Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2010

Av Kvasthilda - 23 juli 2010 09:00


Tema nr 256 Sittplats

205/365


En sittplats med utsikt. Nu lyckades jag ju få vindstaketet mitt i vägen men just åt det hållet är det svårt med vyn. Bänkarna står på Loussavaaras topp och du har utsikt över Kirunas fjällvärld med bland annat Kebnekajse. Under midsommartid kan det vara fantastiskt häruppe! Eller kanske en inte alltför varm natt med en sprakande brasa i eldstaden.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 22 juli 2010 22:10


Ja, jäklar i snuset. Visste att det skulle bli en spännande tågtripp. Snorhalt. Slirigt. Hade jag vetat vad jag inte visste innan, hade jag stannat tidigare. Fick fara in på vår värsta driftplats o vänta in kompisen som kom norrifrån. Det hade varit MYYYYYYCKET bättre om jag fått stanna utanför men jag hoppas det gav fjärrisen nånting med sig i bagaget. Man stannar inte långtåg på den stationen!

När jag väl fick gå därifrån kom jag upp i den fantastiska hastigheten av eehhh... 17km/h. Till en början. Då det lutar 10 promille i ett par km är det vara att hålla i sig o stoppa bomull i öronen. Det SKRIIIIKER i hjulen. Farten gick ner. O ner. O ner. O ner.

O långsammare gick tåget.

O långsammare.

O låångsaammaaree...

O lååångsaaaaammaaaareeee....

Gick ner så långt i hastighet så en halt kärring med rullator hade kunnat gå ikapp tåget. Om nu rullatorn hade fixat makadamen. Hastighet förresten....?? Nej, det var det INTE... Hastighetsmätaren gick bakut o visade den nästan svindlande farten av 2 km/h. Känn hårsuset! Med ett ARE-tåg i baken. Ha, tji fick du då.

Men fram kom jag. Till slut.

Nu ska jag koka lite vatten o ta en kopp te.


Just ja. Kikade in på mitt schema för augusti. Jag brydde mig inte om att önska nåt, då jag har semester hela månaden. Nästan. Kom ihåg att titta i alla fall. O GIVETVIS..... När jag inte önskar, får jag ett av de tågen jag skyr som PESTEN. Börjar 00.51 på min ENDA tur i augusti.... *kräk* Önskar de här turerna dit pepparn växer annars. Jävligt knepigt. Hahahahahahhaaaaa. Sa SÖMen. Nu har du inte önskat... då ska du få igen. Minsann. *bäh*


Halkut? ja, det är Dalmål för halt. Typ.

O nu kommer nästa last. Dags att logga ut.

Tjena Hyena.


Av Kvasthilda - 22 juli 2010 18:50


Skitväder. Det är jämngrått. Lågt i tak om man säger så. Kommer att bli en intressant kväll. Boxarna är fyllda med sand. Det slirar på planmark!

Husvagnar o husbilar avlöser varann på Etian. Undrar om norskar o tyskar fått nog av den svenska sommaren?


Av Kvasthilda - 22 juli 2010 16:52


Sitter på jobbet o ska strax gå o klargöra mitt lok. Långtåg. Det regnar så det är bäst att kolla att det finns sand i boxarna. Får nog tåg både upp o hem inatt som det ser ut. O i morron är det en svappistur på schemat. Får se den nya växeln då. Maken har inte byggt den sa han utan den är byggd i Örebro. Var väl den han var o inspekterade förra veckan kanske? Hans kompis från Boden har varit här o lagt ner den idag. Såg när den kom per tåg igår. Ser helsjukt ut med en stor jävla växel på sniskan på en järnvägsvagn. Det är tur att grejerna håller.

Nånä. Bara att klä på sig o gå.


Av Kvasthilda - 22 juli 2010 11:36


En av våra proffsfotografer delade med sig den här filmen på fejjan och jag håller med honom. Man måste inte ha dyr utrustning o en massa kameror och olika objektiv för att fixa (vissa) "photo shoots" (fotosessioner). Ljusutrustningen de använder är ju inte helt gratis men jaja.....


  

Av Kvasthilda - 22 juli 2010 09:00


Tema nr 204 Ogräs

204/365


Vad säger att ogräs inte kan vara vackert? Sandtrav får väl klassas som ogräs - i alla fall om det växer i fina trädgårdar. Och i så fall räknas vilken som helst av de här blomstren som ogräs. Det är här, förutom sandtraven, mest rödblära och sommargyllen nån gul växt, vilt växande runt vårt kvarter. (sommargyllen växer i klunga o inte separat som här, men jag har inte blomboken tillgänglig för att verifiera vad det är)



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 21 juli 2010 23:56


När jag passerade en av myrarna längs järnvägen häromdagen såg jag en rävunge som lekte vid spåret. Farlig lekplats! (ett av dess syskon har varit lekt lite för nära när ett tåg passerat) Hade som alltid kameran med mig men var för nära ungen för att få en bild på den. Körde en bit till och såg en stor räv, kanske mamma? Eventuellt var hon ute o letade mat åt de sina? Fångade henne på några bilder, om än lite suddiga.





Av Kvasthilda - 21 juli 2010 22:03


Ja, jisses.... Det tar tid att redigera bilder. Fixa o dona. Klippa o klistra. Fundera på vilken bild som ska redigeras med eventuell oskärpa, eller nåt annat. O bilderna är suddigare än i kameran (jamen visst... den lillelillelille skärmen kan ju inte säga flaska om hur bilden ser ut i original. Som om datorskärmen - eller snarare sonens teveskärm - säger flaska då?)

Suck o stön.

Funderar på mina trehundrasextiofemmor. Några bilder/teman har jag fotat men inte lagt upp ännu. En del teman har jag lagt upp men hittat nya bilder till. Bäh.


På teven försöker Jet Li trösta en ledsen hora (Bridget Fonda) medan en galning dyker upp o gör livet överjävligt för alla. O där kom det tunga artilleriet o massakrerar hela kinesbutiken. Overkill. Kiss of the Dragon.

En drake är inte ett djur. En drake är en drake. Så är det.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards