Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2010

Av Kvasthilda - 4 november 2010 20:49


Tänk att jag MISSADE det? Kom ut på sjöbangårn o var snäll o kopplade luften själv. Under tiden jag var utanför loket sjöng en av killarna för mig. De andra trodde inte att han skulle våga. Tji fick de. Fast det hörde ju inte jag så effekten försvann liksom. Dock fick han ta om det när de bromsat färdigt mitt tåg.

Min ex-ins tjatade om radiodisciplin.... ;)


Av Kvasthilda - 4 november 2010 14:40


Mina födelsedagsrosor fick se sig förevigade på digital väg.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans MacrobilderAv Kvasthilda - 4 november 2010 13:43Ännu ett inlägg i sista minuten. I morgon är det fredag med nytt tema igen... Jag har inte hunnit med det här men vill ändå visa upp mina regniga blommor. Det är gamla repriser för den som sett min blogg ett tag men för BlomFredagarna är det nytt. Blommorna fanns i mammas trädgård förra sommaren och några dagar regnade det, o regnade, o regnade. Ger fina bilder! Nytagna är omöjligt då vi har ett par dm snö hos oss nu! 


Andra blommor ser mer ledsna ut när de tyngs av regndroppar och överblöta kronblad :-)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Den här (förra) veckans blommiga bilder

 Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.Av Kvasthilda - 4 november 2010 09:00


Tema nr 266 Snabb

305/365


Ska man fota såna här varelser måste man vara snabb. De är snabba som rackarn att försvinna. Plötsligt dyker de upp, vare sig det är en hökuggla som här, eller en vråk eller nåt annat fågelslag. Eller varför inte de där stora eller små fyrbenta djuren som tycks leva som spöken när jag kommer. Andra förare har sett både björn o järv o lo men än har jag inte sett den dagen komma och än mindre djuren. Fast sen gäller det ju att vara så till att man kan fota dem. Man måste ju tänka på säkerheten först o främst.

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos aksonAv Kvasthilda - 4 november 2010 04:08


Inatt har man inte sett många meter framför loket. Dimmigt efter spåret. Förra veckan hade vi en dag med klarblå himmel. Kontrasterna är stora. Min bild denna veckan får bli en del av denna himmel som jag inte hann med att lägga upp förra veckan.~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans himmelska bilderAv Kvasthilda - 3 november 2010 23:36


Voj Voj. Mörkt o eländigt. Dimmigt. Ibland har man inte sett mer än cirkus 75 meter framför loknosen. O på just den sträckan där man helst skulle hålla ögonen öppna idag. En älgko med kalv irrar runt innanför viltstängslet och tar sig inte ut. Jag såg henne (men inte kalven) - anade en mörk skugga på sidan av spåret o såg henne stångas med staketet för att ta sig ut. Stackarn. Det underliga är att jag har inte riktigt samma känsla om en flock renar springer innanför staketet. Konstigt. Kon var hyperstressad och som förare blir jag stressad av att se hennes vilda blick o panik när hon inte kommer ut. Undrar om kalven faktiskt var utanför staketet när jag passerade? Jobbigt med mörkret när man inte riktigt ser.

Har varit på AP-träff idag också. Vår Norgeutbildning låter dröja på sig. Nu ska vi få Rc i stället - till en början o tills alla kommit ikapp med våra två års förartid. Men jäklar också? Att ni kommer på det nu?? Vi är hmmm.... 13 stycken som inte hinner få SIRen till decemberkörningarna. Dvs direkt till Narvik utan avbyte i björkis. Vi tjatade redan under vår utbildning att vi skulle ha Rc (o T44) men nejdå. Ut i malmtrafiken så fort det bara går. Nedgången som följde o ställda tåg till trots. Sen ringer Psf från Vännäs på jouren o vill ha oss till Boden o hämta hem ett godståg. Nej ser du, det går inte. Jag har inte lokkompen. Sorry. Men nu ska vi få den. Så det blir att slåss om de få malmtåg som går till svappis resp vitå o sen köra godståg mellan Kiruna o Boden. Eller bli utlånade till Vännäs eller Långsele. Eller vilken tredje liten skithåla det nu gällde, tills vi fått våra två år o kan börja köra på Norge o Narvik. Inget ont i det, det är ju tidsbegränsat o man får trakt. Fast innan vi får börja köra på Narvik har de gamla förarna ledsnat på våra långa överliggningar o förhandlat bort de långa uppehållen o därmed utlandstrakten. *bäh* Håll i dem. Stå ut!

Nåja, får se vad framtiden utvisar. Kanske det blir Rc-utbildning för kvastis redan före jul. Nä, hinner inte baka då juuuh!

Apropå bagerimojs. Har stoppat i mig det sista av min pizza nu. Gott med en pizzaslice till téet i väntan på hemvändande tåg.


Av Kvasthilda - 3 november 2010 13:03


Jahaja... Som den fd kulla o likaledes falubo man är, borde man väl ha arkiven fullsmetade av röda stugor med vita knutar? Vi har faluröda hos hos oss, där jag bor idag men inget av dem har vita knutar. Enda huset med vita knutar är pepparkaksbrunt. Bränd pepparkaka. Dvs nästan svart :-) Definitivt inte falurött. Har fått leta i arkiven en stund innan jag hittade nåt. Eller inte. Visste ju att sommaren gett åtminstone ett par foton i den kategorin.


Ett collage av fotona nedan med Päkkosgården i Bingsjö som bas


 

Gamla byn, Avesta  /  Ett hus intill kyrkbyn i Rättvik


 

Sundborn  /  Gustafs församlingshem


Gamla byn Avesta


O givetvis vår stuga i Härjedalen. Pappas barndomshem.

Behöver målas om....


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Husutmaning


Av Kvasthilda - 3 november 2010 12:51


Jag kikade också in på TisdagsTema flera gånger fram till läggdags igår för att se vad Maria hade hittat på :-) Ibland funkar inte tekniken som man vill.

Dagen efter. Vi hade födelsedag här igår (min) och det här är vad som är kvar av den.... Hehehehheee... (o en liten tårtbit som jag tänkt ta med mig på loket ikväll/natt).Tillome de laxrosa rosorna ser lite hängiga ut...

Nä, bara en av dem. Den stod lite för nära värmeljusen.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans TisdagsTemaKvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se