Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2010

Av Kvasthilda - 28 juni 2010 09:00


Tema nr 362 Öga

184/365


Den här killen är inte så lätta att fotografera. Och det är inte heller lätt att fota hans ögon. De är gula. Många katter har blå ögon, eller gröna ögon, Neos är gula - och en ganska enfärgad gul nyans.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson




Av Kvasthilda - 28 juni 2010 02:06


Fotat 26/6 kl 12.40


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bildligt Talat v26




Av Kvasthilda - 27 juni 2010 23:43



Kollade in Lady GaGas video på YouTube.... Mamma Mia... I början är den helt sjuk med nazi-killar som stompar in i videon. Snart nog låter det Lady GaGa om alltihop...

You that know I love you boy, Hot like Mexico, Enjoy

Har letat hennes Alejandro men ser inte det jag såg i reklamen häromdagen.... Ingen Alex S alls. Vill du se videon finns den här.




Ett par andra av GaGa-hits... Denna underliga varelse...

Paparazzi
HÄR är Alexander...
~ Alskar du mig?
~ Klart jag älskar dig!

~ Puss Puss.....





Bad Romance



Telephone



Poker Face



Av Kvasthilda - 27 juni 2010 22:38


Hoppas hon klarade sig. Hade stopp in på en driftplats - med en backe innan. Precis vid den grönblinkande försignalen såg jag en rörelse på höger sida om spåret. Nåt stort o grått. En älg förstås.

Så anade jag en rörelse på vänster sida o såg nåt rödbrunt där. Två små älgkalvar...

Attans. Mamma på fel sida om spåret innanför viltstängslet. Kalvarna var utanför, på andra sidan spåret o där kom jag mot mamma.... Ajajajaaajjj...

Jag hade redan tagit ner farten något på tåget då det skulle vara stopp en knapp km längre fram men ville undvika att stanna helt. Höll andan när jag närmade mig (så mycket jag då kunde när jag hade fjärren på tråden... bäst att ringa då man visste vem som satt där.... Kan ju ha varit en miss att jag hade stopp in. Angav tillome fel tågnummer i stressen.... Du är väl 9931, inte 9916? - SJÄLVKLART)

Kon stressade fram o tillbaks o kallade på kalvarna men hon insåg nog att de inte skulle komma så hon trampade iväg tillbaks över spåret med god marginal från min tågnos - mot stängslet ett tiotal meter längre från spåret.... Hon tog fart o hoppade över. Fastnade med ena bakbenet på staketet men sparkade sig loss - med en stor "buckla" i nätet. Hoppas hennes klöv o underben klarade sig. Nu var de tyvärr på fel sida stängslet allihop - mot vägen sett....

De kunde för sjutton stängsla in både väg o järnväg när de ändå höll på?! Vidga utrymmet mellan lite. O undvika att de (djuren) springer över vägen också.

Faktiskt.


Av Kvasthilda - 27 juni 2010 18:24


Sitter i björkis igen. Har suttit här en dryg timme nu, snart två. Är en dryg timme kvar innan min avgångstid. Får se om gårdagen upprepas igen. Mitt tåg kom före nästa tåg. Norsken iddes inte sitta o vänta längre då han var klar för avgång så väldigt mycket tidigare än långtåget. Är ju inte första gången det händer.

Ute blåser det. Vilda vindar i björkarnas grenverk.

På sjönbangår'n blåste det också galet mycket. Studerade några korpar och kråkor som lekte på uppvindarna mot stranden. De fångade fisk såg jag sen. Fick bilder på ett par korpar som hade norpat åt sig en varsin firre vid strandkanten. Lite halvsuddiga. Inte lätt att hitta skärpan med 300-an när de flyger förbi i snabb takt - och bakom ett staket - o dessutom inte i ett rakt streck pga uppvindarna. Hoppas de går att identifiera som korpar. Får se när jag kommer hem inatt.

Sen har det strilat regn. På samma ställe som i ett par dagar tidigare. Knepigt.

Trött som fan. Har varit van att sova mina tio timmar men de har krympt till fem-sex ett par dagar. Man blir lite knäpp i planeten. Får sova i morgon. Har nattåg i morgon kväll. Får se om jag hinner träffa Maken innan. Han kommer hem under eftermiddagen, nån gång. Han vet inte vad han gör i veckan. Om de har jobb eller inte. Har varit ledig en vecka o jobbat på altanen i stugan. Han låter nöjd så det har nog gått bra.

Jaja, ska man kanske läsa lite till då.


Av Kvasthilda - 27 juni 2010 14:49


Radio Ga-Ga i reggaetappning. Radio Kiruna spelar my kind of sommarmusik.


Påminde mig om reklamen för Lady Ga Gas nya album, vad-det-nu-heter. De visade en del av videon till låten Alejandro i teve igår. Det är en video där Lady GG är närgången med en Alejandro, med det högst svenska efternamnet Skarsgård. Hot var (bara) förnamnet.


Av Kvasthilda - 27 juni 2010 12:24


Fan vad kul! Jag har hittat en av mina kusiner på facebook. Den kusinen jag till-bringade flest sommarlovsveckor hos mormor med. Vi är tre kusiner från tre systrar i samma ålder. Just den här kusinen bor i Kanada sedan en massa år tillbaks. Två ursnygga söner har hon med sin kanadensiske make. Hon la upp fotoalbum på sin mammas familj o det var himla skoj att få se hennes bröder o deras barn. Nåja, bara en av bröderna som har en son men ändå. O nytagna bilder på hennes pappa. Honom har jag inte sett på eviga tider. Ännu längre sen än jag träffade kussen o hennes bröder. Men han var sig lik.

KUL!


Tänkte skriva mer men jag ska iväg o jobba o hinner inte....


Av Kvasthilda - 27 juni 2010 09:00


Tema nr 96 Grönsaker

183/365


Behövs väl inga vidare kommentarer. Jo en. Vi hittade orange cocktailtomater för ett tag sen. I lösvikt om man säger så. Oftast har ju minitomater sålts i färdiga förpackningar, men nu kan man blanda hejvilt mellan gula, röda och nu orange. Mums. En av grannungarna i kvarteret brukar försöka undvika vissa grönsaker. "Inga löv, mamma" säger han. Eller hon? Minns inte vilken av tvillingarna det var. Här är det löv. Spenatblad. Bland annat....

 

 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards