Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2010

Av Kvasthilda - 30 januari 2010 11:01


Jag försökte lägga upp den här innan jag la mig inatt, men vårt internet fick som vanligt nåt frispel o hela sidan hängde sig. I o med det försvann mitt inlägg jag så omsorgsfullt skrivit om dagens bild... Får'la göra ett nytt försök.


Den här lille parveln som ger sin mormor nåt att dricka (ur en tom mugg kanske ska tilläggas) har just blivit storebror! Vår familj fick igår tillökning av ett litet flicke-barn. Mormor på bilden är min Svägerska nr 1 o parveln är dotterson till Störstebror i Amerkatt.



När bilden togs i somras, var pojkens mamma i Dalarna och gjorde sig redo för Tjejklassikern. Det stod Vansbrosimning på schemat. Man anade redan då hennes lilla kula under våtdräkten. Jaja, parveln o hans mormor är också fotade i Dalarna förstås :-) Hemma hos... nu ska vi se... Morfarsmor. Det blev lite rörigt med alla generationer under hans dop förrförra sommaren. En annan blev plötsligt gammel-faster. Så nu är man alltså gammelfaster för andra gången!


Arkiverat

Av Kvasthilda - 30 januari 2010 10:56


Mitt kryssinlägg kommer senare under dagen. Har sovit länge för att försöka ta igen lite tid och bota en hiskelig huvudvärk. Denna vill inte ge med sig så det är bara att medicinera sig.

Tänkte ge mig ut i stadens vimmel idag. Som vanligt är det vargavinter när Snöfestivalen går av stapeln. Snart är det Jokkmokks marknad så vintern ska bara vara här. *burr*

Tempmätaren på datorn (flygfältet?) säger minus 26 så det är väl i de trakterna. Jag tycker mig se att träden står still så förhoppningsvis är det enda kylan som finns och att den inte ökas på med isvindar.


Av Kvasthilda - 30 januari 2010 09:00


Tema nr 233 Varning

31/365


Rött står för stopp. Varning för tåg! Bommarna går ner på var sida om tågspåret och på dem sitter en röd lampa. Vägövergångens rödvita lampor blinkar i rött. Höger, vänster, höger, vänster. Pling, pling, pling, pling, pling, pling....

Det är bara att stanna och vänta att bommarna går upp, plingandet slutar och att det vita lampan lyser igen.

Den vita blobben i mitten är en gatlykta på andra sidan vägen.


Mitt foto har tappat lite i upplösningen, men det var inte så där superbra to begin with heller. Det är lite pixligt i det röda ljuset...


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 29 januari 2010 21:50


Förra veckans fönstertema hoppade jag, mest för att jag jobbade helgen och inte hade så mycket tid på mig att fundera över nåt kulturellt. Denna veckas fönster har också gett mig en del huvudbry. Tänkte först sträcka ut temat lite till fd Sjömanskyrkan i Narvik, men fönstren ger mer ett spetsigt intryck än vågigt så jag valde till slut ett fönster från SysterYsters arbetsplats i gamla och renoverade regementslokaler. Glaset i nedre fönsterrutorna är vågigt - för att dölja insyn till detta lilla rum där man vill vara ifred! På fatet ligger det torkade rosenblad och ett par värmeljus.


 


Veckans fönster





Av Kvasthilda - 29 januari 2010 21:40


En liten plåtburk jag inte kunde motstå :-) Det började med ett gäng minitvålar med rosenmönster och grönt o vit-mönstrade omslag - med inslag av rosa förstås. Letade nåt att stoppa dem i, och det blev en liten vit teburk med "fönster" och grönt bollrankmönster.



Fredagsfärger


Av Kvasthilda - 29 januari 2010 09:19


Ett gift par i 60-års åldern firade sin 40-åriga bröllopsdag på en lugn, romantisk liten restaurang...

Plötsligt dök en liten vacker fé upp på deras bord.
Hon sa:

"För att ni är ett exemplariskt gift par och för att ni är kärleksfulla mot varandra så kommer jag ge er båda varsin önskan."
Hustrun svarade

"Åh, jag vill resa runt i världen  med min älskade make."
Den lilla fén viftade med trollspöt och - poof! - Två biljetter till Queen Mary II dök upp i hennes händer.

Mannen tänkte efter en stund:

"Ja, detta är väldigt romantiskt, men ett tillfälle som detta kommer aldrig igen.
Jag är ledsen min kärlek, men min önskan är att ha en hustru 30 år yngre än jag
."
Hustrun, och feén blev djupt besvikna, men en önskan är en önskan.

Så fén viftade med trollspöt igen och poof! ...


Mannen blev 93 år gammal.


Sensmoralen i denna historia:

Män som är otacksamma jävlar ska komma ihåg att även féer är kvinnor...

Av Kvasthilda - 29 januari 2010 09:09


Hurrburr. Det är kallt idag. Igen. Kallt Kallt Kallt. Sådär en trettio grader under Nollan. Måste på stan en sväng och jag kan säga att det lockar inte speciellt. Måste o måste. MÅSTE måste jag väl inte, men det finns en del att göra. Blir ett blixtbesök då jag börjar jobba vid lunchtid. Som tur är blir det en svappissväng och går allt bra är jag hemma till midda'n igen. Samma tur jag hade på julafton. Det kommer dock inte att gå lika snabbt och smidigt idag. Förhoppningsvis blir det inga mer problem.

Kompisen två tåg efter mig igår, fick också byta lok med norrgående last. Jag var drygt tre timmar sen hem. Hon blev drygt SEX timmar sen hem!

Det börjar vara dags för en totalgenomgång av våra lok. Oftast är det Dm3orna som byter rikting efter linjen. Hem till verksta'n igen för en snabbsyning och första hjälpen och lite konstgjord andning, sen ut med dem igen.

Finns inte vare sig personal eller tid att göra nåt större. Men tågen ska gå!

Jaja, täckbyxor på and off we gå.


Av Kvasthilda - 29 januari 2010 09:00


Tema nr 261 Skylt

30/365


Ännu ett jobbrelaterat fotografi. En skylt kan ju se ut hur som helst men den jag har valt sitter på en av våra snart utrangerade Dm3or. Om knappt ett år ska det gå långtåg till Narvik och det betyder att Dm3orna blir avställda för tid och evighet (yeah right säger jag då). De klarar inte av att dra de åttatusen ton tunga tågseten.

De här skyltarna sitter/satt på alla gamla brunlok också men har ett efter ett blivit bortplockade. Många av dem finns i Tyskland idag... Lokofiler snodde dem helt enkelt! De satt/sitter med några skruvar i plåten och har ju varit superenkla att skruva bort. Idag är många målade i stället men jag gillar de här gamla plåtskyltarna med littera, loknumret och tillverkningsår. SJ var en gång ägare till loken så därför finns dess namn kvar på skyltarna.

  

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards