Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 11 november 2010

fortfarande hungrig!

Av Kvasthilda - 11 november 2010 12:49


"i huvet på en kvastis"... Egentligen borde det vara "i magen på en kvastis". Eller snarare "INTE i magen på en kvastis".

Som sagt, kura skymning. Tänk om man fick krypa under filten o tända värmeljus (i brist på möjlighet till öppen eld), kanske med nån god väldoft av de jag till slut fick hem o mysa med en bok. Fast jag känner mig själv o det är sällan jag tar mig den tiden att bara kura.

Ute vräker snön ner. Jag redigerade ju min 365a nu när jag vaknade - o nä jag är INTE vaken kl 9 på morgonen när jag just kommit säng vid vad.... 6? Somnade efter halvsju. Dock vaknade jag av köksskrammel vid tolvslaget så då var det inte lönt att somna om igen även om jag känner att jag skulle behöva ett par timmar till. Nåja, har ju bara en svappasväng ikväll o de avlöper rätt bra. Om nu bara loken o vagnarna jobbar med mig.

Som sagt. Det snöar o har så gjort sedan innan jag lämnade kmb igårkväll. Vi har ett par decimeter ludd på gården. Jag sopade trappen i morse när jag kom hem men det syns inte nu.

Hoppas Kråkan går ut o skottar lite sen. Hon o Lillebror är apselut bäst på att skotta av de som är kvar av den här familjen. Undrar om Maken visat nån hur man hanterar snöslungan? Vetefasen. Men det hade ju underlättat vissa bitar av skottningen. Klumpfot brukar komma o fråga efter den men jag lånar inte ut Makens grejer. Det får han göra själv.

Maken ja. De landade o tog sig till Linköping utan större mankemang. Äh, tar tillbaks det där. Närt resten av Sverige hade snökaos häromdagen hade vi strååååålande sol o klarblå himmel. Flyget lyfte utan problem. Dock var det mer osäkert hur det skulle gå vid landningen på Arlanda med alla vädervarningar om KlassEtt o KlassTvå på olika ställen. De tog sig ner o Gubben ringde från hotellet i Linköping. Det hade strulat till sig med tågbiljetterna o killlarna var bokade på olika tåg. Jisses. Maken åkte med de andra o fick lägga ut ett par dryga hundringar. "Men för fan. Skicka biljetten till Maggan!" Eller om det är Lotta? Jaja, nån av tjejerna. Lotta fixar det. Maggan vetesjutton.

Hotellet är kanon. Lägenhetshotell. Maken vägrar ju bo på hotell. Vanligt sådant utan möjlighet till egen mathållning. Killarna verkar nöjda med det här :-) Stor säng. Städning ingår. Som ett vanligt hotell. Kanoners. Han tog en guidad telefontur genom sin lilla lägenhet igår men jag hade folk omkring mig o kunde inte lyssna som jag ville. Frukost på våning SEXTON. Hotellfrukost. MMmmmmmm.... Mmmm för mig men inte för Gubben. Han ska ha sin egen müsli. Med nötter, torkade jordgubbar, frön, vidriga torkade gojibär o en massa annat. Men han mår bra av det :-)  Jag önskar att jag hade tillgång till en hotellfrukost NU!

Maken ringde just o de håller på att sätta upp ett staket. De fick hjälp av bonden vars får de försöker rädda från tågdöden på järnvägen o arbetet gick plötsligt mycket lättare o bonden fick det som han ville ha det. Samarbete skadar inte när det gagnar alla. Skönt att höra att alla stängselbyggare inte är fyrkantiga. Vi har hål överallt i vårt viltstängsel så det är högvis med renar innanför. "Men nääää. DET har vi inte fått order om. Vaddå sätta extra stängsel i gropar så djuren inte kan krypa under? Det står inte i vår arbetsbeskrivning." Älgarna kliver ju över. Fina viltstaket.

Nä. Kaffet är klart. Frunch.


 
 
Lyllan Blogglus

Lyllan Blogglus

11 november 2010 13:27

Vad är en kvastis? =P

http://gasoline.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Fredag 29 mars 09:00


  Eget tema nr 15 Stup 89/366   Järnvägen ligger bokstavligen på bergets kant. Det stupar 300 meter ner mot fjorden på sina håll. "Men vi har i alla fall ett staket" är en stående kommentar.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~...

Av Kvasthilda - Torsdag 28 mars 09:00


  Tema nr 22 Blank-is 88/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 27 mars 09:00


  Tema nr 183 Ledande linjer 87/366   Skönt att trafiken är igång igen. De två malmbolag som trafikerar Malmbanan/Ofotbanen. LKAB tv, Kaunis th.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte...

Av Kvasthilda - Tisdag 26 mars 09:00


  Tema nr 258 Samlingsplats 86/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 25 mars 09:00


  Tema nr 135 Ihopkopplade 85/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards