Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2011

Av Kvasthilda - 23 april 2011 11:28


Jag vaknade med en sjuhelvetisk huvudvärk. Sonen drog igånr krysset på datorn o började lösa åt mig. Gullevännen. Vi löste det ihop o behövde bara googla på ett namn. Jag har nämlisch inte stenkoll på våra dansband o hade ingen aning om vad de hette, dansbandet med ett tjejnamn. Men nu vet jag.

Befinner mig i Långträsk o en av grannarna, som hjälpt Gubben med bastun ville att vi skulle komma över o sitta en stund. Eventuellt promenrar jag dit senare för att göra kryssinlägg först, eller så blir det tvärtom. Ni ser ju.

Men det kommer.


Av Kvasthilda - 23 april 2011 09:00


Tema nr 226 Påsk
113/365

O julen varar än till påska! Sådeså. Man KAN faktiskt använda julröda dukar till påsk. Passar alldeles utmärkt till den trio höns eller tuppar som står på soffbordet.

GLAD PÅSK!


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 22 april 2011 20:34


Undrar hur många av mina inlägg som är döpta till det? Tröttkula? Är en riktig tröttkula ikväll. Maken snarkar redan. Sonen läser en bok. Hemma är det kaos. E-pigan är på väg ut med Tyras matte. Eller fd matte.... Provade prata med henne i telefonen för jag sökte några bilder jag glömde ta med mig till Långträsk, men hon hade inte tid att leta. Yrade runt som en galning.

Tror jag sovit fem timmar på de senaste två dygnen. Eller ja. Nån timme till. Inte fan är det många!

Maken har fått hjälp av ett par grannar att sätta upp ett fönster i bastun. Med det fick jag hjälp till en 365a!

Önskar att bilen haft starkare bromsar på vägen mot Långträsk bara.... Skulle behöva fota ett par 365or till. Har passerat ett par kyrkor jag inte stannat vid tidigare,  med ytterligare ett par i faggorna. Öjebyns gamla kyrka med kyrkbyn. Infjärdens  kyrka. Såg rätt modern ut. På håll.....

Nån gång kanske...... Dessutom vill jag ha bild på en norrbottenslada eller möjligtvis en åttkantsloge/lada.

Nåja, kanske lite trött nu o med njeta tillgång till teve o Så ska det låta, får det vara nog för idag med återseende i morrn. Är ju Melodikryss igen!

Go'natt - om än tidigt för några...


Av Kvasthilda - 22 april 2011 10:00


Ytterhogdals kyrka

I ett hörn av Hälsingland ligger Ytterhogdal. Min mamma föddes där! Intill Hoan ligger Ytterhogdals vackra vitrappade kyrka. Hon speglar sig så läckert i Hoans stilla rinnande vatten. Mina relationer till denna kyrka är att en del av mamma släktingar ligger begravda på kyrkorgården. Det finns säkert fler och roligare kopplingar till Ytterhogdals kyrka :-)

Kyrkan byggdes under åren 1799-1809. Byggmästaren var Johan Christian Loëll. Vad som är ovanligt med just denna kyrka är att tornet är byggt mot öster.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.


Av Kvasthilda - 22 april 2011 09:00


Tema nr 60 Fjädrar
114/365

Långfredag idag. Centrala Boden är pyntad med påskris med färgglada fjädrar. Här en låååång drake. Eller åtminstone en lång stolpe med ett drakhuvud i toppen. Dessa drakar finns utplacerade lite här och var i Boden - och utsmyckar olika byggnader.


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 21 april 2011 23:33


Hör ni nåt i luften som surrar.....



Av Kvasthilda - 21 april 2011 21:50


Oj, det har tagit mig en timme att sortera foton. Skapade det här inlägget för en dryg timme sen. Lekte med lite foton i Boden idag så jag tänkte leta fram dem o ladda upp. Se där. Nåja, de kommer väl senare då.

TIdig morgon idag. Uppe före tuppen. Trött som ett ägg som nån brukar säga. Påskägg då. Hur fan nu ett ägg kan vara trött?

Anlände Boden före satan - o fortfarande i ottan. Hotellet påskstängt! Say what? Var ska jag sova då? Visade sig att vi visst hade rum där. Eller ja, JAG. O ett par andra förare som ska dit i morgon. Resten av hotellet är stängt så jag blev utan frukost. Tog en prommis på stan före öppningsdags med kameran på axeln o väntade in diverrse öppettider. Gick på Opalen o åt en frukost bestående av en bamsestor baguette med gravad lax o västerbottenröra med hjortronsylt. Lät helt sjukt men jag var tvungen att prova för det facila priset av femtiofem pix.... Plus en Selma (än så länge) för kaffet. O ett glas vatten för njet o nada. Mackan var supergod.

Tillbaks till hotellet efter nån timme efter bland annat ett besök på COOP för att fylla på nötpåsen med diverse rostade cashew med chili o lime, mandel doppade i choklad o kanel (skitgott!), apelsinmandlar o kanderade cashew o nötter. O just det. Crispbitarna i yoghurt. Eller vit choklad. Vet inte riktigt.

Sov nån timme. Ställde klockan på fyra i vaknade tio i. Gick på tossi o kikade på armbandsuret medan det skvalade. Tio i tre?? Whatthef*ck?? Det som väckte mig var en påminnelse att Äldstebrors yngsta fyller år idag.. Inte alarmet. Skit. La mig igen o slog igen ögonen men kunde inte somna om. Klev upp o kikade lite på netcompetencen istället. Vete fan vad som händer om jag inte hinner göra provet. Har bara en dag kvar på mig nu... Kan de stänga av hela Kiruna lokstation? Kan de säkert.

Knatade iväg till Äntligen för att äta min matback o vänta in tåget hem. Samma tjej kom med det som tog över mitt i morse. Hon har ett betydligt kortare skift än jag!

Men nu har jag påsklov. Några dagar. Jobb igen på onsdag kväll.

Åker söderut  imorron bitti. Blev en Traderabiljett. O på ett tåg som jag inte trodde gick. Kikade i en tabell o första tåget skulle gå vid elvatiden. Döm om min förvåning när det stod 06.50 på biljetten!

Kanske man skulle ta o krypa i säng få för att kliva upp före tuppen i morron med o packa klart det sista?

Eller ska jag lägga upp fotona jag trots allt jobbat med idag? Eller några jag inte gjort nåt åt än men som borde följa med på köpet sas?

Nåja, om jag inte slutar skriva snart blir det varken eller. Sådeså.


Av Kvasthilda - 21 april 2011 09:00


Eget tema nr 6 Skär
113/365

Mitt förra egna tema var skärt. Eller åtminstone Rosavita kiosken. Idag är det Skär-torsdag så en bukett tulpaner i rosa o lila kanske kan passa? Rosa är en ljusare nyans av skär.


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards