Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2010

Av Kvasthilda - 27 juni 2010 01:36


Mina foton idag är från jobbet. Nähä?? Quel surpris.... Hur som haver. Lite krystat.... Vinkeln i mina bilder fokuserar på det man inte ser - i normala fall. Jag brukar se mina vagnar underifrån snarare än ovanifrån. Enda gången man (nästan) ser över kanten är när man kör loket mot vagnarna. Annars är det grodperspektiv som gäller. De är enoooorma, de här vagnskorgarna. Man ser det framför allt när man får en blick ovanifrån. Uppifrån ser de ut som stora badkar. Nästan. Lite kantiga vinklar men ger ändå ett intryck av mjukhet.

Lapporten i fonden är dock fotad i en högst normal vinkel :-) 


Möte i Björkliden. Ett lasttåg möter ett tomtåg.


Lasten på väg norrut mot Narvik och tomtåget ska rulla hemåt, mot Kiruna. I den här vinkeln syns inget av loken...  Lapporten syns dock därborta i fjärran med lite nyfallen snö på sluttningarna,

21 juni står det i almanackan.


Shannara's Saturday Mix


Av Kvasthilda - 26 juni 2010 15:39


Busväder. Det blåser vilda vindar därute. O duggregnar. Grått grått grått. Man ser inte sådär jättelångt åt sidorna. Åsså skiner solen. Fläckvis.


Av Kvasthilda - 26 juni 2010 14:43


Satellite m Lena. Hon har en väldigt säregen röst. Vet fortfarande inte vad jag tycker om den. Måste oxå lyssna om Carolas hyllning till Victoria o Daniel. Hörde inte riktigt vad hon sjöng. Jobbar ju gubevars. O nu får jag gå. Ha en bra eftermiddag.


Av Kvasthilda - 26 juni 2010 12:52


Vi må vara sena i den här landsänden när det gäller sommarblomster men jag vill bara meddela att HÄGGEN BLOMMAR!

Gick förbi de två häggarna vid svarthuset på väg till jobbet och de börjar dofta ljuvligt. Näst efter liljekonvaljer (som jag inte sett på sådär tjugo år) är häggen den växt och sommardoft jag längtar absolut mest efter.

Mammas kastanj har jag aldrig sett blomma, eller fått känna doften av, annars har jag en känsla av att dess blomster också står i en klass för sig.


Av Kvasthilda - 26 juni 2010 10:13


Himmel o plättar. Snart halvlek o jag hör en partyrogel.... MAMMA... RÄDDA MIG!

Nyheterna... min granne är på radion. Hon är politiker. Jaja... Krysset var det.


Vi tar det från början.


Sven och Eva sjunger om sommar och solsken. Eller i alla fall om solen och att Gå i solen :-)

Det är så härligt att gå i solen, solen, solen,
det är så härligt att gå i solen, den värmer så.
Det är så härligt att se på himlen, himlen, himlen,
det är så härligt att se på himlen, den är så blå.
Solen värmer så, himlen är så blå.
Jag har glömt bort alla mina sånger
men jag sjunger ändå

Den som skrev texten var förstås Gullan Bornemark och vi hör henne prata med barnen.


I andra uppgiften söker vi en tätort. Den var enligt Eldemans uppgifter egen kommun till 1952, men ingår sedan dess i Norrtälje Kommun. Det jag får ut av Norrtäljes tätorter är Riala. Låten har jag ingen aning om vad det är. Krävs lite mer googling o jag har inte riktigt tid :-)


Sen hör vi en duett o vi vill ha hennes förnamn. Det är Lena Ph och Orup som sjunger Hals över huvud (hahahaha) från albumet med det passande namnet Dubbel.


Solskensmelodierna fortsätter. You are my sunshine kom sen men utan text. Refrängen ser annars ut så här:

You are my sunshine
My only sunshine
You make me happy
When skies are gray
You'll never know dear
How much I love you
Please don't take my sunshine away


Sen kom det text. Fast inte. En man som skriver texter. En massa knasiga texter. Povel Ramel skrev om "alla de djur som Alice Tegnér hoppade över" säger Eldeman... Tja, vad sägs om Twiggy Tvestjärt, Kalle Kobra, Rulle Råtta, Acke Asgam eller som i dagens kryss Gary Gråsugga? Povel, han kan han.


Ett melodifestivalbidrag hör vi sedan. Ur 2009 års festival hämtades Molly Sandéns bidrag Så vill stjärnorna.


Före halvslaget vill Eldeman koppla av och sätter sig i hammocken för att gunga lite. Eller flera.... Vi vill ju ha dem i pluralis. Hammockar alltså. Fast inte kan jag slappna av till en partyorgel.... Vill helst gå o gömma mig o stänga öronen. Kan det ha varit Nils Dacke? Vem som gjorde den här med sång vet jag inte. En googling säger Frida men om det är rätt melodi har jag inte en susning om. Jag föredrar Hansson de Wolfe Uniteds Som att gunga sin själ i en hammock. Då skulle jag kunna slappna av :-)


Efter nyhetsuppehållet hör vi ännu en duett. En helt otippad sådan. De har uppträtt i teve tillsammans och tydligen gjort en skiva, eller bara den här låten? Låten som ger mig rysningar och hela världen skrämselhicka när det begav sig 197...3? Melodifestivalvinnare med Malta... Dina bröst är som svalor som häckar. Nej just ja, Sommaren som aldrig säger nej heter den ju. Glömmer alltid det. Idag var det med ett par artister ur "vispopsvängen och dansbandsmusiken" som Eldeman kallade det... Wille Crafoord och Magnus Carlsson. I samband med det här kom en eldemansk ledtråd.... "...kan ju konstateras att han på vågrätt sex fått ett hederssamt pris av mannen på vågrätt sju..."


Sen ska vi ha ett ynka litet ord ur en lång text. Nils Ferlin skrev När skönheten kom till byn, med musik av Lillebror Söderlundh.


Nat King Cole sjöng sen en gammal jazzklassiker som Beppe Wolgers gjorde svensk text till åt Monica Zetterlund. I det amerikanska originalet heter den Walking my baby back home, men i Beppes översättning blev det Sakta vi gå genom stan.


Sen går vi på bio. Ser en klassiker. Romeo o Juliet. Eller Julia då.


Mer melodifestival. 2003 den här gången. Robert Wells och Sofia Källgren gjorde My Love. Det låter som hämtat ur en av Disney's filmer. Kan ju bero på att Sofia gjort en del sådana. Underbara melodier. Dock fungerade den inte i festivalsammanhang och slogs ut. Mesta snacket om det här bidraget var väl Robbans glasflygel. Han har varit i Jukkasjärvi IceHotel och spelat på en orgel i is en gång. Jag såg utkastet till den orgeln eller flygeln och den var fantastisk. Just det, måste ju ha varit inför millennieskiftet. Jag var där med en fd arbetsgivare på besök och de höll på att iordningsställa alla rummen och allt annat inför årsskiftet.


Vi går i mål med en satirtext om ett statligt bolag... SJ SJ gamle vän, som Stefan Demert en gång gjorde.

Boka platsbiljett och res, medan möjligeten ges.
Med vår järnväg vart du vill. Snart finns den inte till.

Tag en tripp med 2:a klass - gratis vatten, bruna dass.
Om du kommer fram i tid, så fröjda dig därvid.

SJ, SJ, gamle vän. Konstigt att du lever än.
Men du ser rätt krasslig ut. Snart hörs ditt sista tut.

Unna dig en kafferast. Det finns smörgåsar i plast.
Dom har rest i många mil, men ligger ändå kvar.

Snart går hela linjen tom. Banvallsgruset går i blom.
Sista loket hostar till och stannar och står still...

Vilket säger mig att det är dags för mig att göra mig klar också o bege mig ut på järnvägen så inte tåget står still! Jobb om en knapp timme... Klockan närmar sig tolv vid det här laget.


Har jag nu missat nåt eller gjort nåt fel få ni ha överseende då det är lite ont om tid.

Ha en skön midsommardag!


Av Kvasthilda - 26 juni 2010 10:08


Jag jobbar idag och vet just nu inte vad jag kommer att hinna med vad gäller krysset men jag kommer att göra ett utkast o spara o kanske hittar tiden att leka med det under dagen. Får se...


Sitter o löser det just nu :-)


Av Kvasthilda - 26 juni 2010 09:00


Tema nr 162 Ljusbåge

182/365


En tidig junimorgon. Solen strålar och ger ett fantastiskt försommarljus. Tog lite bilder runt kvarteret och en av dem gav mig denna ljusbåge mot videbuskarna. Perfekt :-)

 

 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 26 juni 2010 02:57


Usch,. Jag går på övertid just nu. Skulle ha sovit för länge sen. Dags att krypa till kojs.

Det blev några övertidstimmar idag. De tre i Stordalen krympte till två, men dock... Sen blev det förstås sent tillbaks hem igen.

Nä, orkar inte skriva nåt. Måste zzzoooova. NattiNatt.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards