Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2010

Av Kvasthilda - 24 april 2010 10:00


Morrn Morrn. Kryssmorgon. Askan har lättat. We want Cash not Ash. Island har inga C i sitt alfabete så det blev Ash i stället.....

Har gjort i ordning ett par mackor och nu börjar strax krysset i radion. Ca(t)ch you later!


Av Kvasthilda - 24 april 2010 09:30


För dagens rosa bild står det tillome ROZA på bilden :-) Har haft med drakfrukt förut men den här kallade lite extra och det får bli en repris av denna fantastiskt vackra frukt, Pithaya som den också heter. Jag blir glad bara av att se den!







Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 24 april 2010 09:00


Tema nr 251 Samling

118/365


För dagens tema hade jag kunnat ta vad som helst omkring mig. Vi är samlare i min familj. Ja, barnen o jag. Det är dockor i papper o plast, det är kapsyler (nåja, en samling i träda), skor o gu'vet-vad. Skorna står för E-pigan o hennes garderob av svarta sandaletter på skyhöga klackar. *rys* Fast det är klart. Maken "samlar" på fiskerullar.

Nä, en promenad på upplaget för drygt en vecka sen gav mig en annan samling. En samling av kabelrullar. De ser ut som enorma trådrullar där de ligger och står staplade, huller om päron. Fotade dem i vintras också och då såg de ut som en skog av svampar med vita hattar :-) En svampsamling.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Av Kvasthilda - 23 april 2010 23:21


Satt vid datorn och väntade på nioslaget i morse när jag kände att golvet brummade till. Frågade gubben om han märkte nåt. Han trodde kanske det var grannen... Nej sa jag, det måste ha varit ett skalv. Och det var det ju. Har gått ut i nyheterna hela dagen idag och visades i Rapport. Ett gruvras igen. Undrar om gropen har växt mer?

Vi har ju sett den andra gropen idag. Varit i Gällivare och besökt Malmberget för att fotografera kyrkan. Sonen undrade var staketet var och vi for förbi. Det står en hel del vackra hus innanför avskärmningen och staketet. Övergivna hus. Några ser ut som om de nyss lämnats, andra börjar förfalla ordentligt. Kiruna drabbas inte riktigt på samma sätt. Malmberget har flera malmkroppar och skörare berg. Vi har en enda stor malmkropp.

Vi bor utanför alla rasriskområden, men jisses vad det känns när det sprängs, eller som i morse när berget rör på sig o drar med sig några ton sten.


Av Kvasthilda - 23 april 2010 22:50


Då hänger vi på direkt idag i stället :-) Från många färger till ett fåtal, varav en är en "ickefärg". Dagens/veckans tema är svart o vitt, endera med en bild konverterad till svart-vitt eller helt enkelt med svartvita objekt. Jag gjorde en liten mix av det hela o tar några foton...


Första bilden är sparad i gråton. Malmbergets kyrka. Väggarna är vitrappade och taket är tjärat, men har blekts lite så det är inte så svart längre. Vi har fortfarande snö kvar i våra trakter. Kallt som f-n var det att fota idag. Blåste isvindar.



~*~

Andra bilden har fått behålla sin färg. Dörren med renbilden är svart, mot den vita väggen.



~*~

Sista bilden är så mitt "Veckans Fönster" i gråskala.




Shannara's Saturday Mix


Av Kvasthilda - 23 april 2010 20:55


I sista minuten :-) Förra veckans tema handlade om regnbågens färger. Min bild visar en del av vår ytterdörr. E-pigan ritade den här teckningen för X antal år sedan och den har hängt där sedan dess. Den gör mig glad :-) Tyvärr äter ju häftmassan upp papperet men än sitter den kvar. Nu är det bara att vänta på veckans tema :-)



Shannara's Saturday Mix


Av Kvasthilda - 23 april 2010 20:28


Ibland tryter fantasin och då får vi fota vad vi vill :-) Jag har varit på fotosafari idag då vi varit till Gällivare och handlat lite mat och annat till husdjuren. Ett av mina mål idag var att fotografera Malmbergets kyrka. Den är vitrappad med spåntak och på nära håll visade den sig vara mycket större än jag trodde. Kyrktornet är helt klätt i tjärat spån också.

Valde mellan tre kyrkfönsterfoton men beslutade mig att ta en spegelbild. Fönstren i Malmbergets Församlingshem ger just en spegelbild av kyrkan intill och ett av dess runda fönster. (se även här)

Några av kyrkfönstren ger en känsla av stall! Vitrappade väggar med halvrunda fönster. Andra fönster i kyrkan är inramade i träspån.



Veckans Fönster


Av Kvasthilda - 23 april 2010 16:00


Det snöar...


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards