Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2010

Av Kvasthilda - 28 augusti 2010 09:00


Tema nr 325 Upptäcka

241/365


Under Classic Car Week-marknaden i Rättvik fick jag syn på ett säljstånd med en stor hop gamla barncyklar av varierat utseende och ålder. Knäppte av en bild när jag fick se en pappa komma gående med sin son och minen på pojken när han upptäckte de små cyklarna.... Så söt! Givetvis kom det folk bakifrån o gick emellan när jag fotograferade men det blev en bild i alla fall där pojken ser längtande på alla de roliga cyklarna passande en kille i hans storlek.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 27 augusti 2010 09:00


Tema nr 107 Hinder

240/365


En cementgris... ehhh dalahäst. Den står som hinder för biltrafik över en liten bro. Någon har varit elak mot den och slagit av öronen, men annars har den fått vara ifred. Mer eller mindre i alla fall.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 26 augusti 2010 22:31


Sitter hos SysterYster o leker med dotras bärbara. Har inte idats plocka upp min egen än. Hennes styvdotters söta pojkvän.... ehhh Sambons dotters pojkvän om rätt ska vara rätt är gottesugen o tänker koka lite kola. Mumschigt.

Har varit ute på turné o inhandlat ett par nya väskor då jag skickade hem min extra med Sonen när han for hem.

Hoppsan. Nu sjunger han fräckisar också mitt i alltihop...


Av Kvasthilda - 26 augusti 2010 10:49


T som i Tore, T for Tango.


Veckans filmer är betydligt färre än S-filmerna förra veckan. Dock har jag hittat några stycken i olika genrer.

Börjar med en klassiker. Eller två. Av samma händelse.


Titanic (1996), Titanic (1997)

 Filmen till vänster är en miniteveserie med Catherine Zetha-Jones och Peter Gallagher i huvudrollerna. Isabella Paradini är på väg till sin make i USA när hon träffar den snygge och charmige Wynn Park på båten Titanic.

Filmen till höger är givetvis det stora eposet av James Cameron med Leonardo diCaprios karaktär Jack Dawson som efter ett pokerspel med skandinaver får tag i biljetter till Titanic och den nya världen på andra sidan Atlanten. På båten finns Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) och hennes fästman, den svartsjuke Cal Hockely (Billy Zane). Filmen utspelar sig som ett återberättat minne hos Rose då hon blir utflugen till en båt som hittat den stora atlantångaren på havets botten.


Twilight (2008), Twilight New Moon (2009), Twilight Eclipse (2010)

 Givetvis kommer min underbara hittills trilogi om vampyrerna i lilla Forks. Familjen Cullen med Edward i centrum och hans alltmer växande kärlek och omöjliga förhållande till ömtåliga Bella, tjejen som skadar sig bara av att promenera... Vampyrer och varulvar o Bella. Jag har läst böckerna flera gånger, hört dem på talbok, sett filmerna. Jag är galen i Twilight. Eclipse har inte släppts på DVD än.


Transformers (2007)

 Jag gillar den här filmen. Sonens favoritfilm. Trots att det är digitala figurer sitter man o gråter o skrattar åt allt som händer. Transformers är utomjordingar som kan förvandla sig till bilar och lastbilar och andra mekaniska former. Det har kommit en upföljare till den här men jag har bara sett första filmen. Shia LaBeouf och Megan FOx i huvudrollerna som Sam och Mikaela.





Troja / Troy (2004)

 Brad Pitt som den store krigaren Akilles. Killen som inte räds något då han är odödlig. Nästan. Handlar om kriget mellan spartaner och trojaner efter att trojanske prinsen Paris (Orlando Bloom) övertalat den spartanska drottningen Helena ("Sköna Helena", spelad av Diane Kruger), gift med kung Menelaus att följa med honom tillbaks till Troja. Menelaus ger order till sin bror, Agamemnon att hämta hem henne. Han i sin tur ser sin chans till att kunna besegra de hittills obesegrade trojanerna för evig ära och tar med sig Akilles tillsammans med tusen skepp och femtiotusen soldater till Troja. Den trojanska hästen spelar en stor roll i filmen (och historien) förstås.


Tomten är far till alla barnen (1999)

 Den underbara o hysteriska filmen om Sara, mamma till en massa ungar med olika pappor, som varje år vill fira en riktig storfamiljsjul med barnens pappor och deras nya fruar och barn och styvbarn. Som alltid när alkohol är inblandat händer en massa konstigheter och missförstånd uppstår. Sara är gravid igen men vad hon inte vet är att hennes nuvarande make Janne är steril efter en operation och alltså inte kan bli pappa. Vem är pappa till hennes barn? En klassisk replik när humöret rinner över för Janne och grannen kommer över, iklädd tomtedräkt med skägget på sniskan är denna: "Dö då, för helvete tomtejävel!!" o så slänger han tomten i vardagsrumsbordet... Sedan några år visas den här varje jul på svensk teve.

Katarina Ewerlöf, Peter Haber, bröderna Ekborg, Nina Gunke med flera i rollerna.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Tranor (Gruidae)



Vi brukar ha ett tranpar på andra sidan av vår lilla sjövik i Härjedalen. I år var de fyra stycken. Jag önskar att jag hade ett fyrahundraobjektiv eller större för att kunna komma lite närmare mina fåglar.

   

Hittade en bild på Internet hur man kan vika en trana i origami:



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3



Av Kvasthilda - 26 augusti 2010 09:41


Sitter o lyssnar på Sabaton, ett rockband från Dalarna o närmare bestämt Falun. De spelas ofta i Dalaradion. Mycket önskade här. Mamma tycker det låter som "hej kom o hjälp mig" :-)   



Sabatons hemsida


Av Kvasthilda - 26 augusti 2010 09:00


Tema nr 278 Staty

239/365


På Stora Torget, framför Kristine kyrka i Falun står den stora bronsstatyn i en avbild av "frihetshjälten" Engelbrekt Engelbrektsson. Många anser att han snarare är en krigsherre och vill inte ha honom utanför kyrkan. *bäh*




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 25 augusti 2010 11:47


Den här veckan fortsätter vi titta uppåt. Över taknocken den här gången. Jag har aldrig sett så många säteritak som de senaste dagarna men nu skulle vi koncenctrera oss på vindflöjlar. Självklart missade jag att fotografera en av de som ligger mig närmast om hjärtat, en enkel fågel på ett båthustak men som sagt, det glömdes bort och nu har vi lämnat Härjedalen för i år (i alla fall jag).

Har dock några på lager så jag tar ett litet axplock av dem. Har en himla massa fler liggandes i arkiven men inte så mycket tid att leta fram dem o klippa bilder osv så det får bli dessa nedan av lite varierat ursprung.




Första duon bilder är från en liten röd stuga i Sundborn och flöjeln symboliserar verkligen Sundborn. Det är nämligen en Sundbornshäst.






Den andra flöjeln kan man se i olika varianter på kyrktak och andra mer eller mindre officiella byggnader. Här är det på tornet mitt på stations-huset på Falun C. Den gamla järnvägsstationen byggd 1875, enligt flöjeln.





Tredje duetten (mowahahahaha... vilken humor) bilder kommer från Classic Car Week i Rättvik. Här är det vindflöjlar som inte trätt in i tjänsten ännu. Vindflöjlar för den inbitne bilentusiasten (vet inte om där fanns nån Duett). En försäljare hade en radda med olika bilsilhuetter och mina barn är galna i Mustanger och den yttersta var just en sådan. Vi stannade till o tog några bilder av dem. Hade inte föreställt mig att bilderna kunde komma till användning i Veckans Hus!




Tänk att vi tänker i lika banor emellanåt? Vindflöjlar har alltid fastnat på bild hos mig - inklusive den saknade fågeln omnämnd ovan men det är på någon gammal papperskopia i andra arkivgömmor än mina digitala... O därmed mer svårhittad! Bara attans att jag glömde fota den (i närbild).


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Husutmaning

 

Av Kvasthilda - 25 augusti 2010 09:00


Tema nr 69 Fult

238/365


En av de fulaste rondellutsmyckningarna jag vet är denna... Rondellen finns i Gävle, strax intill kyrkogården. Undrar just om de letar nya hyresgäster? Risken finns ju att man krockar när man studerar den urfula ROSA jeepen som står på näsan i rondellen. Nä, tacka vet jag rondellhundar, eller som i Kiruna, en uppstoppad rondellren som en dag stod där. En annan gång hade nån placerat ut en stor o skitful röd mobil, mitt i rondellen med skinkpinnen.... ja, det är ju en annan historia o rondell som vi lämnar därhän.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards