Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2010

Av Kvasthilda - 8 november 2010 09:15Eget tema nr 20 Lustig

20/52


SysterYster skjutsade mig till stationen i Gävle när jag skulle åka hem. Det var en stund kvar innan tåget skulle gå så jag kikade runt på husen runt omkring där vi stod. Tog några bilder av stationshuset o när jag tittade på bilderna började jag skratta. Visade SysterYster bilden o frågade om hon såg vad jag såg. Hahahahaha, fick jag till svar, Ett ansikte! Det påminner om Ögonkakaos logga. Eller hur?
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos aksonAv Kvasthilda - 8 november 2010 09:00Tema nr 18 Bibliotek

308/365


Det blev inte mammas härliga bibliotek för detta temat som jag sett framför mig hela våren o sommaren. Nä det blev en bild inifrån Falu Stadsbibliotek. Duger väl lika bra det? Heheheheee...
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos aksonAv Kvasthilda - 7 november 2010 11:19


Är hungrig. Har inte ätit frukost än. Sitter o uppdaterar loklistan för att se om Björne har ställt mitt tåg. Knäppgök. Gör nåt vettigt i stället.

Fast jag kikar även runt bland fotobloggarna men har inget kul att tillägga eller kommentera. En tjej pratade just om hösten o alla fotobloggars stillastående. Många har tagit en paus. Några har lagt ner. Andra har bara försvunnit. Några har evaporiserats efter en turbulent tid. Trasiga datorer o annat. Sägs det. Kanske det bara är latmasken. Själv har jag varit jäkligt upptagen men ändå lyckats klämma in ett o annat fotobidrag till olika utmaningar. Fast ibland räcker inte tiden till. Eller orken. Annars är det kul med utmaningar och tolkningarna är kul att se.

"Hur tänkte de där?"

"Ahaaa. Va' smart!"

"Nä, vad trist. Bättre kan du"

Eller nåt helt annat.

SMS från psf... Äh, ringer sen. Börjar inte jobba förrän om en dryg timme. Har de nåt annat. Skiter väl jag i. Det här är min lediga helg. Egentligen. Tänker inte ta nåt annat.

Nu ska jag äta frukost. Frunch. Tror jag söker upp lite av älgen Maken lagade igår som han o ärdet - o Lillkullen käkade igår när jag jobbade o satt på loket med mullrande hungermage. Rättovist.


Av Kvasthilda - 7 november 2010 09:00


Eget tema nr 19 Skor

19/52


Ett par gamla barnskor. Urcharmiga i sin totala slitenhet och ändå så fantastiskt hållbara. De finns utställda vid Gamla Staberg bland andra barngrejer.
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos aksonAv Kvasthilda - 6 november 2010 14:49


o det är vitt vitt vitt... o det kommer mera! Det vräker ner snö as we speak. Har snöat oavbrutet sen igår morse - eller längre. Nån måtta kan det väl vara.

Maken lagar mat idag - o jag får inget!  Tjuvsmakade på köttet innan jag gick. MUMS! Han har tinat skavbitar men det såg så fint ut att det nästan dugt som stek. Nästan. Antar att det är skav för att muskeltrådarna går åt alla möjliga håll. I en stek ska de alla gå åt samma håll.

Jaja, får smaka när jag kommer hem inatt.


Av Kvasthilda - 6 november 2010 12:55


Jag hade ju kunnat göra det skitenkelt för mig o fota nån av mina Disneydockor eller hennes dvärgar men det gör jag inte. Jag lägger in färgerna i stället. Med en hy vit som snö, o rosenröda läppar. Hennes svarta hår får väl symboliseras av björkens svarta fläckar då :-) Brevlådan och hinken sitter vid ett hus intill vår närmaste mataffär.Show me Yours @ WTFdotCom


Av Kvasthilda - 6 november 2010 12:09


Jag löste krysset i direktsändning men har (haft) ont om tid att blogga så det får bli det det blir idag :-)


Vi började dubbelt idag. Vad gööör människan? frågade Eldeman o vilken färg har djuret? Ja, pållen heter inte Grålle utan av titeln får vi ana att havremaskinen är svart. Gamle Svarten heter melodin som gnälldes fram på ännu en stålgitarr eller tre idag, så hästen man rider på är väl just det, svart. Spotnicks höll i gurorna.


Nästa gäng kanske också har hästar som attribut. De håller till i en svensk motsvarighet till den amerikanska västern. Åtminstone musikmässigt. Rednex spelade sitt Melodifestivalbidrag från 2006, Mama, take me home. Vem kan sitta still till den?


Så en dubbel igen o jag har febrilt letat texten till den här. Vad svaret är vet jag, men jag vet inte hur textsnutten vi söker går. Så'n Ernst Rolf-kännare är jag inte att jag kan alla texterna utantill. Vad han inte ville, eller kunde spela eller som ens passade till en gammal vals, är saxofon, eller saxofoner då vi skulle ha flera av dem. Bondkapellet spelade och skrattade.


Efter Rolf o hans saxofoner tar en annan stor man med ett annat blåsinstrument vid. Louis Armstrong spelar trumpet o sjunger på sitt oefterhärmeliga sätt. Mack the Knife, som i original är en tysk musikal/filmtitel o på svenska heter den Mackie Kniven. "Take it away Satch".


Veva Veva Positiv...

Veva, veva positiv, se vad här är brokigt liv!
Se vad unga, gamla sig till spelman samla!
Spelman har en apa med, som är bunden med en ked.
Apan heter Jocko, kommer från Marocko.
Lille Jocko hoppar kring, klädd i tröja, hatt och ring
dansar om på backen, kliar sig i nacken.
När han kan så gör han spratt: Rycker av en gosses hatt,
drar en tös i håret, fast han inte fårét.

Det var en barnvisa, idag spelad av Kjell Öhman. Nödrim....


Efter det kommer en engelsk melodi vi ska hitta svenska namnet på, o närmare bestämt namnet på en tjej. Den låg enligt Eldemans uppgift på Svensktoppen i fjorton veckor. Fortunes låt Freedom Come blev på svenska Hörru Rut. Typiskt sjuttiotal. Vem som låg på Svensktoppen med den vet jag inte men Sten Carlsson o hans Salta Mandlar har gjort en version o på senare år har Rolandz också lagt den på nån form av plast. Inte vinylspår då, utan en CD-version.


Så tittar vi på teve igen. Tre kronor. Långköraren från större delen av nittiotalet som bokstavligen slutade i en smäll. Lasse Holm gjorde musiken.


Aptricks kan höra hemma på en cirkus och nästa uppgift kommer från cirkusens värld. Eller åtminstone från en operett om en dansande tjej får man tro. Per Grundén sjöng Två mörka ögon. O nä, inte i Sven-Ingvars version.... Hämtad ur Cirkusprinsessan.


Under operetten och eventuella pauser kanske det serveras champagne men efteråt  tar vi en snaps. Som finns med i Nya Psalmboken! Fast inte riktigt med den texten som Bosse Österberg sjunger idag. Nu går sista gästen heter i Carl-Antons original Nu går sista visan.


Är man inte mätt på intryck kan man ju ta barnen o gå på bio. Eller plocka fram en DVD. Mariah Carey och Whitney Houston sjöng tillsammans huvudtemat till Prinsen av Egypten, Dreamworks tecknade film om Moses. When you believe heter låten.


Efter de två popdivornas walande tar Lars Roos över etern och spelar en låt av Björn Skifs om andra historiska figurer.

Vi bygger oss en båt och alla går ombord
Vårt segel fylls av vind och vi far ut runt våran jord

Vi bygger oss en båt och seglar vind för våg
igenom tid och rum
I dröm och fantasi bygger vi vår båt

Vi kryssar med Odysseus på hans långa färd
passerar Röde Orm vid någon hamn
Vi ser Columbus när han han når sin nya värld
och undrar om han nån'sin kan förstå vad han fann


Till slut ska vi ha en del av ett gruppnamn. "Förstärkt med dragspel"  spelar Orsa Spelmän för sista uppgiften (nåja, de är ju faktiskt några dragspelare i det stora spelmanslaget i Orsa).


O med det avslutas veckans kryss.


Av Kvasthilda - 6 november 2010 09:45
Mitt tema: Rosa lördag


Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se