Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2011

Av Kvasthilda - 7 april 2011 10:41


Tjuvlånar datorn hos svappisgänget en sväng. Iddes inte ta Lapptoppen med mig idag. Promenerade ju till jobbet - o fick ihop fyratusen steg från köket till kaffeautomaten. Efter prommisen till loket o från loket står mätaren nu på 6066. Skavsår/finne. På onämnbart ställe. Långkallingar funkar inte. Inte de vi fått på jobbet. Tog ett par egna o de är inge' bättre de heller. *bah*

Ska strax ut o flytta mitt tågset. De måste få iväg föregående (lång-)tåg först. Sen ska mina vagnar tömmas o återfärd mot stan med tomburkar x antal timmar senare. Får säkert inte gå tidigare. Om nu inte op behöver burkarna.... Snälla snälla snälla.

Får väl ta en prommis runt Svappavaara i stället.


O dimmigt som sjutton är det. Fast inte lika jäkligt som kompisen hade det i morse. Hon var i gälka o växlade o såg inte fem meter... Stod på vagnen.

"Kör sakta."

"Vaddå?"

"Ser inget..... Hoppsan, fem meter kvar...."

"Oj är det SÅ tjockt?"

Växla i en mjölpåse kallade hon det :) Fetmjölk. Eller Yoghurt....


Min yoghurtburk gick sönder i ryggsäcken o kletade ner allt i system.... ehhh matpåsen. Jaja, de är lagom stora. Tänkte ta en banan men fick äta upp det som var kvar i yoghurten i stället. Nå, det var ju faktiskt nästan allt. Bärry blåbär. Gott. Fast inte i ryggan..... Å andra sidan slapp inget ut ur systemkassen heller. Men kletigt var det! Men nu är det oxå en tomburk :) O bortslängd.


Nu far kompisen. Better close this o göra mig beredd då. Just ja. De skulle flytta sitt tågset först....


Av Kvasthilda - 7 april 2011 09:00


Tema nr 241 Rustik

99/365


Ett par ljusstakar i väldigt rustik modell. Malm eller mässing? Troligen det förra. Kyrkstakar.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 7 april 2011 06:22


Ja, idag kan man väl säga det? Att kliva upp o börja jobba klockan 02 o 03 är inte att vara uppe med tuppen - det är mer att vandra med vampyrer. Idag klev jag upp halvsex. 0530. En snabbdusch o avvakta några minuter för att kolla om mitt tåg går idag. Det fick jag inget svar på - än. Håller på att utredas. Tänkte jag skulle få veta det i rimlig tid så jag kan promenera till jobbet idag. Måste ju försöka få ihop lite steg i alla fall. Igår blev det dryga tretusen - bara av att gå o larva runt hemma. Och tre soptunnevändor - och ett besök på matvarubutiken för att köpa javafanskulleviha? Skulle köpa kålrot o lite morötter. O potatis. O nåt mer som försvann. Potten glömde jag. Men köpte lita andra rotsaker i stället.

Tänkte göra en älggryta igår men det blev en soppa tilll slut. Medan jag fixade till köttet kom jag på att Husse Halt var ute på fjället. Bad Maken ringa honom o bjuda på mat. Han äter inte kött men jag brukar koka köttet på sidan när han ska äta hos oss.

Köttet fick puttra medan vi for o handlade.

Kålrot, rotselleri, palsternacka, purjolök, zucchini, gul lök. Men ingen potatis.

Under tiden grönsakerna simmade tyckte E-pigan att vi skulle göra lite fisk åt Halt. Hennes sushifisk finns ju kvar i frysen. Bra idé. Tog fram lite laxfilé (två portionsbitar), lite, var det sejfilé? och falska krabbstjärtbitar. Förberedde dem med lite kryddor innan Halt kom o la dem sen i en buljong. Så det blev grönsakssoppa med kött till oss o dito med fisk till HH. Och klimp. Annars förlåter kottarna mig aldrig.

Mumma.

Halt fick med sig rester hem. Blev en portion fisk kvar.

O E-pigan är numer blond. Eller ja, Snart. Svårt att gå från mörkbrunett till blond. Blir ett blonderingsbad till....

Släpp fångarna loss, Det är vår!


Av Kvasthilda - 6 april 2011 21:52


Fasen. Jag hinner aldrig se det. Just nu går ännu ett nytt avsnitt av Blue Bloods på teve. En av få teveserier Maken följer. Jag har sett de två (tre?) första avsnitten men sen har det avstannat. Gillar den serien! Tom Selleck som familjeöverhuvud o polischef o "snipers" brorsa som äldste son och hårdnackad polis i civilkläder.

Måste hitta tiden att se mina avsnitt!


Av Kvasthilda - 6 april 2011 14:57


Arrgghh.... Tänkte ge mig ut att promenera idag. Lediga dagar är HOPPLÖSA. Får bli en prommis till o från jobbet i morron då. Andra av min kollegor o vänner tar sina modiga niotusen steg o mer per dag. Jag är glad om jag får ihop niohundra. Eller ja, det är jag uppe i idag. Har knäppt på mig räknaren, mest för att se vad man gör under en högst overksam dag inomhus. Ett par promenader till soptunnorna avverkade ett flertal hundra steg. Men så kan man ju inte motionera! O jag dricker inte tillräckligt med kaffe för att fylla stegen där, även om det är just de stegen som ökar talet i rutan. Sitta här gör ju INGET..... :p


Funderar på 365an också. Dags att hitta lite nya motiv. På nåt vis. Tankeverksamheten ligger lika nere som gångverksamheten... Skyller på förkylningen. Det kan man, va? Många av årets teman blir skitsvåra att hitta nåt kuligt till. Har några dagar tillgodo än, innan det tar stopp. Så det börjar lixom brinna liiite i knutarna. Om jag nu ska hålla oppe min idé om ett inlägg om dagen. Som sagt förut, det går ju alltid att bakåtdatera, men hur kul är det? Roligare att datera framåt!


Åsså förbereder jag dagens middag. Har plockat fram ett par bitar älg. En liten stek (med betoning på pytte - lagom till två personer ungefär) o en bit märkt "gryt". Tänkte göra just det. En gryta av nåt slag. Måste gå o nalla mat av grisarna bara. Lite morötter kan ju sitta bra kanske? Höet får de behålla ;)


Vädret har i alla fall betydligt mer att önska. Skitväder. Grått. Grått. Grått. O snö. Fast nu har det slutat.

April April!


bah

Av Kvasthilda - 6 april 2011 09:11


Tjäna pengar på din blogg. Nå inte. Not interested. Inte ett jävla skit faktiskt. Jag tror jag klarar mig bra på min lokförarlön och behöver inte skita ner min blogg med att skriva om en massa saker som inte ligger MIG om hjärtat. Som inte jag bryr mig om, eller har valt själv. Jag skriver om mitt liv o mina saker o min omgivning o min verklighet. Min blogg. Så är det.

Jag gör allt jag kan idag för att bli av med reklamen på bloggen så att skriva om nåt för nån annans räkning för att tjäna en slant o till syvende o sist ge dem mer pengar i plånkan..? Nej tack. Det överlåter jag åt de där uppmärksamhetskåta ynglingarna som skriver om mode o smink o annat för mig ointressant.


Jisses, jag är ju inte ens med i alla fotoutmaningar "bara för att vara med" (o synas) utan jag väljer o vrakar, även bland temana i de utmaningar jag faktiskt fort-farande deltar i, om än de flesta mycket sporadiskt och en väldigt frekvent. So'll be it att jag får färre besökare. Don't care.


Tar aldrig in en kommentar heller, i stilen med "Snygg blogg. Titta in hos mig". Sådeså.


Av Kvasthilda - 6 april 2011 09:00


Tema nr 40 Cykel

98/365


o-7o

Den stod parkerad där, intill den gamla väggdekorationen. En gammal herrcykel av militär modell. Den ropade till mig. Fotografera mig! Vem står emot en sån önskan?



Temalista

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


Av Kvasthilda - 5 april 2011 21:17


Apropå dagens 365a. Eller kanske bara en annan fokus av samma motiv :)



"Jag ser så sur ut".

"Nä, bara koncentrerad!"


Det är ljust i köket av vårsolens sken o tulpanvasen snurras för att hitta rätt motiv. Inget surt alls.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards