Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2010

Av Kvasthilda - 22 februari 2010 09:00


Tema nr 207 Orange

55/365


Att hitta nåt orange hos oss är ingen större utmaning... Vi gillar orange. Sonen o Mamma. Det är Sonens absoluta favoritfärg. Hade kunnat skrutta runt o fotografera ljusstakar, filtar, sockerskålar, saftkannor o annat men jag valde i stället nåt helt annat för temat Orange. Himlen brann. Jag har i förra veckan visat en annan bild från det här tillfället när solen var på väg ner över bergen mellan Töre och Luleå. Vi körde E10-an söderut och som oftast fanns kameran tillhands. Det fastnade vägskyltar o en massa annat, mer eller mindre suddigt.

Här blev det alltså en orange himmel.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 21 februari 2010 21:12


En så jävla dag. En SÅN jävla dag. En sån JÄVLA dag. En sån jävla DAG... Ja, det varierar hur man skriver det. Men en sån dag är det. Sitter i björkis. Astrött. Skulle behöva sova en stund men Ole ringer säkert snart o vill ha avlösning. En Dm3 hem också. Hade ett riktigt skitlok hit. Men kom fram i alla fall. Och i tid. Bara övertrött.

Hemma väntar en virussjuk dator. Antagligen. KLICKA inte på exefiler. Klicka INTE på exefiler. Klicka inte på EXEfiler! Arrrggghhhh.....! Ger mig än mer huvudvärk o en överhettad hjärna.

Jaja, finns nån bot på det också. Önskar att det var så enkelt som att ge penicillin i tio dagar, eller sju, men riktigt så jäkla enkelt är det inte.



Tack Flanören för länken btw. De har det lite tuffare i nollåttaland.


Tur man fortfarande har tre glada skidåkare att se framför sig, Marcus, Johan o Anders. Grattis igen! Ids inte slå på teven här.


Av Kvasthilda - 21 februari 2010 13:29


WOW: Säger bara det. WOOOOOW! HEJA SVERIGE! Jag hörde om medaljerna igår kväll när jag pratade med min passare (han med tåget upp som blev kvar i Krokvik) men inte desto mer. Efter festivalreprisen fick jag så se loppet. Jeeeeezzzazzzz... Vilket lopp! Fantastiskt jobbat av svenska killarna. O STORT grattis till Johans brons. Kul att han fick en medalj efter sitt ensamma lopp. Det var han väl värd. Kul för dem, Marcus Hellner o Johan Olsson. För att inte tala om Anders Södergren. Har sällan sett en gladare tiondeplacering :-))

Himla skoj!

O i utförsåkningen faller de som käglor.

Inget klår i alla fall Anjas brons i kombinationen efter jättevurpan hon gjorde i störtloppet bara dagen innan. Järnpsyke!


Av Kvasthilda - 21 februari 2010 09:32


Denna veckan hann jag se de flesta deltagarna i direktsändning igår kväll, men hade inte en chans att skriva en rad ens. Idag tar vi ikapp det. Melodifestivalen är i Göteborg.


Oj, vilka applåder han fick Darin vid presentationen. Före tävlingen!


Måns har vit kavaj med svarta frackslag o korta svarta byxor... Christine nåt glittrigt silvrigt med en axel. Vadan dessa enaxlade klänningar? Men den klår den där svangrojsen med vinglängder.

Ingen Dolph idag heller.

Cara Mia på japanska.... Hahahahahaaaa! Snygg är han. Jämnt.


Nu får jag se Alcazar (utan Magnus som har en egen karriär). Storjubel i publiken. "en bröt benet"... Jopp. Det hände precis efter Kirunafestivalen! De var här o gigade, sen for de till tja var.... Borlänge antagligen. Festival där samtidigt. O en av tjejerna skramlade nerför en brandstolpe o bröt benet... Headlines. Jag gillar Alcazars eurodisco och de gör mig inte besviken nu heller. O Andreas är så snygg! Carolas fläkt lever än! Inte så mycket som i Elins bidrag (kommer senare) men den var där. Me like!


Ja, o där förstörde de Christines svangrojs. Död åt svanen! (med vinjett o musik stulen från Sex and the City)


Sjungande skådis. Av det jag hörde igår lät det inte som Rolf Lassgård, precis... Jaha, det var så det stavades..... Fundrade igår kväll när de nämnde hans namn. Johannes Bah Kuhnke, var det så? Att han är skådis anade jag igår när han sjöng. Låter inte bättre idag. Hoppas det är vår teve som gör det. Det låter som en musikallåt, men hans röst låter som nåt raspigt elände och gör inte låten rättvisa alls. Inte ens i reprisen idag.... ;) Han är söt, men det är ju en sångtävling. Tror jag. "Lätt att titta på men omöjlig att stava"... Ja.


Per Demerwall. Artisten som ritad artisterna som seriefigurer. Tack. Undrat.


Aj som fan. Bröt en nagel. Stoljävel. Maken o Sonen har dragit sönder plasten i alla vreden så det är omöjligt att ställa in den. Fastnade i nån kant.


Just ja. Elin Lanto ja. Enköpingtjejen med Kirunaefternamn. Fast här stavas det med två T. Jag sa igår att "nu sitter pappa o svär". Vaddårå? "Håll kameran still så man får se hennes kläder". "Vilka kläder?" sa Maken. Det där ålaskinnet i blankt nånting.... svart. Citypunkarna hånglar med några oscarsstatyer i vitt med illröda ögon. (vad sa han Måns...? "killarna från Paradise Hotel?") O DÄR kom Carolas fläkt. På rikt. Trummistjejerna ser ut som troll. Vad ska man säga om låten då? Jodå. Man har svårt att stiia still o refrängen kladdar sig fast. Delar av den. Ett äpple om dagen håller doktorn från magen.


Erik Linder. Det roliga är att jag lyssnade och hörde Ted Gärdestad när han sjöng! Det hörs att det är en Kenneth-låt. Jag gillar inte Erik. Låten är söt. Fläckvis. Det är inte Erik... Men fy Kvastis! Så får man inte säga. Babyblå kostym. Eller mer duvblå kanske. Lite kul med kören att ingen av dem är lik nån annan. Alla kläder är olika. Nä.


Just ja. Kongo Kinshasa. Lingala. Ett afrikanskt språk i Eurovisionsschlagern. Skrivet av en finne. Hur går det ihop?? Killen är snygg o jag gillar den här låten även om inte förstår ett ord. "Vad fan är banansylt?", sa Sonen.... Ja, men de har inte lingon i Kongo.... Yeba heter låten. Han är snygg i svart kostym. Yeba ooohooohhh... Klatschigt. Svenskarna är inte mogna för afrikanska men me like. Gillar dansarna också. Justja., KIllen heter Getty Domain. Get a domain....


Äh.


Oj, tjejerna är födda 1991. Det missade jag igår. Åhå, de är från Sveriges vagga. Västergötland. Falköping, Skara osv. Jaja, det förklarar ju dialekten. Jag spelade trosa i skolan???? Prinsen skulle kyssa mig.... Jaja, Törnrosa. Igen. (apropå Rolf Lassgård). Fyra söta tjejer med en tunggunglåt. Tjejerna med dragspelet skulle behöva använda hängslena hon har hängande där. Snacka om Gällivarehäng. Snygga rosa byxor. Lite Sarek- eller Nordmanstuk över den här låten. Fiol o dragspel. Läckert. Kom kom kom medan som som som-maren ännu hänger sig kvar. O mer Carolafläktar.


Åsså kommer gullevännen Darin. Han har gått upp lite i vikt tror jag? Ser lite rundare ut. Äppelkinder. Sötnos. Lucky Luke Darin. Hahahhahaaa. Just ja. Låten är sådär. Darin är Darin. En Darinmelodi. Jag kommer säkert att lyssna på den här over and over igen. Den vinner på fler lyssningar. Var är vi nu? Ja, bidrag sju. Ett var. O ett HÄFTIGT sån't. Nå, vi ska inte lämna Darin riktigt än. Vit kavaj o en beigeaktig tröja till svarta jeans. Killen står still på scen. Har vuxit fast där. Mitt på. Fläktar gör det. Lite grann.


Det står tre-två i OS: ...... Hahahahahahaaaa!


Nikki Wicked.... ja, vad hette de nu? Gruppen är Crucified Barbara. Den här gillar jag! Hårdrock. Sova i en lagård next to The Ark.... Coolt. Heaven or Hell. SNYGGT! Brinnande ridåer.


Jag hade mina favoriter idag och de gick vidare. En "joker" som kunde hamna var som helst. Den åkte ut. Köp en domän.


Christine snodde Eric Saades vattenfall.... Så det var anledningen till hennes klädbyte mitt i allt.


Snabbrepris. Yeba ooohohhh...Me liiiiike! Mmmmm


Heja Dolph - o Lisbeth :-) Ett hemligt brödraskap, Svenska Akademin. Hur fan uttalar man Horace? Horrosh? Hahahhaaa.

"På tio poäng lämnar vi plats där Katarina rest upp och ner"...... Eeehhhhhh.... Kristian. Också ett sätt att återanvända gamla programledare...


Sverige, vi har ett resultat! Igår stod jag på tå, på väg till kompisen o hans tåg för att passåka.

1 vidare 8 Heaven or Hell, Crucified Barbara

2/6 Kom, Timoteij

3/1 Headlines, Alcazar

4/7 You're out of my life, Darin

5/4 Hur kan jag tro på kärlek, Erik Linder


6 Yeba

7 Doctor Doctor

8 Tonight


Flest röster till Timoteij. Skitkul! Tjejerna höll på att svimma vid bordet o tippa omkull flaskor o glas :-)


Sen kom nåt helt fantastiskt. Vad hette de nu? Smurfarna i blå masker. Häftigt gäng. The Blue Man group? Så var det. Skitkul show. Funderade vad det var de hade i bröstet. En slangstump. Fick ju svar på det när de spydde ut röd gul o blå färg på sina trummor....! Det röda var lite läskigt.


Nåja, skit i dé-nu. Till finalen gick även Darin. Förstås. Platserna i Andra chansen kneps av Alcazar och den korsfästa dockan. YAYYYY!


Darins bidrag "vann" igen. Vinner på att lyssnas om. Vackert. Sorgligt.



Av Kvasthilda - 21 februari 2010 09:00


Tema nr 365 Övergiven

54/365


Hittade det här övergivna huset på vår snöfototripp till Storgranliden förra helgen. En av rutorna har gått sönder. Det var mycket snö på hela gården så jag kunde inte ta mig in till huset utan fotade det utifrån vägen. Lite hårt klippt för att få bort skoterspår som passerade intill - och en lada man kan ana i skogskanten till höger. Allt såg helt övergivet och oanvänt ut. Och framför allt kallt. Iskallt. Fryskallt. *burr*

Det fanns en stuga i Kiruna/Riksgränsfjällen för en massa år sen som kallades Hotell Frys-ihjäl. Det var ett av fjällfotografen Sven Hörnells favoritmotiv. Jag tycker att det här huset har lite av den stämpeln på sig också...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 21 februari 2010 01:28


...glömde, har sett Melodifestivalen idag. Hoppas kunna skriva nåt vettigt om det i morrn.

Av Kvasthilda - 21 februari 2010 01:12


Härlig tågföring idag. Pass med nästa tåg. Ett stationshåll. Fick fel på en vagn. Typiskt. Utväxling. Ringde vännäs. Taxi därifrån. Hann t björkis t avgång. Kompisen gick nästan samtidigt från driftplatsen jag lämnade med taxin. Just nu mötesstopp. Blåser friska vindar runt hytten hör jag.

Av Kvasthilda - 20 februari 2010 19:56


Inget tåg norrut. Inte mitt i alla fall. Bara att knata hem igen och invänta nästa tåg och hoppas på att det går. De kan dessutom bara ställa ett tåg i taget norrifrån och mitt hemvändande är två tåg bort i tur. Eller ett nu. De kanske ställde det första (har nyss haft avgångstid från Narvik). Men jag får inget veta förrän tidigasdt när vi vet hur det går med nästa. Blir att passa med nästa förare upp då. Kan bli en sån där natt, pass upp o pass hem. Har hänt förr. Bara vi tar oss in genom dörren i björkis. Det har krånglat o tjorvat enormt och alla förare har undrat vad som hänt med deras nycklar. Inget. Låset som krånglar.

Jaha, Bara att vända hem igen då. Tur man har nära hem.


O GRATTIS till min kompis som fått X-jobb på LK. YESSSSS.... Ett litet steg bort ifrån hennes nuvarande arbetsplats.

O en annan kompis, Ålen flyttar äntligen hit. KUL!

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards