Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2009

Av Kvasthilda - 21 december 2009 11:00


Bakom lucka nummer tjugoett gömmer sig en liten julstjärna. Söt i sin litenhet och röda färg men hiskelig med guldglitter... Kunde inte låta bli att köpa den. Hahahahahahaaa!

Den står i köksfönstret och Neo luktar ofta på blomman/växten. Vet inte varför. Kanske bara av nyfikenhet?  Ni vet väl att det röda inte är växtens blomma, utan de små fjuttiga gula grojsarna som inte finns på just den här?



Av Kvasthilda - 20 december 2009 19:57


OK, får göra om det här. Som jag anade tar det jävla Vista över allt o jag kan inte göra ett skit. Det är MIN dator o jag gör precis vad jag vill med den. Operativjävlasystemet ska inte bestämma vad jag ska installera eller inte.

*grrrrrrrrrrrrrrrrr*

Hittar fortfarande inte mina operativskivor så jag har kört en Dell-dvd. Blev en nödlösningsinstallation. Tror jag kör fabriksghosten i stället.


Av Kvasthilda - 20 december 2009 14:47


*suck*

Kan nåt fungera??


Av Kvasthilda - 20 december 2009 13:04


Attibattans. Jag tror jag blir tvungen att installera om allt på burken trots allt. Nånting äter upp allt arbetsminne och processorn jobbar för fulla muggar. Jag ser att modemet arbetar, men det kan lika gärna vara, nej är nog, pigans surfande som åstadkommer blinkandet.

Jaja, tur man är ledig två dagar för det här TAR TID! Börjar jobba först i morgon kväll, vilket ger mig i alla fall en extra dag att krångla med datorn. Det är inte gjort i en handvändning att tömma burkan o installera om alltihop igen. O allt bängel o krångel som följer på det efteråt. Få det här jäkla Vista att förstå vem jag är o vad jag vill. Vilka internetsidor jag kan o SKA besöka utan dess inblandning och eviga övervakning.

Undrar om Windows 7 är snällare? Mer användarvänligt? Vista är det definitivt INTE. Inte om man är administrator och vill sköta program o annat själv.

Får hoppas att jag får in SP1an nu då. Har sparat ner den så jag slipper fara ut på internet o hämta den. Datorn har tagit in tvåan före tror jag o det har orsakat en massa skit.

Jaja, det är bara att sätta igång.

Bye Bye världen.

Laptoppen är ju pajko också så man är datorlös tills jag kommer tillbaks. *suck* Fanta't.


Av Kvasthilda - 20 december 2009 11:00


Idag öppnar vi lucka tjugo och där finner vi en adventsljusstake med fyra ljus tända. Idag är det sista söndagen i advent, och vi tänder så fjärde ljuset.

Det här är en ljustake i smide med "lingon" snurrade runtom. Det är ståltråd med röda glaspärlor som gör allt de kan för att se ut som juleröda bär, om det då är vinbär, lingon eller järneksbär.


 


Av Kvasthilda - 19 december 2009 22:38


Lång dag. Mycket godis har det blivit. Spisen har gått varm idag (HA!). Har kokat knäck och chokladkola. Har gjort en tryffel med polkagris i, men den blev inte alls som kompisens. Å andra sidan fixar hon att göra VÄÄÄÄRLDENS godaste chokladbiskvier också, vilket jag aldrig har lyckats med heller. Maken älskar dem.

De här polka- (mint-) tryfflarna ska rullas till bollar och sen rullas i florsocker men min smet blev just bara det. Smet. Hällde dem i knäckformar i stället och pudrade florsockret över. De görs enkelt på

1 dl grädde som kokas upp

rör ner 200g vit choklad

o på nåt sätt tillsätt 100g polkagrisar. Vi hackade/bankade dem i bitar.

Det är bara det att gräddchokladen blev som en smör/äggblandning snarare än en mjuk kräm. *suck* Jaja, man kan ju inte lyckas med allt. Rörde ner lite vit lime-choklad (fyra bitar ur en 100gramskaka) och nu smakar tryffeln faktiskt mer lime än polka! Makalöst. Sonen tänker kidnappa alla tryfflarna säger han.


Nu tittar vi på Stardust, med bla Michelle Pfeiffer som en elak häxa o pappa Weasley (Mark Williams) som en get förvandlad till människa. Hahahhaha! Han äter ALLT han kommer över. Som alla getter :-))

O se där. Robert de Niro dyker upp som pirat. I himlen.... En av mina favvisar är med. Kommissarie Lynley, eller Nathaniel Parker.

Det lustiga är att de töntiga prinsarna Primus, Secundus.... Septimus o allt vad de nu heter i nummerordning minner mig om Lords of the Underworld fast jag föreställer mig att de är f*n så mycket hottare :-)

Storpigan tycker att Septimus (Mark Strong) påminner om Guy of Gisborne. I Richard Armitage's tappning.... Tja, De är båda mörka i alla fall. Tror inte Gladan skulle hålla med ;)




Av Kvasthilda - 19 december 2009 11:00


Idag är det lördag. Kvastis har ledig helg. Yaaayyyy! Bara för att fira detta finner vi bakom lucka nummer nitton, ett par goda cider :-) winter finns vintertid (naeeee!) och x-mas ställs i hyllorna samtidigt som glögg och öl med prefixet jul. Båda xide-sorterna innehåller glitter. Tänk snöglob :-) Glittret görs av sulfit och det vete gudarna om det är så hälsosamt att hälla i sig sån't här (nåja, finns i vin också, fast inte synligt som här). Som tur är ledsnar man ganska fort på cider, men en, eller tre slinker gärna ner medan maten lagas - eller knäcken kokas, vilket också står på schemat i helgen. "Måste" ju hinna det nån gång före jul... (afton).

winter har smak av "tangelo & ginger" - dvs en citrusfrukt, äk minneola och ingefära.

x-mas smakar "mistle + orange". Jaha säger jag då. Mal de ner mistelblad eller? Bären går väl inte att äta? Fast fåglar äter dem för att plantera nya (misteln är en parasitväxt och varje bär innehåller ett enda frö, enligt Wikipedia)

Kika in på tisdag för en närmare titt på flaskorna o deras glitter :-)



Av Kvasthilda - 19 december 2009 10:13

Trots lite datorproblem fick jag igång dagens kryss i tid. Samtidigt som jag just nu lyssnar på O helga natt kör datorn diverse systemverktyg i bakgrunden...

Varje år i juletid kör Eldeman ett rent julkryss och idag var det alltså dags för årets upplaga. Inget kryss utan vår störste sångare genom tiderna. "Nu är det jul och då ska den här vara med". Jussi Björlings maffiga stämma brister ut i skönsång i just O helga natt.

Från en stor tenor till nåt helt annat. Gitarrgruppen 1961 skvittrar till med sina strängar och ut kommer Hej mitt vinterland. Mitt i  låten avbryter Trafiken med ett meddelande om en plastback i vänster körfält nånstans runt Kungens Kurva... Jaha....

Ett annat stränginstrument hörs i nästa uppgift. Åsa Jinder spelar på sin nyckel-harpa, Gläns över sjö och strand. Vackert....

Åsså hängde sig mitt internet.... *suck* Mitt i Eldemans ledtråd för nästa uppgift...

Slog på radion i stället. Också.... Det är ju en viss fördröjning i internetradion så det kan vara lite irriterande, men bra om man är i köket o missar vad han säger... Nu blev det ju lite tvärtom...

Det visade sig vara Bing Crosby som framförde I'll be home for christmas. Me like. Inte Bing lika mycket som låten.

"En av våra skickligaste trombonister" säger Eldeman sen. Jaha, Nisse Landgren förstås. Mannen med den (jul)röda trombonen. Eller ja, för dagens kryss ska det givetvis vara Nils. Han spelade Det är en ros utsprungen. Mannen man endera älskar eller avskyr. Jag har alltid gillat Nisse!

En annan man jag inte kan annat än gilla. Han är så fantastiskt go o glad! Sten Nilsson sjunger en julmelodi jag inte kan påminna mig ha hört tidigare. Den fina Jungfru Maria.

Mer instrumentalt, o mer blås. Sista uppgiften i halvlek spelas av en tysk blåsar-kvintett. Ja men givetvis. Nu är det jul igen. Dagens tema :-)

I nästa uppgift söker vi Carolas duettant.... Duett-tant. Nej en man.... Heheheeeee... En annan man som man endera älskar eller avskyr. Hans bidrag i Melodifestivalen var väl inte det bästa man nånsin hört men hans sammetsröst är rätt skön. Ibland. Ibland blir jag bara såå övermätt på honom. Christer Sjögren tar ton med Carola i Juletid från Carolas betlehemska julalbum. Har lyssnat på hennes senaste o jisses vad kvinnan skriker. Hon har många fantastiska melodier och sånger på detta album men ibland tar hon i så högtalarna vrider sig i vånda. Varför skrika så när hon har en av världens härligaste röster?

Nästa uppgift är en klassiker i julsångsammanhang. Tror den alltid är med i julkrysset också. Last Christmas. För min generation tillhör den de absolut mest älskade julsångerna. Det tror jag vi har Kaj Kindvall att tacka för. Och musikvideoeran som började där nån gång på åttiotalet när den här gruppen var stor. Wham förstås.

O jag har Wham-killarna som klippdockor också :-) Nån som vet vad George Michaels kompis hette? Eller heter, kanske det är. Svaret finns sist....

Vår egen countrydrottning illustrerar nästa uppgift. Jul... ehhh Jull, hmmm JILL Johnsson sjunger om rostade kastanjer och näsbett av Jack Frost i The Christmas Song.

För nästa uppgift söker vi ett artistförnamn. Jul, jul, strålande jul hörs i lurarna (har fått igång internetradion igen) i Loa Falkmans version.

"det förekommer bibliska personer eller figurer eller vad man nu kan säga" i nästa uppgift. Vilka är de? Plural bestämd form. Ja, änglarna sjunger för Marias son, eller Mary's Boy Child. Idag spelade Roar Engelberg och jag hörde panflöjt och orgel, men min favoritversion av den här låten görs av discodängegruppen Boney M.

Sista uppgiften fastnade jag på. Rösten, rösten. Vem är hon??? En av de få svenska tjejer Jacob Dahlin hade med sig i stegen på åttiotalet, var ju en mycket ung Lena Philipsson. När jag först lyssnade på låten, Ett julkort ifrån dig nu, tyckte jag mig höra Gigi Hamilton i Freestyle och vid ett tillfälle Pernilla Wahlgren, vilket dotra också tyckte. Det tog en stund och ett par omlyssningar innan poletten trillade ner. Anna Book förstås. Hon satt i en släde med "snö" som föll.

Åsså vill jag avsluta med att säga. Se det snöar! Se det snöar! Snön vräker ner hos oss idag. Eller faller stilla, men det är vitt, vitt, vitt i luften. Ser kallt ut.


Wham var det ja....
George Michael's kompis i Wham heter...

Andrew Ridgeley.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards