Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2010

Av Kvasthilda - 23 juni 2010 02:58


Jäklar vad kul. Jag såg just en rävunge med sin mamma bredvid spåret.


Av Kvasthilda - 22 juni 2010 17:38


Något som gör mig lycklig är när vallmon äntligen visar upp sina öppna och vackra ansikten mot världen. Knopparna öppnar upp sig och ut sprider sig de fantastiska kronbladen i alla dessa färger. Det är vita vallmo, gula vallmo, orange vallmo och några enstaka röda vallmo. De röda har jag ännu inte lyckats få bild på men jag har sett dem i förbifarten med tåget. Vi har mest gula, vita och ett fåtal orange omkring oss. Fjällvallmo eller sibirisk vallmo. De verkar trivas i kreosoten för de flesta växer längs med järnvägen och på upplaget bland slipers och gammal räl.



Kan man bli annat än lycklig av att se detta ljuvliga ansikte?



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Måndagstema

 

Veckans TisdagsTema


   

Av Kvasthilda - 22 juni 2010 14:48



Sommarnatt. Bara ordet ger varma vibbar. Här har vi nattljust. Det är ljust dygnet runt. Jag hade ett sent tåg hem inatt och jobbade över dygnsgränsen. Tog bilder lite här och där efter min resa söderut/österut.


Första bilden är tagen vid ett möte i Torne Träsk. Klockan är 23.24. Jag älskar just den här vyn, med vägen som slingrar sig norrut. Bergen. Utsikten. Blandningen av, som just här späda björkar och de gamla tallarna. De mörkt gröna tallarna mot de ljusa försommarbjörkarnas grönska. Fotot gör inte ljuset helt rättvisa. Skogen blir lätt för mörk och kontrastfri.


Andra bilden är vid ett möte på sista stationen (driftplatsen) före Kiruna; Krokvik. Väntade in nattens sista norrgående tåg för att mitt tåg skulle få plats på sjöbangården. 68 tomma vagnar. Klockan har precis passerat midnatt, 00.12. Härifrån ser man en stor del av himlen, beroende på vilket håll man vänder sig. Söderut är ett tips. Just här står jag vänd "norrut"/västerut.


Sista bilden sköt jag av när jag hakat av mina vagnar från loket och väntade på signal för att köra loket till stall. Klockan är nu 00.55. Loussavaaras ravin (dagbrott) syns tydligt från sjöbangår'n. (om ni sett filmen Solstorm, är det den här ravinen helikoptern far igenom när den sveper in mot stan för flygbilder)  


Hade solen lyst inatt hade ljuset varit lite annorlunda. Inatt var det bara molnigt, men solen anas nånstans bakom molnen då de har en skimrande kant. För att se exempel på andra nattfärger kan du kika här.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 Kika in här för andras sommarnätter:



Av Kvasthilda - 22 juni 2010 14:28



Den är helt åt håvete. Min är just nu upp-o-ner med nattens midnattshemskomst o sena läsning (svårt att släppa den där boken). Ska ut inatt igen o blir vaken ungefär lika länge så för den delen är det OK... Ärdet sover hela dagarna och vakar på nätterna. O de gör inte ett jävla skit under sin vakna tid. Idag är en sån dag som gärna hade fått följa med vinden dit den är på väg. Fick börja dagen med att städa köket. Det är bra att de kan förse sig med nåt att äta men att ta reda på skiten efter sig... Det låter sig icke göras. Har bett dem dammsuga huuuuur länge som helst men icket. Idag fick mamma total härdsmälta o drog fram som vinden därute o dammsög överallt där det går att komma åt. Fixade köket o slängde in i diskmaskinen. Asså... KAN man öppna diskmaskinen o titta om det är rent eller odiskat?? Givetvis var det odiskat o diskbänken fullkomligen svämmade över med disk. Glass o soppa, nudelrester o guuuvetvad. Diskade ur den intorkade kastrullen en av kottarna (o jag vet exakt vem) gjort klimp i.... O snus. Jävla unge som snusar (vet exakt vem som lämnat den prillan också). O torkade bordet efter nattens mackfrenzy. Vad tog det? Max trettio minuter totalt. Fyrtio kanske. WOW. FYRTIO MINUTER????? Av ett dygns tjugofyra timmar. Jävlar, vad det är mycket begärt att få den lilla skithjälpen. De är TRE stycken o kunde gott hjälpas åt om det tar för mycket tid. En kvart var. Nä.

Har en hylla som ska ställas in i badrummet o har bett om hjälp att fixa till den. Kan själv som svärmor sa, men har bett om hjälp för att de ska vara liiite delaktiga i det hem de ändå bor i... men nä. Den står där än utan sockel. Upponer. Kolla om det går att sätta dit sockeln som följde med. Näppeligen.

Det är filmer o WoW o Naruto i en jävla blandning.

Jag behöver semester. Tror jag beställer en resa. O drar själv. Om så till själva håvete. Varmt är det där i alla fall.

Av Kvasthilda - 22 juni 2010 09:00


 Tema nr 301 Tillsammans

178/365


Här är de tillsammans, Husse Halts två bretoner. Far o dotter. Pappsen är gammal och börjar höra dåligt och dotra ska ta över tronen som fåglarnas mästare på fjällsluttningarna. Hon är på god väg med diverse championat i bagaget.

 

  

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 21 juni 2010 11:13


ja, det är måååååndag morron....

Eller mittådan.


Min klocka ringde inte i morse så jag har sovit till kroppen vaknade av sig själv. Tog en stund. Som tur är börjar jag inte jobba förrän sådär en kvartitre idag. Hoppas det slutar regna. Regnar än. Det är då grönt o fint ute, men det blir ju så halt. Har Iore hem i alla fall (om nu loklistan stämmer). Blir det som sist jag körde hem spelar det ingen roll. Sjuttiotåg när man ligger en block bakom en annan förare. Visserligen med sjuttiotåg det också men bara en block ger andra problem om det inte hunnit passera en signal innan jag kommer till min. Ryckigt o hackigt. Tåget före mitt var sent o mitt var tidigt. Fjärren hade ju kunnat släppa iväg honom en block till innan jag fick gå. Var för lastmötenas skull. Nåja, Idag är en ny dag med nya problem.... eehhhhh möjligheter. MÖJLIGHETER. Sådeså.  


Hungrig. Lite frunch kanske? Eller ja, det heter visst brunch även på svenska numer, undrar vad bröllopsgästerna fick igår? Antagligen inte müsli o mjölk med en skiva falukorv? Eller stekt ägg på en macka?


Av Kvasthilda - 21 juni 2010 11:02


17 juni 08.20


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bildligt Talat v25



Av Kvasthilda - 21 juni 2010 09:00


Tema nr 221 Practical Joke

177/365


Ja, jisses. Pojkar.... Jag har några kollegor som älskar att driva med varann och de ställer hela tiden till det för någon av de andra runt omkring. Alltid samma killar som råkar ut för något och får tillbaks av samma killar. De drabbar sällan någon annan utan håller sig inom sin lilla klubb. Harmlösa skämt. En kille fick hela sitt omkläd-ningsskåp inklätt i en lång, lång, lång gemkedja en gång. De limmar ihop flaskor o ger varann hjärtattacker i tron att de när som helst rasar i golvet o går sönder.
Här är ett par bilder. Brevlådan är full av grejer. Grillpinnar och öronproppar. Och nån har rensat ur en brödkartong tror jag. Smulor, smulor, smulor.... Killen vars namn står på lådan gav senare igen - nedre bilden är ett tillfälle. Fyller sin antagonists skåp med sönderrivet skrivpapper och som här toapapper.... Vuxet? Njaeee... men kul i alla fall. Harmlöst.

 

 

 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards