Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 19 februari 2011

Melodikrysset v7, 2011

Av Kvasthilda - 19 februari 2011 10:36


När jag väl börjar skriva sitter jag o lyssnar till sista uppgiften med den underbara upsaliensiska manskören. Sommarlängtan, vilket Eldeman har!


Det börjar dock i en helt annan genre idag. Tillbaks till skoltiden :-) Vi fick ett potpurri med Rivers of Babylon, Daddy Cool och Sunny. Gruppen vi söker är givetvis discodivorna i Boney M.


Vi stannar i deras hemland men får nästa låt instrumentalt i storbandsform (vi har hört den förr men jag minns inte vilken orkester som spelade). Melodin är dock Bruce Springsteen's Born in the USA. Fortfarande lika tråkig. Samma slinga hela tiden. Lite som Status Quo o deras tre ackord :-) Sökte i min egen blogg o hittade London Symphony Orchestra - två gånger o båda gångerna har jag tyckt att låten är tjatig :) Tredje gången gillt då. Finns verkligen det ingen annan som gjort Born in the USA instrumentalt, än trumpeterna från London?


Men nu far vi hem till svedala igen. Till ett par herrar som delar namn. Magnus Carlsson sjunger om sin galax och Magnus Carlson ber oss sträcka ut vår kärleksfulla hand. My Galaxy och Jag ber dig är låttitlarna.


Three Blind Mice heter den engelska traditionella barnvisan vi hörde sen och ur den ska vi plocka mus till krysset. Våra musflickor har fått ett akvarium att leka i. Där rasar de runt ibland o drar papper fram o tillbaks o bonar.


En dam som definitivt inte var en tyst liten mus är mamman till tjejen vi haft i krysset ett par tillfällen tidigare. Mysen Holmsten. Nä. My Holmsten. Mamma heter Inga Gill och idag bjöd hon på ett nummer ur någon av alla de föreställningar hon deltog i under sin tid på scenen, Kom in i mitt liv. Var det så?


Wolfgang Amadeus Mozart handlade det om sen. Milos Forman gjorde en film om den store kompositören men kapade filmnamnet till Amadeus. Mozarts 25e symfoni i G-moll fick illustrera uppgiften.


Efter nyhetspausen fick vi en textlös melodi igen. Tommy Nilssons En dag misshandlades, eh behandlades av Spotnicks... Dessa gitarrer.


Ikväll är det Melodifestival och det måste ju firas med minst ett festivalbidrag. Idag fick vi en ny chans att höra låten som fastnade i Kirunas Andra Chansen 2008. Carola och Andreas Johnson i deras One Love. Det var inte mycket kärlek från Kirunaborna. Tror Andreas hade gjort den bättre ensam. Carola var inte i sitt essä här. Mest skrik.


Så åker vi till London o vandrar runt i slummen där. Tar en hemlös i handen o promenerar genom Londons gator.

Have you seen the old man
In the closed down market
Kicking up the papers,
with his worn out shoes?
In his eyes you see no pride
and held loosely at his side
Yesterday's paper telling yesterday's news

 

So how can you tell me you're lonely,
and say for you that the sun don't shine,
Let me take you by the hand and lead you through the streets of London
I'll show you something to make you change your mind
.

London ligger ju i England... Eller? Jo, jag tycker vi slår fast det. Lars Roos spelade så vackert så änglarna nästan grät.


Från England var några av herrarna bakom nästa låt. Originalet alltså. Det var förvisso Bryan Adams som var lead singer men han hade med sig Sting o Roddan. Inte en kärlek utan mycket kärlek. En för alla, alla för en. I Sverige var det tre andra unga snyggingar som så förtjänstfullt sjöng den, E.M.D med All for love. Det är många flickor som gråter då.


Vars det inte gråts är i San Remo där det bakas dagarna i ända och det den glade bagaren antagligen arbetar med är väl deg. Svårt att baka bullar annars. Den glade bagaren i San Remo heter melodin av Evert Taube. Kort o gott. Eller kanske inte så kort, men det blir förhoppningsvis gott det han gör. Underhållningsorkestern stod för musiken.


Sist ut är Eldemans önskan om att mota bort den lång o kalla vintern. Till sin hjälp tar han en kör som brukar sjunga ut vintern i teve och hälsa våren välkommen, Orphei Drängar, även kallad OD.  

Uti vår hage där växa blåbär.
  Kom hjärtans fröjd!
Vill du mej något, så träffas vi där.
    Kom liljor och akvileja;
    Kom rosor och salivia,
    Kom ljuva krusmynta,
    Kom hjärtans fröjd.


Tror ni vintern försvinner nu? Äh, dröjer nog till juni som vanligt.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Fredag 19 april 09:00


  Tema nr 208 Nästan borta 110/366   ... eller kanske tvärtom. Den är väldigt ny och på väg fram igen.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adres...

Av Kvasthilda - Torsdag 18 april 09:00


  Tema nr 240 På väg 109/366   373 för att vara exakt.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 17 april 09:00


  Eget tema nr 19 Takdropp 108/366   Förklaringen på gårdagens "skål". En isgrop i snön, formad av ihärdigt takdropp.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om ...

Av Kvasthilda - Tisdag 16 april 09:00


  Tema nr 274 Skålformad 107/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 15 april 09:00

  Tema nr 279 Solen lyser även på liten stuga 106/366   Vincents gulliga stuga i norrbottenslademodell får lite varmt ljus av vårsolens sena strålar.     Några dagar har gått och snön har gått ihop sig lite:    Temalista    ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards