Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2010

Av Kvasthilda - 1 november 2010 12:18


Mittåmånda'n o strålande solsken. Jag ska strax iväg på jobb igen. Femte dagen i rad nu. En dags vila, så fem dagar i rad igen. Känns lite mycket men det är sån't man får ta för att få vara ledig när man vill.

SysterYster o Sambon är i Kungliga Huvudstaden och roar sig. Eller så. De har varit o sett Jill Johnson igår kväll. Sambon verkar nöjd. Det var en present från SysterYster till honom. Mycket välkommen present :-) Jill är en av hans favoriter bland all rockabilly han normalt lyssnar på. Hon (syrran då, inte Jill!) ringde i morse i väntan på att få komma in i restaurangen för lite hotellfrukost. Var knökafullt när de gick ner så de tog en varsin kopp kaffe o gick ut o satte sig. Kallt. Ja, inte ens första november i Stockholm kan vara nån höjdare. Blåsigt...

Tar nog kameran med mig idag. Såg två rävar igår efter spåret och en hiskelig massa renspår - o rumpan på en som försvann in i buskagen. Hörde att det varit "massaker" i Rensjön igår/inatt. Sån't är inte kul.

Annars är det "dött" i spåret.

Såg ett par lämmlar medan jag väntade på att få komma ut på sjöbangår'n igår också. En kom trippandes upp vid signalen o följde rälen mot mitt lok. Plötsligt växlade den spår o tog det andra.... Så kom en till upp vid samma signal o följde andra rälen mot mitt lok, vände o gick mot det andra spåret. De var en bra bit ifrån varann. så sprang de mot varann o POFF... ett jäkla tjatter o två sorkar alt lämmlar hoppade högt o sprang åt varsitt håll. Lite konkurrens om spåren?

Hur fan stavar man lämmlar förresten?? Är det ett eller två m?? Man har ju fått lära sig det att en dubbelkonsonant tillsammans med en tredje vid böjning blir en ensam. Kanske det ska vara lämlar?

Nåja. Det är en värdslig sak.


Av Kvasthilda - 1 november 2010 11:45


Petunia har flyttat "hem" Måndagstema till sin blogg så det är ny adress nu. Första temat på "hemmaplan" är Halloween. Vi har haft ett gäng häxor på besök men det blev inga foton så jag får ta en bild på godiset vi hade hemma i stället.  


<|:-)  ------>



Tidigare år har jag haft en liten Halloweendisplay av dockor men nu finns inte platsen för det. Här är några gamla bilder:




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans Måndagstema:



Av Kvasthilda - 1 november 2010 09:15


Eget tema nr 17 Kurbits

17/52


De ser ut som ett alldeles äkta stilleben. Ett kurbits-stilleben.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 1 november 2010 09:00

Tema nr 44 Distans

300/365


På väg från stugan i Härjedalen. Vi är fortfarande på grusvägen som leder från vår lilla halvö. Här är det gott om skogsfågel. Ett par skogshöns spatserade efter vägen när vi kom med bilen. De höll distansen och när de tyckte vi kom för nära tog de av o flög iväg längs med vägen innan de vek av in i skogen. Tror att det är ett par orrhönor. Maken var lite osäker också o det är inte vanligt! Svårt att se storleken på dem o tjädrar och orrar är snarlika i färger och utseende. Hannarna ser man ju skillnad på men honorna är lite svårare om man inte har en av varje i närheten av varann....





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se