Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2010

Av Kvasthilda - 23 september 2010 20:46


Sitter o leker med Farmville och inget fungerar. Så fort man ska publicera nåt så stoppar allt upp. Rutan blir vit o det tar en evighet innan det släpper. Skit.


På teve är det audition i IDOL. Mycket o bra. Några mindre bra men några riktiga stjärnskott. KUL! Gillar Geir o hon rödtotten. O juryn är lika läskiga nu.


Dagens jobb har gått i gröt. Tjock gröt. Nä, har sett runt järnvägen men inte långt runt omkring. Dimmigt, dimmigt, dimmigt. När jag for hemåt skingrades dimmorna något o i dess kölvatten låg det.... SNÖ! I stan kom vattnet ner med snöflingor. Såpass att det var vitt på sina håll. Att det är vitt på bergs- o fjälltoppar är inget konstigt men i markplan. *usch*

I Kaisepakte blommar vallmon ännu. Åtminstone när jag for upp med tåget. På hemvägen såg de av nån anledning lite tröttare ut. Kanske var det en synvilla. Resterna efter dimmorna.


Nu är det Riddick på teve... Eller inte.


Kanske klipper lite kyrkfoton i stället. Har förberett en ny plats för mina kyrkfoton. Får se om jag delar med mig eller inte :-)


Ett skift till, sen är det helg.


Nu ska jag se om farmen släppt taget om dialogrutorna.


Av Kvasthilda - 23 september 2010 20:30


En av alfabetets absolut svåraste bokstäver. X.


X som i Xerxes. X for X-ray.


Den här veckan blir det bara film. Jag har haft en bild i bakhuvudet hela omgången för min "vanliga" X-bild men inte kommit åt att fotografera det jag tänkt så då blir det bara en film..... Eller fyra.


X-Men

(...förstås) De fyra filmerna om Marvel's seriefigurer som blivit film med bland annat Hugh Jackman, Halle Berry och Famke Janssen i några av rollerna som mutanter med extraordinära krafter. Fyra filmer? Jopp, det finns en nr 1.5 också. Den är en förlängd version av första filmen. O sen finns det en film om Wolverine och hur han blev den stålklobeprydde skurkbekämparen.



X-Men och X-Men 1.5

Telepaten Xavier har öppnat en skola för mutanter så de ska kunna lära sig hantera sin akrafter. Många av eleverna är utstötta från sina familjer. Vem vill ha ett freak under sitt tak? Skolan är deras räddning.

Magneto (som kan dra åt sig vilken metall som helst) smider planer på att ta över världen och låta mutanterna regera. Han har byggt en maskin som ska förvandla människorna till mutanter. Xavier och hans närmaste, Wolverine (med sin läkförmåga och konstgjorda metallskelett), Storm (som framkallar oväder), Cyclops (som kan döda med en blick) och Jean (som lyfter vad som helst med tanken) ska göra allt de kan för att stoppa honom.

X-Men 2

Kampen mot mutanterna har hamnat i regeringsnivå och en dag är presidenten mordhotad. Magneto sitter i fängelse. Ett fängelse byggt helt i plats för minsta uns av metall är helt formbar i hans närhet. Xavier har en maskin med vilken han telepatiskt kan få kontakt med alla på jorden, både människor och mutanter. En forskare vid namn Stryker kidnappar Xavier och tar över hans skola för att bygga sin egen, omgjorda Cerebro-maskin så han kan hitta alla jordens mutanter. Magneto lyckas ta sig ur sitt plastfängelse och ger sig ut för att ta över maskinen och vända den för att hitta människorna som han anser har förått honom och den värld han lever i.

X-Men 3, The Last Stand

Jean är borta då hon hjälpte gruppen fly och Cyclops sörjer henne. En pojke som kallas Angel har vingar, vita änglavingar och som barn klippte han bort dessa för att inte vara annorlunda. Hans far är forskare och tar fram ett vaccin som tar bort mutantgenen och han vill prova den på sin egen son. Angel har dock vuxit upp och vill inte riktigt vara med på det. Han lierar sig med Xavier och hans kollegor för att stoppa det hela. Givetvis har Magneto andra planer för vaccinet....  Jean som det visade sig inte var borta utan bara tillfölligt fölrsvunnen, har muterat ännu mer och hennes krafter är nu större än någonsin och hon jobbar för fel sida. Hon kommer att förgöra allt om hon inte stoppas.

X-Men Origins, Wolverine

Här får vi se bakgrunden till Weapon X som skapade flera av mutanterna och hur Wolverine blev den han är. Jag har själv inte sett den här filmen fast kottarna sett den flera gånger.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3



Av Kvasthilda - 23 september 2010 09:00


Tema nr 102 Gökbo

265/365


Än en gång kommer svärmors devis till användning. Ful får man vara men inte dum. Har försökt se gökar hela sommaren men de har hållt sig undan. Att hitta ett verkligt gökbo är ju omöjligt. Men så en dag uppenbarade sig detta. Ett äkta gökbo! SysterYster o jag hyrde en stuga en natt på Svegs camping och granne med vår Ugglan var Göken. Se där. Med Svegs kyrktorn i bakgrunden :-)





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 22 september 2010 23:57


Repris av Scrubs.... o vem är med där idag? Lille Uuuuuuurhullige Colin Farrell.... Med en hysterisk irish accent.

Åsså slåss han. En gång till.



Av Kvasthilda - 22 september 2010 22:33


Hostan vägrar ge med sig. Nu hjälper det inte att hosta heller. Förr får hjärnloben spatt o ont. Skit o pannakaka.


Kidsen har städat idag och lagat mat. Skönt. :-)


Nu ser jag S.W.A.T för vilken gång i ordningen?


You may have won the battle but you haven't won the war.


Puss på honom. Colin Farrell. Mums för ett par trötta förarögon. Han är ju bara 12 år yngre än jag..... ;)



Av Kvasthilda - 22 september 2010 09:00


Tema nr 336 Vek

264/365


De veka röna blåser omkring i vinden. Fast rö. Nej, det är vass. Och alldeles för mycket av det. Bryggan har gett med sig för länge sedan. Vekt timmer? Stockarna har vikt sig i alla fall.





Som en liten parentes. Så fort jag hör ordet vek dyker en melodi av Bengt Sändh upp i mitt huvud. Antagligen från hans Världens minsta LP.

Å drängen gick på ängen med lien & slog hö,
bakefter vid en räfsa gick en dejelig mö.
Hon talte med en stämma så vek som ett rö...
'Jag älskar dig så innerligt, för dig vill jag dö',
så han slog henne i skallen med lien

Så vackert....  


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 22 september 2010 08:30


I en jättekontrast från förra veckans (eller faktiskt gårdagens då jag var lite sen) bild kommer här en knallgul himmel. Jag fotade himlen i Långträsk under några minuter, kanske under en halvtimme, och den ändrade färg varje gång man tittade ut. Vem påstår att himlen är blå?



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans himmelska bilder



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards