Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2011

Av Kvasthilda - 28 april 2011 09:08


Var tvungen att goggla lite på Kapten Haddock för att hitta rätt citat. Hittade inget som passade pöörfäkt men det duger gôtt. Fanns inte så många på dunder. Eller så hittade jag inget.


Har sovit på Dundret inatt. Nu sitter jag o väntar på ett försenat persontåg som ska ta mig hemåt. Mitt tåg är/var inställt i morse - o INGEN växling :)) Har fått sova ut. Men å andra sidan dök städet upp för att fixa rummet. De hade fått nån extra gäst till klockan nio. Ja, men tack för den då! Undrar vem det var... Måste vara nån GC-personal då det är vår lägenhet. Nåja.

Lite förseningsövertid på det. O där skramlar ett malmtåg förbi. Eller skrammel o skrammel. Det skramlar inte så mycket om lastade tåg. Fick möte utanför dörren med ett tåg som HADE kunnat skramla men det är fyllt av vit sten ser jag. Alltså inte malm utan nåt tillsatsmedel. Kalk, kvartsit, olivin.... Vilket påminner mig om att Maken pekade på ett olivinbrott när vi for hem genom Tornedalen häromda'n.

TT-rallyade i ensamt majestät. Nästan. Det riktiga TT-rallyt går av stapeln på fredagar o söndagar men hur det snurrat i helgen vete fåglarna. Påskkycklingar då.


O där fick han upp farten på stenarna.


Apropå Kapten Haddock. Det finns massor av sidor på nätet som behandlar hans rikedom av svordomar. Läste lite kommentarer o hittade en svordom någons fyraåriga dotter o kompis hade dragit till med, jäveldvärg. Haddock hade en jävelberg i sin flora av inspirerade och mer eller mindre osande eder.

Vad tycks om tamejfaktiskt? Himlarns bra ord i mina öron!


Några minuter till godo ännu innan tåget anländer. Ska ju möta malmtåget nånstans. O där vandrar de första skudturisterna ut på perrongen. Ja, jisses...

Nä, kanske bäst att avsluta detta o fixa rätt tåg i min Här & Nu till Bodensvängen på hmmm... lördag? Lite lättare om det är rätt tåg i listan när jag öppnar iPhönen.


Av Kvasthilda - 28 april 2011 09:00


Eget tema nr 7 Tipp
120/365

Snötipp. Nån är inte läskunnig...

(fotograferat i början av månaden för den som undrar)

 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 27 april 2011 20:39


Försökte lägga mig o sova en stund före jobbet inatt. Tji fick jag. PlingPlongbilen skramlade till nånstans i kvarteret o pockade på uppmärksamheten. Bara lite trött o det i kombo med min vanliga svårighet att sova middag gav ingen sömn. Alls. Klev upp o klädde på mig igen o gjorde ett besök till glassbilen. Köpte min favvoglass, Hjortronbåtar.

Just nu känner jag att jag skulle kunna somna. Kanske. Men nu börjar det vara ont om tid i stället. O mitt tåg lastas alldeles strax vilket innebär att det ska gå i rätt tid idag. Har ju varit lite si o så med det tidigare. Däremot visste inte Björne om jag får tåg hem i morrn eller inte. Kanske bara ensamt lok. Kanske inget alls. *bah*

Såg att Psf försökt nå mig idag. Han kan inte veta nåt om det här, då tåget fortfarande är anordnat, så det måste vara nåt annat han vill. Om nån jävla blankdag kanske. Eller skiftändring? Nå, de får prova igen en annan dag.

Kanske jag ska gå o stänga av mobilväckaren. Eller krypa i säng o ställa om den en stund. BM påstår ju att vi bara behöver 45 minuters sömn.


Av Kvasthilda - 27 april 2011 16:26


*suuuuck*

Det är mycket att plocka i. Har tömt väskorna efter påskhelgen. Tvättar. Har plockat ner en gardin som suttit uppe sen jul.... Lite fånigt att ha guldiga julstjärnor i fönstren den här årstiden... Har en annan jag måste ta ner också men den är lite mer besvärlig. Klättra i soffan är inte kul men fönstren MÅSTE putsas....!

Mycket småskit som ligger överallt. Plocka Plocka Plocka. Makens favrituttryck kommer väl till användning just nu....

*bah*


Har i alla fall hunnit göra backuper av fotona :-) Ser att min lilla externa börjar gå mot rött.... Dryga fyrtio gig ledigt än så det är ingen jättepanik men snart nog är den fylld.... Fotade väl sådär ett par tusen bilder i helgen. Om det räcker? Många bilder är det.


Lyssnar på sista potterboken, läst av Stephen Fry. Är inne i sista numrerade kapitlet nu. Nej, näst sista. Eller är det sista? Snart slut.

Nä, lite dammsugning på G!


Av Kvasthilda - 27 april 2011 09:00


Tema nr 268 Solstråle
118/365

.*.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 27 april 2011 01:07


Jag är övertrött. Uppe på övertid. Om ett dygn ska jag nästan krypa i säng igen. Nattjobb. Men före det ska det sovas en skön natt i egen säng. Finns inget som är så gôtt som att krypa ner i egen säng när man varit borta. Har sovit på en relativt oskön bäddsoffa i några nätter nu. Var tvungen att lägga dit en andra bäddmadrass för att få någotsånär behagligt underlag att sova på utan att vakna som om man sovit på träbrits.

Vi for förbi IKEA på hemvägen. Blev ingen stol åt Junior men han har provsuttit en ännu en gång. Fanns inte plats i bilen. Den fick vara max 90 cm o kartongen var närmare en meter. I stället blev det lite värmeljus (naaaehhh?) och musmattor. Sonen fick ett täcke o nya lakan till sängen.

Så kikade jag in på Iiitala-Outleten. Köpte en kopp Maken får ta till stugan att tjäna som kaffekopp för undertecknad. Några Muminkoppar åt E-pigan. Inte alltid man kan köpa 2a sortering för en spottstyver. En 2a sortering som man knappt kan se vad det är för "fel" på. Trycket snett kanske. Ett öra på sniskan. Vad vet jag?

Åsså blev det 750-nånting foton. Eller var det 760+? Tja, nåt sånt. Sonen undrade hur många kyrkor vi stannat vid. "Hmmm, en sex stycken tror jag." "NJAEEEE Mer typ 12 eller 15" sa han. Räknade det jag namngett bland fotona o Junior har rätt. Tretton stycken. Eller fjorton om vi räknar Kalix som knäpptes av i förbifarten. Endast tre fick foton från interiören, resten bara externa foton. Förutom nån liten snikbild genom ett fönster. Åsså en fiskeboda som får vara en låtsaskyrka. Den har trots allt klocktorn på taket i kyrkmodell :) Fiskarna i Kukkola använde klockan som stämpelur. De måste ju veta när det var dags att kliva upp ur forsen igen o gå o lägga sig. Eller vad de nu gjorde sen de slutade sina skift för dagen.

Idag blev det nästan 15000 steg. Bara i jakten på kyrkor? O IKEA-rant förstås.... :)

Men NU ska jag krypa under duntäcket o snarka tills i morrn.

Go'Natt!


Av Kvasthilda - 26 april 2011 09:00


Tema nr 343 Vårtecken
118/365

Ett vårtecken så gott som något är när knuttarna tinar fram och kommer med sina muskedunder, vare sig det är mullrande glidare eller skrikiga kubikmonster.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 26 april 2011 08:50


Vaknade med en skräll inatt. Trodde nån fyllskalle fått för sig att komma o hälsa på o slog på dörren... Vaknade till o tittade ut genom fönstret. Tallen utanför stod på tvären. Maken klev upp i bara kallingarna o gick ut på uteplatsen. Möberna blåste omkring. Det var en jäkla vind. Lite stormvarning på den. *hurv*

Nu äter vi frukost, nåja alla utom undertecknad som kollat till farmen "I-väntan-på". Maken äter o vill låna lappen en stund o då ska jag passa på att stoppa i mig nåt innan vi städar ur här.

Solen skiner men himlen är snömolnsgrå på sina håll. Läste på fejjan att det kommit snö i Kiruna. Men FY FAN utbrast SysterYster när jag pratade med henne nyss. Vaddå? Vi kan ju få snö in i juni. Inget konstigt med det. I Dalarna knoppar det för fullt o träden börjar grönska. *jaaa* djup suck. Inte här.

Men snön o isen smälter. Fort går det i värmen o vinden. Även om det känns som isvindar...

Jaja, ett dassbesök då o sätta lite fart här innan Maken får ett av sina surkartanfall....

Go'Morron!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards