Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2010

Av Kvasthilda - 20 februari 2010 14:20


En bild jag sparat till ett annat tillfälle, men den kunde väl passa bra till ett mysigt tema? Neo sover innanför jackan Matte lånat av Barnafadern. Varm o gosig.


A cuddly shot of our eldest daughter and her cat Neo. He likes to cuddle up inside the cozy jacket. The warmer the better. He also likes to lay on the radiator. Too hot to put a hand on for a longer period of time but Neo loves it there. A while. An hour or so. If he is missing you will probably find him on the radiator behind the living room couch. Eventually he will show up and curl up on the sofa instead. It seems it can get too hot even for a warmth seeking kitty.



Photo Hunt 201




Av Kvasthilda - 20 februari 2010 13:56


Apropå Melodikrysset och Anita Lindblom. Här är hon :-)


Året Runt 1968



Av Kvasthilda - 20 februari 2010 10:15


Inga vinster idag heller....

Denna veckan är det ett typiskt Eldemankryss. James Bond o Beatles. Och en operett.

Och som lite extra grädde på moset vid redigering, X antal timmar senare: två av dagens Melodifestivaldeltagare...


Dagens kryss börjar med en Eldemanklassiker, en lika klassisk Bondfilm. Musiken kommer ur Goldfinger och vi vill helt enkelt veta vem som sjunger. Det var Shirley Bassey som gjorde den här en gång i tiden med sin speciella röst. Henne har jag också som klippdocka :-) Tror jag. I nån bok nånstans ritad av Tom Tierney. Antagligen...


Nästa uppgift är i barnavdelningen. Eller familjeavdelningen för den delen.

En sockerbagare här bor i staden, han bakar kakor mest hela dagen.
Han bakar stora, han bakar små, han bakar några med socker på.
Och i hans fönster hänga julgranssaker och hästar, grisar och pepparkakor.
Och är du snäller så kan du fåååå, men är du stygger så får du gå!
 

Sådeså.


"En flitig vissångerska" ska vi ha sen. Vem sjunger om sin Längtan till Italien tillsammans med Ove Engström? De kallade sig helt enkelt Ove Engström & Ulla Roxby. Texten skrevs av Birger Sjöberg.


Apropå längtan. En barnvisa som inte är en barnvisa hör vi i nästa uppgift... Fast brevet är. Från ett barn vill säga. Lillan längtar efter pappa. "Pappa, kom hem för jag längtar efter dig!" Brevet från Lillan heter den förstås.


Anita Lindblom sjunger sen en melodi på originalspråk. Visans originalspråk då, vilket tydligen är engelska. You can have him (I don't want him) och på svenska är den översatt till Sån't är livet. Anita har jag absolut som klippdocka. Ur Året Runt. OCh Hemmets Veckotidning.


Nästa visa hämtades ur Disney's Pinocchio. Filmen och sagen om den lilla trädockan som blir en pojke. I filmen sjunger man bland annat Börja bara vissla! Benjamin Syrsa är Pinocchios samvete och försöker lära honom hur man ska vara och bete sig som en liten och högst levande pojke.

Ta den smala vägen fram, men om du hamnar snett.
Börja bara vissla!
Börja bara vissla!


Sista uppgiften före halvslaget är en av mina favoritlåtar av alla nya. Söte Darin med sin Viva la vida. Kan man bli annat än glad av den? Me like! Värry värry match! (Edit. Betydligt mycket bättre än hans bidrag i Melodifestivalen dag.)


Efter nyheterna kommer en uppgift jag redan fyllt i. Var inte så svårt att räkna ut att det skulle vara Yesterday där. Veckans andra Eldemanklassiker alltså. Dock inte med Beatles, utan en instrumental version. Nu sitter jag och skriver ur minnet, snarare än att lyssna om medan jag kåserar, så vem som spelar vet jag inte. Svågern skramlade in under krysset också, så det var lite svårt att lyssna på alla detaljer...!


Hur många är damerna? frågar Eldeman sen. Tja, de var tre stycken som skulle gå till marknaden uti Nora. Fast de var gummor, snarare än damer ;) Men å andra sidan går Damer på marknaden o handlar och roar sig medan gummorna säljer bullar, höns o andra saker så det var nog damer....

Vi ska ha roligt, det kan ni väl förstå
Vi ska ha roligt, sa' gummorna de små
Åka karusell och äta karamell
Och fröjdas hela dagen uti Nora

Sån't har inte gummor tid med!


En operett kommer sen. Var ett tag sen vi hade operetter i krysset. Idag söker vi ett verb adjektiv. Mina kunskaper om operetter är begränsad men jag anar att det är ur Glada änkan melodin kommer. Må kunna namnet på en hel del operetter och operor, men att veta vad som är vad... Njae...


Nästa sång handlar om Törnrosa, den sovande prinsessan och vi hör en sjungande skådespelare. Han sjunger bra, Rolf Lassgård!


Don't mess with my toot toot.... Varningen kommer från den dragspelande Queen Ida. Jag hade redan letat uppgifter om henne på wikipedia och läst det, när Eldeman nämnde att hon var den första kvinna som startade/ledde ett zydecoband. De spelar musik med influenser från hennes cajunbakgrund i Louisiana, såväl som RnB och karibisk musik och det tyckte jag hördes idag.


Sista uppgiften. Kort o gott. Vem sjunger? Lika kort o gott svar, Elin. Med efternamnet Lanto. Låten heter I won't cry.


O jag ska inte gråta heller, för nu är krysset klart för idag!


Av Kvasthilda - 20 februari 2010 09:15


.... har flyttat till huvudet. Vad jag avskyr dessa värkattacket, som oftast infaller under helg. Man är ledig o avslappnad, men huvudvärken kommer som ett brev på posten. Ska jobba inatt så det bådar ju gott. Not.


E-pigan har haft kompisar här ett par dagar. Så kul. Hon vill ta hem folk nu när hon fått ett rum som ser ut som ett rum. Storasyster har inte den ynnesten med sin sovglugg och jag vet att det gnager på henne. Det gnager på mig. Kan inte göra så mycket åt det. Knappt lillebror heller med sitt pyttelilla sovrum. Grannungarna ryms där, men de är så små ändå ;-)

Vi var o tittade på ett hus för några år sen men det hade mögel under grunden, så vårt husköp föll ut med vårvattnet kan man säga. Är väl inte så företagsamma som det skulle behövas. De har inte haft det alltför lätt våra kottisar, men de verkar växa upp till bra ungdomar i alla fall :-) Ibland undrar man hur de är navlade, men det tillhör ju livet. Alla har sina ups and downs när man önskar alla dit pepparn växer och ibland leker livet och man är glad för det lilla. I Haiti har många förlorat sina hem. För att inte tala om efterdyningarna av tsunamin i Asien.

Men vem bryr sig om såna katastrofer när man inte får sova ordentligt?


Nä, en huvudvärkstablett kanske. Lite frukost. Fixa kaffe. Melodikryssa. Hoppas på att värken ger med sig. Trodde kvinnoskitjävlaförbannelseveckan var på gång förra gången huvudvärken satte in men det är väl den här gången då. Börjar man vara en jävla klimakteriekossa nu?? Ingen koll på mensen.


Av Kvasthilda - 20 februari 2010 09:00


Tema nr 334 Vatten

53/365


Maken har alltid en flaska i bilen med vatten. Det är inte alltid vatten i den (mestadels redan urdrucket) men just här var det kvar en skvätt (jojo, halva flaskan var nog fortfarande fylld...!) efter vår resa söderut i helgen. Flaskan ligger oftast kvar i bilen någonstans och så kallt som vi hade det frös det givetvis över natten. O Kvastis hittade lika givetvis ett fotografi i det hela när det började tina igen!

Som en liten isskulptur låg det där i flaskan och skvalpade, det stora, eller lilla isblocket. En iskristall...




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 20 februari 2010 00:00


Veckans foto är från hmm... 2001. Ett scannat pappersfoto. Fotograferat under Snöfestivalen. Då gjordes det stora snökuber som sedan skulpterades av folk från hela världen. I år blev det inga snöskulpturer för kommunen tog för mycket betalt för att göra kuberna! I stället hämtades iskuber från Ice Hotel's lager i Jukkasjärvi, som i sin tur kommer från Torneälvens is och det skulpterades isfigurer i stället.

En liten Storpigan kikar fram ur bollen :-) Fatta hur de lyckas skulptera ett hål inuti bollen - utan att förstöra kanterna!



Arkiverat


Av Kvasthilda - 19 februari 2010 22:40


Grattis Anna! Kul med ett silver till Anna Haag!!


Av Kvasthilda - 19 februari 2010 19:39


HoppsiDaisy.... Verkar bli ordentlig vinter i helgen. Överallt. Framför allt i Götaland. 30-40 centimeter väntas runt Vänersborg. Himmelska tider. Det är inget här. Eller jo. Det framkallar vissa problem även här, men här finns det beredning för mycket snö. Jag jobbar natt i helgen o får hoppas att det håller sig till normala snömängder.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards