Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2010

Av Kvasthilda - 29 april 2010 22:25


Jag fotade lite prylar för C i norska ABC och passade på att ta ett par extra, på riktigt nära håll. Hon är inte vacker, Askungen... I just den här versionen vill säga... Fick henne av en kompis en gång "bara för att göra mig glad". Jag började skratta åt den hysteriska pennan (som det är) med den dansande Askungen på toppen med alla fjädrarna. "Se där" sa hon, "det funkar ju!" Det dröjde ett tag innan jag upptäckte att Askungens klänning lyste upp också när man skrev med den. Om man trycker spetsen lite hårt mot underlaget så blinkar det.




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Macro Lovers



Av Kvasthilda - 29 april 2010 19:17


 

C som i Ceasar. C som i Charlie.


Vi vandrar vidare i vårt videobibliotek.... Hmm... Låter som ett inlägg för V.... Just nu är vi bara på C. En av de där besvärliga bokstäverna. Vad har man på C? Cykel. Citron. Cirkustält. Ja, ett sån't har väl alla på gården? Jag kör en nödlösning idag. Under skrivandet klickade det till o nödlösningen kom på skam... Eller åtminstone sist i inlägget :-)

Först tar vi filmerna. Några av alla filmer med C i namnet :-)



Coyote Ugly

Undrar hur många gånger vi sett den här filmen? Med bland andra Tyra Banks som en av bartenderna på baren Coyote Ugly, där Violet tar ett jobb för att klara livhanken sen hon flyttat in till stan. Violet är en singer song writer med talang, men har scenskräck. Hon träffar Kevin från Australien som peppar henne och fösöker hjälpa henne komma över skräcken att stå i rampljuset.

Chocolat

En av dotras alla filmer med Johnny Depp. En vacker historia av Lasse Hallström. En vinterdag blåser Vianne och hennes dotter med nordanvinden in till en liten landsortsby på franska landsbygden. Mitt under fastan hyr hon byns stängda café mitt emot kyrkan med vidhängande lägenhet och öppnar en chokladbutik. Sakta men säkert vinner hon, med stor hjälp av sitt varma sätt och icke att förglömma CHOKLADEN hjärtat på alla bybor - utom samhällets borgmästare som gett sig sjutton på att stänga hennes butik och bannlysa Vianne från staden. Hon är ju inte ens gift! Så kan vi inte ha det. I ett par av rollerna ser vi Lena Olin och Peter Stormare.

Chaos

Quentin Conners är polis och blir suspenderad och hans kollega slutar efter en olycka på en bro där en viss skottlossning sker. Dock blir Connors inkallad för att tillsammans med en ung och grön kollega lösa ett pågående rån mot en bank med gisslan. Det verkar dock som om rånarna inte tagit några pengar utan snarare planterat ett virus i bankens datorer. Detta virus har gett dem runt en miljard dollar plockade från en väldig massa konton, enligt en metod som kallas Chaos Theory. Jason Statham i huvudrollen med Wesley Snipes som rånaren Lorenz.

Catwoman

Med vackra Halle Berry i rollen som Patience, en blyg tjej med grafisk design som yrke. Hon ber nästan om ursäkt för sin blotta existens, men en dag händer något som ger henne blixtsnabba reflexer och en underlig längtan efter tonfisk - och en viss aversion mot stadens hundar...

Constantine

Hell wants him. Heaven won't take him. Earth needs him. En film som bygger på boken Hellblazer. John Constantine är exorcist och ser saker som andra inte gör. Han driver demoner ur människorna och skickar dem till helvetet. Där styr Peter Stormare...... som Satan själv. Keanu Reeves i huvudrollen som demonjägaren Constantine. Lite mysko film som delvis utspelar sig i Helvetet.


  

Lediga dagar. Varma lediga dagar. Varma lediga dagar på en veranda. Eller bara för att. Kanske till filmerna ovan. Ett glas Chardonnay. Jag föredrar just chardonnay framför andra druvor har jag märkt. Torra men runda. Just här råkar det dessutom vara ett vin på C, Chill Out.



Canon EOS 550D


Min nya kamera, Normalt har jag bara "en" bild för mina bokstavsteman då jag gärna håller på grejer "till nästa gång". Nu är det tredje omgången och vi vet ju inte om det blir en fjärde så småningom. Kul är det. Med en Canon att ta fotona är det ännu roligare :-) Det är min tredje Canon EOS systemkamera - och andra digitala sådan.


Åsså en sista bild, bara-för-att.



Askungen heter ju Cinderella på engelska. Eller Cendrillon på franska. Eller Cenecienta på spanska. Många C-n är det. Disney's Askungen är en av våra favoritfilmer och en av favvoscenerna är den som visas i Kalle Ankas Jul, just på julafton i svensk teve. Mössen och fåglarna som hjälps åt att sy hennes balklänning. Vi skrattar högt varje gång vi ser Jack trä på synålen för att sedan huka sig varje gång den far genom tyget. Det här är en penna jag fått av en kompis. En supersilly penna där (en väldigt FUL) Askungen dansar på fjädrar och klänningen blinkar när man skriver.


ABC i ord og bilder Runde 3



Av Kvasthilda - 29 april 2010 11:19


Äldsta dottern hom hem häromdagen med ett körkort i bakfickan. Kanske inte bokstavligen för plastkortet väntar på posten och vi ska fara iväg idag o hämta ut det. Hon fick en t-shirt av körläraren. "Ska du ha den på dig för att tala om för körkortskontrollanterna att 'Jag HAR faktiskt körkort!'?" Lite kul :-) Nej. De får ett intyg att visa upp om så behövs.


Jobbet har rullat på i maklig takt, som alltid när det gäller malmtåg :-) Dock har jag plockat en ren i veckan o det tillhör inte mina favorittillfällen på loket. En liten flock gick över spåret när jag kom, men jag såg dem på håll o saktade ner. Den sista gick över och jag släppte på bromsen. Då kom en till. Dumskallar.

Igår såg jag två renar och höll på att ta dem både till o från Svappavara men de klarade sig, båda gångerna. Det är vilststängsel där och kommer de innanför blir det problem. De har ingenstans att ta vägen. En gång hade en älgkalv förrirrat sig innanför samma staket, berättade en av våra lokinsar. Mamma älgko gick omkring på andra sidan och klagade. Jag tror de hjälpte lillen över på nåt sätt, tror det fanns en staketöppning i närheten dit de motade junior, men det måste ha varit förenat med livsfara. Ilskna älgmammor är inte att leka med...  


Sen har man hunnit klaga på det nya Trafikverket o deras regel om rättidighet norr om Vännäs. Man tycker att det kan vara en mjuk regel där tågklareraren själv kan avgöra vilka tåg som kan gå för att de inte på något sätt påverkar andra tåg. Våra Svappisturer är just sådana tåg. Men de har satt reglerna o förankrat dem i magnetit tror jag. Ruckar inte en millis. Så igår, i stället för att jag fick gå hela vägen, komma tidigt och avlämna loket till nästa förare fick jag stopp vid enda stället på hela sträckan där vi behöver stanna pga eventuella möten (en kvarts åktid från slutstation) och fick dra igång mina tvåtusen ton igen efter att persontåget passerat. Varje gång vi drar igång ett (lastat) malmtåg kostar det energi för en normal villas årsförbrukning. Har jag hört. Jag hade tomtåg men ändå. Ett halvårs förbrukning då kanske? Och föraren som skulle ha mitt lok blev försenad. Fantastiskt.


Maken har fått nytt jobb. Eller åtminstone fått komma upp i den löneklass han ska ha, för det jobb han gjort i alla eller många tider. Som lagbas får man några kronor mer och det har han varit i x antal år redan men aldrig på papper.


De två som klarade sig


Andras tillbakablickar och funderingar på veckan som gått finns hos

Torsdagsreflektionen


Av Kvasthilda - 29 april 2010 09:00


Tema nr 272 Sopor

124/365


Mnnjahaaa. Det här har legat på bänken på grannens förstukvist ett tag. Jag antar att de kanske en gång tänktes användas till nåt speciellt men blivit liggande. Som ni ser på datumet är det utgånget sedan länge så idag räknas det väl som sopor. Jag använder dylika tingestar (dvs mjölkkartonger) som islyktformar, fast inte på några år nu. Fryser vatten i dem, o gärna utomhus då de tar rätt mycket plats. Kanske de här blev över när grannen gjorde detsamma?? Det stod ett par lyktor vid deras trapp i julas.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 28 april 2010 19:43


Jaaduu... Inte är det lätt det där med tågföring när allt är hugget i sten. Sen första april är det det. Hugget i värsta malmstenskroppen. Om livet vore enkelt och allt fungerade som det borde hade jag varit hemme före avgångstid från svappis. Vagnarna stod o väntade. 48 tomma vackra fanoo. O med en Iore i fronten innebär det snabbsnabbtåg i malmtågstermer. Men inte då. Nä. Fjärren kan inte släppa oss före tidtabellen. "Nä vi har haft ett möte idag om det" Men kyss mig. "Hör av dig närmare. Fem minuter innan kanske du kan gå." Shit ponfritt. Alltså. Jag har INGET emot att sitta av tiden o surra med piplen i svappis. De är jättetrevliga och det finns alltid nåt att dryfta. Dessutom ingår det i arbetstiden. Men att sitta BARA FÖR ATT SITTA är idiotiskt. Från svappis är vi nämligen inte i vägen för NÅNTING förrän sådär en kvart från Kiruna. Där har vi ett spår som leder söderut mot Gällivare och vidare Boden o allt vad det är söderöver. Men det tar alltså en kvart innan vi är "turfri" igen. Vi får inte gå "ordinarie" spår genom stationen (driftplatsen) på Kiruna utan vi har ett par godstågsspår som tål högre axelvikter och där går inga störningskänsliga tåg, läs persontåg eller lättare godståg (två dagar i veckan) som är de ENDA som skulle kunna påverkas den tiden på dygnet.... Men inte ens det fanns på kartan idag för de hade senare avgång. Jag MÖTTE nämligen persontåget och blev stående just vid den där kvarten från Kiruna. Det kostar fan så mycket mer i energi - att dra igång ett stillastående malmtåg, kontra/jämfört med den tid vi tjänat på om jag fått gå tidigt. Mitt lok skulle dessutom gå i ett tåg som hade avgångstid en kvart efter min ankomsttid. Fantastiskt. Det tåget lär ju ha blivit rätt jävla sent. En Iore är något av det mest bångstyriga o till det segstartade lok i världen och inget växellok.... Och växling blev det ju.

Arrrggghhhhhhh...................

Finns bara ett ord:

I D I O T I

Av Kvasthilda - 28 april 2010 12:59


*hoff* Låter hemskt jobbigt. Jag har blivit tilldelad en Iore idag. En Iore till Svappavaara o tomtåg hem. Sjuttiotåg om lukas håller sig på min sida. Trist..... NOT. Ledig i morgon så om det går att komma hem tidigare är det bara plus. Igår fick jag gå tidigt men det var efter samtal med fjärren o hennes chef.

Får se hur det går idag.


Av Kvasthilda - 28 april 2010 11:38


 


Hade ni gjort läxorna kanske ni förstått att det heter DE 20 bästa...


"Jag vek flygplan av läxorna och de blev kapade av terrorister"

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards