Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2010

Av Kvasthilda - 21 juni 2010 00:15


Just efter midnatt o fåglarna kvittrar igen. Har det så äntligen slutat regna?


Av Kvasthilda - 20 juni 2010 15:25


Jag satt just o filosoferade över en av mina egna (kommande) temabilder i 365an. Stora Stöten i Falun var högst inblandad i detta. Linda Nyberg sa något under maratonsändningen från bröllopet igår. Vår nye Prins Daniel är släkt med Fet-Mats. Någon släktforskare har tydligen tagit sig flera herrans hundratals år tillbaks i tiden och hittat rötter vid gruvan i Falun. Det gör honom i mina ögon till något lite mer än en man av folket. En man med historia. En dalahistoria lika välkänd som de om Gustav Vasa.

Historien förtäljer ju att Mats Israelsson förolyckades i ett ras i Falu Koppargruva 1677. Hans trolovade, den unga Margareta Olsson blev förstås förtvivlad.
Ett fyrtiotal år senare hittades en man i ett gruvschakt. Ingen visste vem han var då ingen varit anmäld försvunnen och han såg inte ut att ha legat där länge. Fästmön fick av någon anledning se kroppen och kunde konstatera att det var hennes Mats och han såg ut som han gjorde den dagen han försvann. Kopparvitriolen hade bevarat honom genom decennierna.

Det har bland annat gjorts en tecknad bok om den här historien som nu säljs i gruvbutiken.



Av Kvasthilda - 20 juni 2010 11:11


...faller. Det är riktigt blött ute. Smörbollarna hänger med hela stjälken i vår täppa.


Tur att man kan ligga inne o läsa böcker. Håller på med en ny House of Night-bok, om Zoey Redbird. Fick en trio böcker häromdagen och flinade lite för mig själv. Tre pocketar på engelska och av tre möjliga handlade... tre om vampyrer....


Gena Showalter's The Vampire's Bride (råkade vara en dublett då jag förlagt min första kopia av boken som sedan visade sig ligga i jobbryggan). En av hennes böcker om Atlantis, platsen som gudarna glömde dit de förvisade alla monster och konstiga figurer de skapat. Den här gången koncentreras handlingen kring Vampyrkungen Layel och ett par av hans undersåtar. Layel är helt oresonlig mot alla utom Nymfkungen Valerian och har så varit sedan tvåhundra år tillbaks. Det som utlöste det hela var ett gäng drakar som våldtog och på ett ytterst våldsamt sätt mördade hans älskade hustru o tillika människa Susan som dessutom väntade deras barn. Han har sedan vigt sitt liv åt att döda drakar, skoningslöst...
I den här boken är gudarna rastlösa och skapar en liten Robinsonlek med varelserna från Atlantis. De sveper helt enkelt iväg med två av varje ras (vampyrer, nymfer, kentaurer, demoner osv) och låter dem utspela en kamp om liv och död på en ö någonstans i ingenstans. Det visar sig dock vara "på ytan". Dvs i människornas värld så de kan inte smita o ta sig tillbaks till Atlantis även om de försöker. På ön finns förutom Layel och hans krigare Zane, även två amazoner, Delilah och Nola som mot all förmodan dras till de två vampyrerna. Plus givetvis ett par drakar värda namnet som i sin tur avskyr vampyrer och hellre står på amazonernas sida. För att ytterligare spä på spänningen delar gudarna in dem i två lag där en av varje ras hamnar i motsatta laget. Självklart. Och dödar en medlem ur det förlorande laget...
Vem ska Layel rädda? Vem struntar han i? Ska han stå på lagdrakens sida eller hoppas att raskamraten i andra laget klarar sig? Och vad är det han verkligen känner för Delilah? Han vill inte svika sitt minne mot sin älskade Susan.

 

Spirit Bound av Richelle Mead. Vampire Achademy-serien. Äntligen får jag kanske veta vad som hände med Rose och hur hennes framtid ser ut...  Med eller utan Dimitri?


Den jag börjat med är dock

Burned av P.C och Kristin Cast. Böckerna om Zoey Redbird och hennes vänner på House of Night. The Nerd Herd, Aphrodite och Stark måste rädda en vän innan hon dör och de har en vecka på sig. De gör allt för att försöka lista ut hur man tar sig in i The Otherworld utan att behöva dö själv innan man skickar dit sin ande. 


Nä, koka lite kaffe o äta nåt kanske. Fixa lite farm o återvända in i mysteriernas värld.


Av Kvasthilda - 20 juni 2010 09:00


Eget tema nr 3 Guld

3/52


Som guld är det. Hela tåget. De rostiga o eländiga gamla malmvagnarna som normalt är mörkt bruna av rostig plåt. Och de blå loken. I kvällsljuset och midnatts-solen ser till och med de ut som rent guld. Vagnarnas korgar varierar i form men underredena är likadana. Ser lite kul ut med hjulen på rälsen som alla är identiska, medan korgarna är så olika. Fast inte så många variationer. Hur många ser du?




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 19 juni 2010 23:34


... är kärleken...

Vilket underbart tal han höll, Prins Daniel.


Av Kvasthilda - 19 juni 2010 15:59


Åsså levde de lyckliga i alla sina dagar.



Av Kvasthilda - 19 juni 2010 14:26



Såg en tevetablå rulla förbi och var tvungen att byta kanal o spana. Lite mysko. Fergies fetmakamp.... Ja det var också kungligt.... Fergie hälsade precis på en kvinna någonstans i England medan hennes fd man strosar runt på slottsgården i Stockholm.... De bantar även i England (apropå Biggest Loser)



Av Kvasthilda - 19 juni 2010 14:21


Ingen champagne hos oss. Jag tar fram min låda rosévin i stället och skålar i ljusrött vin för brudparet. Det är faktiskt gott. Jag är inget större fan av rödvin, men ett sprittande rosévin kan ju gå an. Önskar att jag hade lite jordgubbar också. Hade varit gott, men vi fick inte tag i några igår.


Tanderra Cabernet Sauvignon 2009


Mitt tema: Rosa lördag


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards