Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2010

Av Kvasthilda - 23 oktober 2010 15:29



I really love flower shots taken against the light. Makes them so much more alive than when the light hits right upon.


Motljusfoton är speciella. Det kan bli superfina foton. Speciellt av blommor och tunnvingade fjärilar :-) Jag har foton från ett par tillfällen idag.



Hämtat ur min brorsdotterns trädgård och hennes makes pumpatäppa. De växte som ogräs!

Försökte faktiskt fota blommorna i motljus men det var omöjligt. De flesta fina blommorna växte under de stora bladen och låg i skugga...


From my Niece's garden and her Husband's pumpkin patch. I was in awe how big some of the pumpkins had grown. Huge! And I love the yellow color of their flowers. They were really hard to photograph though, since most of them either were in the harsh sunlight or hidden underneath the huge leaves.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~



Andra bildsetet är från Härjedalen och en liten citronfjäril som fladdrade runt i den starka vinden och försökte hålla sig fast vid fibblornas kronblad.




 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Den här veckans blommiga bilder

 Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.



Av Kvasthilda - 23 oktober 2010 15:04


Kikade runt lite bland de andra deltagarna och försökte leta bland mina foton för att hitta nåt rutigt. Hittade inget men så klickade det till. Hade sparat den här bilden till en eventuellt egen 365a men nu passar den ju bra! Rutigt är det :-)

Huset, vad det nu är - ett garage? båthus? - står i Stjärnsund där vi var o fikade i augusti, SysterYster o jag. Byggt till större delen i slaggtegel.



Tema fredag hos sinneskatten


Av Kvasthilda - 23 oktober 2010 11:24


Lördag morgon. Eh, förmiddag. Sören och Severin har namnsdag. Hur många heter Severin? Jag har däremot tre facebookvänner som heter Sören. Gamla skolkamrater. 60-talister. Som Eldeman o jag.


Idag har det varit lite blandat bandat. Vi börjar med en melodi som jag tycker är ljuvlig. Staffan Percy sjöng Bo Setterlinds Drömmens skepp.

Vårt hav, med hatten i silver,
drömmande går mot land,
ett skepp med blommor kring rodret
syns stäva mot himlens rand.

Vi ser dess brusande sidor
lysa som kaprifol,
och babords reling bär timjan,
som rodnar likt morgonsol.
Vindarna vaknar och vänder,
vaknar och vänder sig om,
vågorna skimrar,
skimrar av sång, av sång
.


Sen hör vi Sune Mangs paradnummer. Ett av dem. Och den kan väl kopplas till hans trinda rundör. Någonting att äta, någonting att dricka. Tralalalalaaaalaaalaa... "En trettiotalsschlager som hörs lite då och då ännu" sa Eldeman. Idag hörde vi den i jazztappning med Sone Banger och Lars Erstrand.


Sen "knyter han ihop planen med en dubbel" och det är en dubbel, eh duett. Björn Skifs och Agnes fantastiska When you tell the word you're mine. Den spelades för första gången vid "ett speciellt tillfälle" där vi vill veta något om "de som i första hand hörde på". Det är vad "han hade för efternamn innan" då "hon blev hans, ja vaddå?" Redan när Eldeman pratade om duett o ett speciellt tillfälle anade jag vad som komma skulle. Jag älskar den här låten. Liksom Daniel Westling gjorde sin då blivande fru. Störst av allt är kärleken. Kronprinsessbröllop. Händer inte så ofta i världen!


En kronprins följde sen. Nåja. Han axlar inte pappas musikmantel rakt av. En "känd son" sa Eldeman. Hahahahahaaaa! Jag frågade E-pigan om hon visste vem det var.

"Ja, Enrique Iglesias" sa hon.

"Men vet du vem pappa är?"

"Eehh, nä??"

Så, nä. "Sonen", eller snarare fadern är känd hos oss åldringar, inte hos Enriques generations musiklyssnare. För dem är Sonen bara Enrique. Idag sjöng han en av sina nya låtar, I like it tillsammans med rapparen Pitbull.


Eldeman har Eroupas största skivsamling (stor del ärvd) o nu pratade han om skivarkiven o deras samling av folkmusik.... Undrar om han lånar ut sina skivor för han köper en hel del musik själv? Nästa uppgift hittades i alla fall i arkiven och det var en inspelning med en speciell sorts sätt att sjunga för att det ska höras lång väg och den framförs i ett speciellt geografiskt område. Min första tanke var kulning från Dalarna.... Nu for vi lite längre än så och hörde ett par joddlare. De hör hemma i Alperna. Där vandrar joddlingarna långt mellan fjälltopparna. "Det var ju långt före mobiltelefoner o annat" sa Eldeman. Hahahhaaaa...


Från fjälltoppar till militära toppar... Berlin tar andan ur mig, Take my breath away. Jag pratade med en kollega häromdagen om den här filmen. Hennes idol var The Iceman när alla andra suckade över Maverick. Tom Cruise i sin ungdom. Top Gun. Mmmmmm.


Maverick var ju en jäkel på att flyga o de for både högt o lågt. För att knyta ihop till nästa kryssbidrag.... Top Gun är en klassiker (i alla fall i MIN filmhylla). En annan klassiker är ju Bach. Åtminstone gjorde han klassisk musik. Och en o annan psalm.

Nu grönskar det i dalens famn,
nu doftar äng och lid.
Kom med, kom med på vandringsfärd
i vårens glada tid!
Var dag är som en gyllne skål,
till brädden fylld med vin.
Så drick, min vän, drick sol och doft,
ty dagen den är din.

Bachs original heter Bondekantaten men den fick under titeln Sommarpsalm svensk text av Evelyn Lindström och en av alla som sjungit in psalmen, är enligt Wikipedia Ulthima Thule. Jag har lite svårt att koppla UT med psalmer... För krysset plockar vi ut första ordet i svenska texten, dvs nu. Den kallas oftast för Nu grönskar det för att hållas isär från alla Sommarpsalmer...


Efter nyhetspausen kommer en på senare tid återkommande gäst i krysset. Fast det kan kanske vara svårt att sätta in nåt annat än ett o mellan l och a då vi nyss haft lya i den spanska räven? Idag sjöng han Tom Jones Delilah. Han? Ja, Loa Falkman förstås.


Vi har haft gifta sessor med idag. Nästa uppgift handlar om brudens mor o jag trodde vi skulle få oss spelad en låt av Queen enligt det Q som fanns i planen. Men så var icke fallet. Queen var rätt men inte gruppen. ABBA sjöng den här på deras bröllop en gång i tiden. Kungen o SiIvias då. Fast idag var melodin instrumental med pianisten Richar Clayderman. Dancing Queen. Sonen som just satt sig i soffan när den spelades sa "till och med jag vet vad det är". Han tycker det är fascinerande när han kan en o annan låt i krysset. Ja, men vaddå. Det är ju en lek för hela familjen? Sonen liksom jag, skrattade åt minnet av Annika Andersson och Per Anderssons halvhamboversion ur Doobidoo för ett tag sen.


Mer toppar. Anna Bergendahl vann ju Melodifestivalen med sin This is my life och första platsen är väl topplats om nåt. Nu blev hennes svenska etta inte nån Europeisk dito utan hon for ut på målsnöret i sin delfinal. Attans.


Efter det tar Eldeman fram ett par skivor med Ingmar Nordströms o kör en av sina underliga dubbeluppgifter illustrerade med två låtar. Först tar vi regnbågen upp till Landet of Oz för att sedan ta oss ner till gudarnas hemviste i Aten. Vilken film den är hämtad ur, vet jag inte.


Han sjunger som en gud. Nja. Finns nog de som tycker det. Det går väl an. Östen med rösten. Herr Warnerbring sjöng en gammal slagdänga i hans alldeles egna stil, Förlåt lilla vän. Kan berätta att jag en gång fajtades med ett av hans barn på Tradera om en klippdocka av en familjemedlem. Kanske det var dotra själv om hennes egen avbild? Minns inte. Hon fick den. Det kommer mera. Eller flera. Klippdockor.


Av Kvasthilda - 23 oktober 2010 10:00


Nu börjar Melodikrysset. Jag lyssnar på webradion. Hittade den här i en butik i somras o var tvungen att lägga den på minneskortet :-) Lämnade själva CD-radion i butiken.



Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 23 oktober 2010 09:49


Helt sjukt att man kan vara så trött. Har ju sovit åtminstone sex timmar inatt, Nästan sju. Å andra sidan verkar jag inte vara utvilad förrän jag fått mina åtta-nio timmar. Som barnen. Ungdomarna här kan sova tolv o tretton o fjorton timmar också.

Hörde nån stöka runt i köket o var först övertygad om att det var Junior men han var uppe lika länge som jag inatt. Då klickade det till att det måste vara E-pigan som värmde mat. Jodå. Hon värmde upp gårdagens middag. Blodpudding. Till frukost. Fast i hennes fall är det mer "bygglunch" då hon varit vaken sen sju. Hon somnade tidigt igår kväll. Så skönt att dygnet ligger rätt igen. Ett tag.

Upp o ner är världen. Vår vackra vita vintervärld.


Av Kvasthilda - 23 oktober 2010 09:00

Tema nr 7 Använd

291/365


Mer från grannens gömmor. Eller inte gömmor. I fullt användbart skick står den i finstugan den gamla makapären. Vet du vad det är? Den används efter gårdagens antika spinnrock. Jag vet inte dess korrekta namn men man skapar garnhärvor med hjälp av den här gamla och säkert mycket använda "maskinen" med mycket fin och äkta patina.





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 22 oktober 2010 23:15


Vilken dag. Det har varit superfint väder idag. Moln över hela himlen. Lätta o randiga moln. Solen har skinit från en himmel som  morse var knallblå. Den har avgett ett kul fenomen - som jag inte fick på bild trots att jag var ute. Pekade åt Storpigan o frågade om hon såg det. Solen som låg i horisonten avgav en ljuspelare rakt upp mot himlen där den träffade molnen och gav en halv glorialiknande båge. Häftigt.

Vi for till Tuolluvaara för att fota kyrkan. Givetvis var den stängd men jag fick några fina bilder i alla fall.


Sen har det varit fredagsfinal i IDOL igen. Alice har redan hoppat av så Minnah som åkte ut förra veckan återvände o tog revancsh. Jisses vad duktig hon var idag. Beatlestema. Gick väl sådär för de flesta. Jäklar vad jag skrattade åt Jay och hans Pulp Fiction-dans som Laila kallade det. Vargen åkte ut idag. Linda Varg. Som var en av mina favoriter. Idag gick det inget bra. Men har man noll o ingen relation till Beatles kan det inte vara lätt att göra nåt bra av det.


Filmfredag. Kvällen är knökfull av filmer i teve. Bra o halvbra o nån urkass men de flesta klart sevärda. Typiskrt fredagar. Kläm ihop alla filmer vi kan på alla kanaler o ge folk huvudbry om vad att se. Bourne Identity gick i en kanal...


Jisses. TIden har drattat iväg o jag har inte fått det här postat. Klockan har faktiskt passerat midnatt... Klippt o klistrat kyrkfoton.


Nä, ni bli're gonatt så man orkar upp till Melodikrysset.


Av Kvasthilda - 22 oktober 2010 09:00



Tema nr 6 Antik

290/365


Hade hoppats få vår egen spinnrock på bild men den saknar så många delar så det var inte roligt. Dock har grannen i Härjedalen en massa gamla grejer, varav en fullt fungerande spinnrock. Ingen Törnrosa här men grannfrun satte den i spinn.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards