Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2010

Av Kvasthilda - 20 oktober 2010 09:00



Tema nr 53 Enkel

288/365


Vi har lite enkla förhållanden i Härjedalen. Inget elektriskt ljus. Inget rinnande vatten. Vi tänder stearinljus för värme, mysfaktor och ljus. Här sitter SysterYster och löser nåt korsord i ljusskenet. Sudoku eller nåt japanskt pusselkryss. Inte alls nån enkel uppgift.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 19 oktober 2010 21:06


Apropå min Bildligt Talat i söndags, eh måndags. Här är fotomodellen i lite fler bilder. (klicka för större bild!)



En tretåig hackspettshona (hanen är gul på huvudet) dök upp bredvid mig i Björkliden när jag var på väg in till vår överliggning där. Jag tog några bilder o försökte smyga närmare men då bestämde hon sig för att hitta ett annat träd att hacka i och flög sin kos kvittrandes (eller vad de nu gör, tretåingarna).

Ljuset var lite skumt, då klockan hade passerat fem på eftermiddagen och bilderna är därefter i det blå ljuset. Mycket bludder o gröna stick. Men man ser i alla fall teckningen på hennes rygg.


Av Kvasthilda - 19 oktober 2010 17:29


Inga kommentarer......



Av Kvasthilda - 19 oktober 2010 09:00




Tema nr 65 Frisör

265/365


Behöver jag säga mer? Ja, kanske att skylten sitter på baksidan av ett garageliknande uthus intill en större byggnad som inhyser nämnda frisörsalong, för både män och kvinnor. I Östhammar för den som vill boka en tid. Och kanske att tre av bokstäverna var trasiga och därmed inte lyste. Kul med gamla neonskyltar!




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 18 oktober 2010 20:46


Ännu ett skift avklarat. Igår kom jag hem tidigt. TIIIDIGT. Idag blev det sent. Vilket i verkligheten motsvarade samma tid som igår. Trots att jag hade ett tidigare tåg idag. *bäh* Så det jämnar liksom alltid ut sig i slutändan.

Fick ta persontåget till björkis då mitt norrgående tåg var inställt. Jisses, vad långsamt det känns att gå när tåget går i 40 knutar. När vi kör 40 märks det knappt men som passagerare i ett fönstertåg gör det en viss skillnad.

Väl i björkis träffade jag två kollegor. Just ja... Norskutbildningen. De praktiserar den här veckan. Mitt södergående tåg framfördes av två andra kollegor.

En hoppig Dm3. Mitt första ensamlok. Dvs det jag körde som nybliven färdig förare. Det gick mycket bättre då. Idag skumpade det o levde om. Kaffet höll sig knappt i muggen fast den inte ens var halvfylld!

Största fördelen med dagens tåg var dock TOMMA faano. Igår hade jag en dubbel uppsättning tillsatsämnen. Det skjuter på.

Svart som i graven är det. Snön har smält bort i regnet.

Maken har jagat klart. Skulle stanna en vecka till men han kommer antagligen hem redan till helgen.

~ Vad ska du göra under din ledigvecka då?

~ Jäklas med dig o skruva skoter.

Ja. Antagligen.

Hunden hade fått fnatt igår. De var på väg hem för att tända bastun när han började tokskälla. Plötsligt sprutade det älgar omkring dem. En ensam ko. En ko med kalv. En stor tjur. En fyrataggare. Ännu en jättetjur som de bara såg spåren av intill bilen.... Blev inget då, men idag sköt de sista vuxna djuret. Så i år har vi mat. HÄRLIGT!

Måste plocka hem frysen gubben körde ner i somras. Fullt!

Full frys... Var inte det nåt Stefan o Krister gjorde? Think so.

Nu är det eliminering av fotomodeller. Nej, runway-modeller. Den ena mer störd än den andra. Min favvotrollis åkte ut för ett tag sen (en av de första) så det är inge' kul med alla kaxiga, stöddig o überstörda snorgärs.


Av Kvasthilda - 18 oktober 2010 11:26


Har kikat igenom mina bilder som hastigast för veckans tema o har hittat några murar, eller varianter från sommaren som gått.... Runt de platser jag vistas är det annars mest vanliga trästaket eller häckar. Regelrätta murar finns nog bara runt äldre högreståndshus (eller kyrkor o där har jag en del förstås men det räknas inte idag) och jag vet inte ens om jag sett några i Kiruna. De finns säkert men som sagt, det är oftast häckar eller staket. Mina foton här är alla hämtade från Dalarna insåg jag just!


Muren runt Disponentvillan i Falun är byggd av slaggsten, som sig bör hos en gruvdisponent. Eller fd. Idag är det en "vanlig" villa, i femmiljonersklassen.... Eller var det sju den såldes för? *rys*

Bilden nedanför visar en annan vy av samma mur, med växthuset som står i ett hörn av den enorma trädgården. Den "gula" (eg grå) muren hör till det fd Landstings-seminariet.


Ett par bilder från Gamla Staberg, ett av våra Världsarv. Runt om äppelträdgården slingrar sig stenmurar. Äh, de står i raka rader som sig bör i en barockträdgård och delar in den i olika fält...


Nästa bild är en mur med järnstaket. Det var mest bara de murade stolparna kvar. Vet inte om de tänkt renovera själva staketet. Det ringar in herrgården i Sågmyra.


Åsså ett par bonusbilder.

Vi hade välkomnande entréer för ett par veckor sen o den här höll på att hamna där men av nån anledning skippade jag den. Jag gillar den här porten! Den leder in till en skola tror jag, i Säter. Den ser lite rumphuggen ut när det bara är själva porten kvar av muren eller staketet runt området. Har ingen aning om hur det sett ut här tidigare.


O sista bilden visar en bild tagen för ett par år sen. Vår mellantjej sitter på mormors slipersmur i garagenerfarten (sällan med mobilen i handen....). Mor o far har slipers runt alla sluttningar i trädgården.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Husutmaning


Av Kvasthilda - 18 oktober 2010 09:00



Tema nr 82 Gatukorsning

286/365


OK, det är mer en vägkorsning än en gatudito men det här krysset får bli mitt val till temat. Fyra vägar möts - och de byter alla namn. Fascinerande!





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 18 oktober 2010 00:22


17/10, vid 17-snåret


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bildligt Talat v42



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards