Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2011

Av Kvasthilda - 20 april 2011 19:44


Hur skulle du förklara den gamla historien om "Blommor och bin" för dagens barn?


Jo, förstår du. Ni möter varandra över Internet och är överens om att träffas på ett internetcafé.

Om det finns en bra anslutning, så tar han sitt USB-minne och sätter in det i din USB-port.

När överföringen är klar upptäcker du att du har glömt brandväggen.

Nio månader senare får ni ett litet virus.

 

Av Kvasthilda - 20 april 2011 10:41


Som det ser ut i dagens 365a gör det inte i verkliga livet idag. Det snöar. Världen är jämngrå.


Apropå jämnt o jämt (tack Gunnar).

Hittade en bra pdf-fil i en googling som beskriver vanliga språkfällor. Ett av mina tandagnissel är de kontra dem. Det exemplet finns med. Likaså ett som jag själv skriver fel, nämligen omständlig. Jag tar bort l-et och det är FEL! Omständigheter är en sak men att vara omständlig är nåt helt annat. Se mer här.


Maken o Junior har packat bilen o farit mot Långträsk. De hade just nått Vaskivoori när Gubben ringde. "Ska du göra en potatisgratäng eller nåt o ta med?" Ja, kanske det.... Om jag hinner. Borde hinna på fredag morgon om jag inte stannar uppe för länge i morgon kväll efter Bodensvängen.

"Det går ju sådär när man stresshandlar på måfå, i stället för att skriva en lista."

"TJA.... du hade ju kunnat ta en timme extra o sätta dig ner i lugn o ro med din hustru på morgonen o planera en matlista för shopping."

"Papapaplaplaplaplaplaaaa...."


Kattrackorna smiter ut i trapphuset. När Gubben o Grabben sprang runt med grejor för att packa bilen var de som illrar runt benen o nyfikna. Lillskiten stoppade en tass på tröskeln.. Pssschttt. STOPP. Neo sprang ut i trappen när Maken återvände från källaren med famnen full av grejer, men kom lika fort in igen när Junior rusade efter. Han tar sig hellre in för egen maskin än att flyga nackskinnsfärd :)

Då det snöar tog jag Tyra i famnen o gick ut på trappen. Tänkte avskräcka henne för att smita ut. Satte hennes baktassar på räcket. ouuuiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!! Tog en millisekund så var hon uppe i famnen igen. Fy fan vad äckligt det där var. Kallt o blött. USCH! Hahahhaaa... *evil grin* >:-)


Av Kvasthilda - 20 april 2011 09:00


Tema nr 41 Dagdrömmar
112/365

Vem drömmer inte om härliga sommardagar när solen visar sig från sin vackraste sida och snön så sakteliga men i allt snabbare takt, smälter bort?



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 19 april 2011 18:09


Men hallå. Varför är det OK för muslimerna i norra Nigeria att bränna kyrkor o moskéer o bostäder i protest mot att presidentvalet inte gick deras väg men de ger upp ramaskrin om nån hånar deras högste religiöse ledare (likt Jesus, fanns han alls?) eller bränner deras heliga skrift? Jag förstår inte logiken.

Därmed inte sagt att jag tycker vare sig det ena eller det andra är ok.


kos

Av Kvasthilda - 19 april 2011 16:43


Ja, här kan man ju också tillbringa nån timme. Hade matlåda med mig så jag gav fan i att beställa en taxi för att åka in till gälka o äta nån sliskig hampis. Dock har perkulatorn försvunnit. Lånade Hoffners perk istället men kaffet blev under ALL kritik. Eh, det var det där med kaffe. Knappt färgat vatten. Liten ytte-pytte-miniskopa o bryggkaffe. Måste koka nytt o lägga på ett par slevar pulver till, för att ens det ska kunna liknas vid kaffe. Ser ut som om det vore kokt på kokkaffe, vilket ger ett betydligt ljusare kaffe men det här var oerhört blaskigt. *isch*

Vet inte vad de pysslar med därute. Kanske tur att jag bara hade med mig 24 vagnar. De verkar ha problem med lossningen. Snöglopp. Klumpar. Hade ju faktiskt SNÖ på loket när jag kom ner o en av killarna frågade "VAD är det där vita??" Inte en susning.

Maken har återvänt till hemmet också. Har ringt två gånger men jag har inte hört ett ljud om Tyra. Kanske de har sagt att hon är tillbaks igen?

De har visst haft en sjuhelvetes väder där de varit. Som jag trodde. Folk till förbannelse. Stugorna har varit fulla av folk. De har sovit flera i samma säng. Golven har ockuperats osv. Tror fan det som det blåst o snöat o E10an varit avstängd.

Roligare finns att pyssla med än att tillbringa en ledigvecka i en stuga hopklämd med en massa peepel man inte känner.


Av Kvasthilda - 19 april 2011 13:53


Men alltså!! Heliga kor...


Av Kvasthilda - 19 april 2011 13:50


Underbart väder idag blå himmel. Strålande sol.


En liten extratur till Vitå. Står just nu vid en stoppsignal o väntar på ett möte.


Har försökt göra en resebeställning på sjs hemsida idag men det funkade inte. Ringde istället. Kom fram o ... inget. Men va fan. Sket i det o gick på Tradera istället. Kan ju bli skitbilligt eller ingen biljett alls. Kompisarna for turoretur Lule för 280 spänn. För TVÅ personer!


iPhön · jobb · sms
Av Kvasthilda - 19 april 2011 09:00


Tema nr 139 Koppar
111/365

Medborgarplatsen i Boden


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards