat år. Kiruna är så litet o det är svårt att hitta det man vill här.


Får se hur dagens/nattens tur blir. Det har snöat hela dagen och det faller lätt, lätt, lätt snö. Nåt av det värsta våra bromsar utsätts för. Man kan blåsa bort snön från gården! Det ser ut som om ett duntäcke exploderat ungefär. Eller femtioelva stycken.


Fryyyssssser. Det är svinkallt i vardagsrummet. Ungarna har draperat sig i fleecefiltar o dragit på sig tjocka sockar (eller skintofflor/dunsockisar). Dags att tända värmeljus tror jag. *burr*


Av Kvasthilda - 21 december 2009 17:27


En mix av veckans måndagsfärger igen, Mellow Yellow Monday #48 och Blue Monday.

Interiörer från Falu Kristine kyrka. En av kyrkportarna i sidoskeppen och rosett-fönstret ovanför denna och motsvarande port på andra sidan kyrkan. Dalablått möter guldgult.


A mixed Monday color theme this week as well. Interior from Kristine church in Falun, Dalarna, Sweden. It has a German influensed color scheme with all that gold, and also a blue color called "dala blue". Second picture shows the rose windows above this side port as well as the one from the port on the opposite side of the church.



 



Mellow Yellow Monday

Blue Monday at Smiling Sally's


    

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards