Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2010

Av Kvasthilda - 17 maj 2010 11:25


Gubben missar sällan ett skott han skickar iväg. Nu pratar jag älgjakt. Tyvärr är hans jaktkamrater lite fåniga när det gäller huruvida man ska skjuta älgar "med hornen under magen". För min del spelar det ingen roll om älgen levde sitt liv som ko eller tjur. Nåväl. Mina skott däremot, kan variera enormt. Vet inte hur många bilder man tar av vråkar o örnar o korpar för att får till BILDEN. På många av dem syns inte ens fågeln då den hunnit ur synfältet och kameraögat. Bilderna nedan är inte av fåglar, även om minst en av dem kan anses vara fyllekaja.... Eller åtminstone drogad utan like. Nåja, skit i dé.

Att vara festivalfotograf i turistklassen (dvs utan fotografsnöre runt halsen och tillgång till diket) och dessutom kort i rocken är inte enkelt.


Ett par av killarna i Sonic Syndicate syns knappt bakom alla viftande armar och hoppande huvuden...



Thåström. Hela killen är ett blurr och här blev det en totalmiss...


(fler bilder o färre bomskott finns här)



 

Kanske inte alltid är så kul att ha det där snöret o tillgång till diket... Speciellt inte på spelningen till höger. Ulf Lundell var mer än lovligt grinig under festivalen. Han tyckte fotograferna var närgågna...



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Kika på andra missar här:



Av Kvasthilda - 17 maj 2010 09:53


Tågtrafiken är igång igen. Ska göra mig redo för dagens skift. I morgon är jag ledig. Sen två långa skift åsså har jag helg. Långhelg.

Vi är bjudna på middag hos goda vänner i helgen. Har tänkt ringa frun i huset flera flera gånger, men inte privat o det blir inte av. Hon är frisör också så jag tänkte försöka få till en klipptid. Det går alldeles för långt mellan mina klipptider och jag ser ut som ett troll. Risigt o eländigt. Hårtopparna är obefintliga. Det knäppa, urkassa, koko är att jag var på stan med en av kottarna tidigare och vi tittade in på en salong. De hade ingen tid förrän "om sju veckor" o jag backade.... Den tiden hade legat i faggorna nu kan jag säga..... *bäh*

Fick ett nummer till en annan salong av en av grann-"fruarna" (sambo) men det numret har försvunnit o min förvirrade hjärna har inte vett att leta fram numret på annat sätt. GOOGLE. HITTA.SE ENIRO!!!

Vi brukade säga det på mitt förra jobb vid receptions/telefonväxeljobbet när folk i huset ringde för att få ett telefonnummer till firma x eller firma y. Sätt fingrarna på tangentbordet och skriv E - N - I - R - O - PUNKT - S - E .....

Gällde speciellt personalchefen :-)

Nä, ladda kaffepannan o leta fram uniformen. Nytvättad är den i alla fall. Hann ju inte mer än "prova" den igår. Kunde vi bara få strumpor till.... "Nä det ingår inte i uniformen".... Nähä, då går vi väl barfota i kängorna då. En av kollegorna sa att han fick strumpor o sockar i uniformskartongen när han började (sist anställd). Vafan. Är KY-arna särbehandlade på nåt sätt?? Växlingen får allt möjligt. Strumpor o mellanlager. Men inte vi. Vi flyger väl från Punkt A till Punkt B och sliter inga skor o strumpor. Vinterjackan är det enda vi har - med ett extra foder. Som just i samme KY-ares fall är tre nummer för liten. Ärmarna slutar en halv dec upp på underarmen. Snyggt. Vi ska använda foderjackan som sommarjacka. *bäh* Gillar inte materialet i den som separat jacka. Som foder är den fantastisk och det är den bästa vinterjacka jag nånsin haft, men som sommarjacka??? Inte ens i Kiruna kan man andas i den. Hur ser det då ut i södra Sverige där de alltid har varmt?


Av Kvasthilda - 17 maj 2010 09:00


Tema nr 321 Ull

142/365


Lite fuskull. En fuskolle kanske? Naeh. Hästen är klädd i teddy. En av IKEAs roliga dalahästar i ny tappning. Modellen är ju den för Dalahästen så karakteristiska men färger och målning är det definivt inte. På hotellet i Borlänge vi bodde under utbildningen fanns en annan av dessa hästar, en punkare. Jag föll pladask för ullhästen och köpte den.






Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 17 maj 2010 00:12


En sak är säkert. Hänger man på Hedwigs Veckans Hus-utmaning får man lära sig en massa ord man inte använder - eller vet om. Turell är ett sån't. Jag hade ingen aning om vad en turell var förrän Hedwig visade det. Dock har jag några på bild! Alltid i arkiven då Kiruna är en alldeles för ung och rakt utsmyckad stad för att ha nåt kul arkitektoriskt att visa upp. Mja, det kanske var att ta i, men för de flesta av utmaningarna hittills är det inget som passar in på hus häruppe.

Alla bilderna blir större om du klickar på dem - ännu större om du högerklickar o öppnar i ny flik/nytt fönster.


Först ett par byggnader i Luleå. Dessa ligger i varsitt hörn på var sida om Luleå domkyrka. Gula huset är Stationsgatan 38 och det röda ligger på Köpmangatan. Enligt google maps är det gula "Lule Stassteater" (det stavas så, de tar på sig stassen och spelar teater) och det röda på andra sidan kyrkan inhyser bland annat Swedbank.



   


Ett par repriser.


Gävle igen, samma hus som i plåttakveckans bilder. Det var ett par tornutbyggnader på dem, även om de är långt ifrån så rikt utsmyckade som de Hedwig visar upp.



   



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Hus


Av Kvasthilda - 16 maj 2010 23:36


Fotat idag 21.48


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bildligt Talat v20



Av Kvasthilda - 16 maj 2010 22:15


Var tvungen att ta några bilder ikväll. Solen lyste stor o röd bakom grannhuset. Alltid svårt att fotografera såhär. Endera blir himlen väldigt ljus och solen bara en vit fläck på fotot - o man ser konturerna av hus o buskar - eller så blir solen röd o fin, himlen får konturer men allt man ser av hus o buskar är siluetter....


Kl 21.49

(ja det är samma foto som i Bildligt Talat ovan)


Av Kvasthilda - 16 maj 2010 20:37


Jag fick dagens tur inställd - också. Hann dra på mig uniformen med rinde Op innan jag gick hemifrån. Avvaktade några minuter ifall att Pf skulle ringa. Var bara att ta av uniformen igen. Jobbarhelg utan jobb. Fast man måste ändå sitta vid telefonen. Har jour till turen är slut. Å andra sidan finns det inte mycket jag kan göra då trafiken står still åt alla håll. Fick en fråga igen om jag har Rc. Nej.


Av Kvasthilda - 16 maj 2010 09:00


Tema nr 59 Folklore

141/365


Oknytt och troll. Allt är de rädda för i Dalarna. De bygger skorstenar på sina små hus med fantasifulla tak på, för att stänga ute allt vad oknytt heter. De bygger in toppen på skorstenen. Det troddes förr att vilda varelser kunde ta sig in genom de "oskyddade" skorstenarna och komma in och ställa till det för husets folk. Nu har jag inga färska bilder av små röda dalastugor från trakterna kring Siljan, som jag gärna hade visat upp här, men jag tar det näst bästa då. Just ett oknytt. De ställde upp en sån här figur i något större modell i rondellen i Rättvik men folk blev som tokiga och den plockades bort. Trollsagorna sitter i ännu. Jag älskar min lilla Mörksugga där den hänger på en hyllkant. Ramlar aldrig ner. (svansen är en motvikt som gör att man kan gunga den o den sitter ändå kvar på kanten - tillome bara med ett ben om den far utanför med det andra)

Man skrämde barnen med Mörksuggan förr. Är du inte snäll kommer Mörksuggan och tar dig. Ja, jisses.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards