Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 15 juli 2010

ABC Norge 3 - N

Av Kvasthilda - 15 juli 2010 23:30


Halvvägs in i alfabetet ligger N. N som i Niklas. N som i November.

Ännu en av mina favoritfilmer, som jag gärna ser om o om igen....

Notting Hill (1999)

Julia Roberts spelar Anna, den amerikanska skådespelerskan som en dag dyker upp vid den blå dörren i Notting Hill. Eller snarare i antikvariatet intill, som mannen som bor i huset med den blå dörren äger. William Thacker, spelad av Hugh Grant faller hjälplöst för Annas smittande skratt. Deras kärlek är förstås lite besvärlig med alla paparazzi som hänger kring Anna o försöker luska ut vem William är. Inte blir det bättre av att han delar lägenhet med en slusk vid namn Spike (Rhys Ifans) som inte drar sig för att visa upp sig inför kamerorna... Lite besvärlig situation för Anna som helst vill vara väldigt inkognito att plötsligt paras ihop, inte bara med en vanlig kille från Londons yttre områden, utan även med hans suspekte inneboende. Tabloiderna är inte snälla.

Nanny McPhee (2005)

Den första filmen om den mystiska nannyn. Mr Cedric Brown (Colin Firth) är en ensamstående far till sju vilda barn. Hans fru har nyligen avlidit och de galna barnen skrämmer bort alla barnjungfrur (hela 17 till antalet) som försöker ta hand om dem. En dag hör Mr Brown en röst som säger åt honom att anställa Nanny McPhee att ta hand om barnen. Nannyn kommer och hon är allt annat än vacker med sitt rufsiga hår, stora näsa och vidriga vårtor. Men med magiska fingrar försöker hon vända om barnens dåliga uppförande. Samtidigt har en gammelfaster ställt kravet att han ska vara omgift igen inom en månad, eller så får barnen flytta från honom och splittas upp. Emma Thompson spelar nannyn och det dröjer länge innan man faktiskt kan se att det är hon under alla vårtorna.

En andra film släpps i dagarna, Nanny McPhee Returns där nannyn kommer till en ung fembarnsmor. Barnens far är ute i kriget och mamman (Maggie Gyllenhaal) har fullt upp att ta hand om sin brokiga och bråkiga skara av barn och deras två kusiner.

Narnia (2005, 2008)

Sagan och filmerna om de fyra syskonen Edmund, Susan, Peter och Lucy som under krigstider i England far ut på landet för att bo hos en gammal professor. En dag leker de kurragömma och Lucy, den yngsta systern gömmer sig i en stor klädgarderob. Plötsligt ser hon att det finns en dörr på baksidan och hon går igenom den. Hon kliver rakt ut i ett vinterlandskap och ett stort äventyr börjar, syskonen ovetande. Lucy återvänder men väl tillbaks igen har ingen tid passerat och syskonen förstår inte vad hon gapar om när hon försöker berätta vad hon varit med om. Så småningom tar sig alla syskonen in i vinterlandet bakom garderoben och de får veta att de befinner sig i landet Narnia där det är ständig vinter sedan den elaka Vita Häxan styr och ställer. C.S Lewis skrev böckerna om Narnia och de har filmatiserats förr. Jag minns att, när vi precis flyttade till Kiruna 1991, visades en serie i barnens julmorgonprogram. De här filmerna är nya och det finns till dags dato två filmer om de fyra barnen och Lejonet Aslan och deras kamp för ett lugnt och fridfullt Narnia bland en massa olika sagoväsen.

National Treasure (2004)

Nicholas Cage som skattletaren Ben Gates. Lite Indiana Jones över filmerna. I den första filmen befinner sig Ben i Alaska och snubblar över en snidad pipa i ett gammalt skepp dolt under isen. På pipan finns en gåta som Ben försöker lösa. Den leder till fler gåtor och en av dem är ett dolt budskap i Frihets-deklarationen....

I andra filmen (2007, ingen bild) söker de en bok som sägs vara en form av dagbok där alla presidenter skrivit in sina hemligheter. Ingen vet riktigt var denna bok finns och Ben kidnappar presidenten under några minuter på en fest, med presidentens medhåll för att få ut information. Ben vill ta reda på vad som hände när Abraham Lincoln mördades. Var hans förfader inblandad?

En tredje film är under inspelning.

Nu är det jul igen / The Santa Clause (1994)

Nu är det jul igen 2 / The Santa Clause 2 (2002)

Min syster och hennes familj har som tradition att se de här filmerna i juletid. Tim Allen spelar den frånskilde pappan Scott vars fru och nye man försöker tala om för sonen att "Tomten finns inte". En julaftonskväll sitter Scott och läser A Nightmare before Christmas när han hör något på taket. Han ropar och mannen på taket faller ner - och försvinner! Kvar har han lämnat en släde med åtta renar och en lapp som säger att "skulle något hända honom ber han upphittaren att ta på sig dräkten..." Scott gör så och plötsligt far han världen runt o kastar julklappar i skorstenar. Sedan tar släden honom till Nordpolen där småväxta män påstår att det är han som är Tomten. Scott är övertygad om att han drömmer men så börjar magen växa, håret vitnar och en skäggväxt utan dess like börjar gro. Han får även en galen längtan efter godsaker.

I andra filmen har Scott varit Tomten i närapå ett decennium.... Plöstligt börjar han gå ner i vikt, kläderna hänger på honom. Sonen hamnar på Tomtens "Naughty List" och han måste bege sig hemåt för att försöka reda ut det och lämnar Nordpolen i händerna på en Tomtekopia. Dessutom kan karriären som Tomte snart ta slut om han inte hittar sig en Mrs Santa... OjOj.... Julen är i fara!

Santa Clause 3: Escape Clause

I den tredje filmen (ingen bild) går livet vid Nordpolen sin gilla gång, men den elake Jack Frost börjar ställa till med problem som hotar julfirandet... Ännu en kamp om julfriden :-)

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

N som i Neo


Neo var ju med redan förra veckan men nu får han vara med här med sitt namn. Napoleon, äk Neo. Eller som Maken döpt honom; Neopokles Tudor, batterikatten.


Finns inte större livsnjutare än katter och Neo kan verkligen konsten att sträcka ut sig och ta plats i soffan...

Allt som är Nytt ska undersökas. Maken fick en ergonomisk stol av en arbetskamrat och det måste ju givetvis spanas in.

Knapsukatten. Här är han helt galen för Matte har sprayat klösbrädan med Kattmynta.





~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3



 
 
Lotta

Lotta

16 juli 2010 01:17

Bilderna på Neo är härliga.Visst är de livsnjutar fast det är våra små vovvar också.De är i storlek med din katt
Några filmer har jag sett och de var helt ok.
Snyggt inlägg
Mycket jobb bakom.
Mysig helg
Kramizzzz Lotta

http://jagochminkamera.blogspot.com

 
Ingen bild

f

16 juli 2010 02:13

mange fine filmer men katten lignet vår Isis ..så den vant..ha en fin helg

 
Helle K.

Helle K.

16 juli 2010 09:30

Skønne billeder af en dejlig kat :) Den eneste af filmene jeg kender er Notting Hill - god film :)

http://www.frunielsen.net

 
Maria G

Maria G

16 juli 2010 09:43

Härligt inlägg som vanligt med massa härliga filmtips :)
Gillar din kissekatt, han är sååå söt!
Ha en riktigt bra dag & Trevlig helg!

http://minaordminabilder.wordpress.com

 
Rimkogeren.- DK

Rimkogeren.- DK

16 juli 2010 09:52

Jeg kender ingen af filmene, men prøver at huske titlerne. Flot kat, vores Frederik Vovhund er nu også en stor livnyder :-)

http://rimkogeren.blogspot.com

 
Henny

Henny

16 juli 2010 11:14

Sjovt, at de fleste af dine n-film er eventyr. Jeg kan godt lide dine billeder af Neo. Jeg har selv en lille sort kat, som er meget smuk, men jeg synes ikke, det er let at tage gode billeder af ham.

http://aargang54.dk

 
annette\\\'s space

annette\\\'s space

16 juli 2010 11:21

Skønne billeder af Neo. Der er ingen, som en kat, der kan slappe af og slænge sig i de mest umulige positurer :-))

http://annetteestrin.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

16 juli 2010 16:12

Her er nok et par film jeg bør se. Smuk kat du har - og i fuld vigør :-)

http://fiberfryd.blogspot.com

 
Inge

Inge

16 juli 2010 19:04

Ahhh endelig en film jeg kender.. Notting Hill, herligt, og katten er skøn
Flot n-valg og god weekend til dig.. :-))

http://bymarken68.blogspot.com

 
Petunia

Petunia

16 juli 2010 20:01

Jeg elsker Nothing Hill. Jeg er egetlig ikke så glad i slike søtsuppe filmer som den egentlig er, men den traff noe i meg og den scenen der Grant går oppover gaten og årstidene skifet, er bare så flott!!!!

http://petuniablogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Huldra

17 juli 2010 12:03

Joda, her var det mange gjenkjennelige filmer. :)

Vakker Neopus. :)

 
AnnE.

AnnE.

18 juli 2010 16:36

"Det händer något inom mig" när jag ser dessa gosiga bilder på Neo. Har ju varit "svag för katter" sedan jag barn. Hade ju en kolsvart hanne (förutom lite vitt under hakan och magen) vid namn Tusse när jag var 7 så jag har väl "en extra svaghet" för just SVARTA katter av den anledningen skulle jag kunna tro. Han försvann efter något halvår eller så.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Filmtips

Filmtips

12 augusti 2010 09:08

Tack för filmtipsen =)

http://www.filmkritikerna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Fredag 29 mars 09:00


  Eget tema nr 15 Stup 89/366   Järnvägen ligger bokstavligen på bergets kant. Det stupar 300 meter ner mot fjorden på sina håll. "Men vi har i alla fall ett staket" är en stående kommentar.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~...

Av Kvasthilda - Torsdag 28 mars 09:00


  Tema nr 22 Blank-is 88/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 27 mars 09:00


  Tema nr 183 Ledande linjer 87/366   Skönt att trafiken är igång igen. De två malmbolag som trafikerar Malmbanan/Ofotbanen. LKAB tv, Kaunis th.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte...

Av Kvasthilda - Tisdag 26 mars 09:00


  Tema nr 258 Samlingsplats 86/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 25 mars 09:00


  Tema nr 135 Ihopkopplade 85/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards