Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2011

Av Kvasthilda - 29 maj 2011 09:00


Tema nr 298 Telefonkiosk
151/365

En gammal telefonkiosk utanför stationshuset i Boden. Det finns fortfarande en betaltelefon i kiosken. En sån som man en gång köpte telefonkort till. Idag tror jag man måste använda betalkort av ett eller annat slag. De gamla mynttelefonerna är borta sedan länge.

Idag är det Mors Dag. Har du ringt din mamma?



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 28 maj 2011 11:11


Egentligen skulle jag gå o lägga mig o sova en stund. Har varit uppe tidigt i ottan för att jobba. Sitter med Lapptoppen på ett hotell i Boden igen. Men jag har kryssat o tänkte ta itu med bloggen också.


Live från en husbilsträff/mässa/nånting. Hade ju kunnat ta reda på exakt när, var o hur men det struntar jag i just nu.


Vi går på Melodifestival o Euroschlagerfinal o lyssnar till rösten. La Voix. Malena Ernman.


I morgon är det Mors dag och likaledes söndag. Agneta Fältskogh sjöng nån gång om söndagar;

Jag viskar ett ord
Och middan är gjord
På värdshuset väntar
Bord, duka dig bord
På söndag, på söndag. på söndag

HA! Säger jag då. Tänk om det vore så enkelt??


Vi far o tankar bilen i stället. Idag blev det på en gotländsk mack. Bakom kassan, eh micken stod Susanne Alfvengren o sjöng om Roy o Roger o deras Macken.


Sonen ska göra tårta. Om den blir till Mors dag på söndag eller Makens födelsedag på tisdag, nej onsdag har vi inte bestämt än. Han behöver inte blanda kaksmetar eller knåda degar till detta. Det gjorde däremot Den glade bagaren i San Remo. Knådade degen så det stod härliga till. När vi lessnat på livet o bullarna over there för att få i oss lite svenska kanelbullar i stället, tar vi Albertina o far hemåt Norden igen. Pumpa läns!

Det byggdes ett skepp uti Norden,
Albertina, ja så var det skeppets namn, pumpaläns!
Albertina må så vara
Albertina ingen fara
Albertina ja så var det skeppets namn
pumpaläns!


Varför vi ska leva för varann frågade Östen mé resten. Familjeliv.

Så säj mej:
Varför ska man leva för varandra?
Blir allt så himla enkelt bar man är två?
Det där med kärlek kan fungera bra för andra
Själv väntar jag så länge som det går


Léo Ferré skrev det franska originalet Elle tourne la terre som Lars Forsell satte svensk text till under namnet Snurra min jord. Jag har hört den mestadels med Jan Malmsjö men Plura har också gjort en inspelning.

Snurra min jord
låt mig följa med dig
Jag är lika värnlös som du
Snurra min jord
du får inte ge dig
Jag vet ingen stjärna som du
Snurra och dansa med oss
fast vi är bara bloss som du
Du skälver min jord
som du själv är ombord, min vän
Natten söker alltid dagen


O snurrar det gör det i dansen runt midsommarstänger o annat. O flickan eller jungfrun hon går i ringen.

Och jungfrun hon går i ringen
med röda gullband.
Och jungfrun hon går i ringen
med röda gullband.
Dem knyter hon om sin kärastes arm,
dem knyter hon om sin kärastes arm


Nästa kryssbidrag lyssnade jag inte så mycket på men behövde inte många stavelser för att plocka Håkan Hellström. Vilken låt har jag inte en aning om men den var från hans nya skiva.


Husbilar ja... Man ska ha husvagn. Originalet var ju med i Macken också! Fast... husbil är nog bättre. O det är nog väldans svårt att sätta en husvagn bakom en HD även om de är stora. Man ska ha HD paroderade Framåt Freda' på Galenskaparnas redan parodiska text om svenskarnas semestervanor. För krysset ville vi ha flera. Husvagnar alltså. Nä, nån måtta får det väl ändå vara!


Figurerna i nästa nummer pratade bred gnällbältiska i svenska översättningen. Jag ser (o hör) min kompis Sussi-Susan-San framför mig där hon låg o berättade hela filmen för sin kusin o mig när vi bodde ihop en vecka. Har du ingen mamma eller pappa? I originalet var de engelsmän. Eller vad det nu kan kallas. De sjöng på brittisk engelska i alla fall. Gamarna i Djungelboken.


Bingo-Lotta kallade han henne, Eldeman. Lotta Engberg. I stor gul skjorta o fluffigt hår med massor av tropiska färger sjöng och vann hon i Melodifestivalen 1987. Här snurrar jorden också:

Du som tycker din dag är grå
Jorden snurrar sitt varv ändå
Bryr sig inte så mycket om
Vem som gick och kom
Snart så skiner en sol igen
På en blommande äng
Varma vindar från längesen
Spelar upp en refräng


Fyra Bugg och en Coca-Cola
Spela freestyle med fräck musik
Fyra Bugg och en Coca-Cola
Doft av sommar och romantik
Vill du leva och vill du dansa?
Våga skratta och våga chansa?
Fyra Bugg och en Coca-Cola
Spela freestyle med fräck musik

Fast den version vi fick höra hos Eldeman var den omskrivna som tävlade i Eurovisionen då Lotta var jättegravid. Då lät det:

Boogaloo dansa rock'n'rolla, spela freestyle med fräck musik
Boogaloo dansa rock'n'rolla, doft av sommar och romantik

Much sense. Not. O i den versionen försvann det vi sökte för krysset. Läskedrycken.


Det sista kryssbidraget idag var helt instrumentalt men vi skulle lista ut vad vi inte vill göra. Damorkestern sjöng medan Kurt Olsson körde bilen:

Säg det nu i kör, ett, två, tre:
Kära du. låt dig inte distraheras av oss,
du har nog att göra med att köra, och
vi har det bra, vi här bak i bilen
och vill ej va' med om nå'n krock!

Fast egentligen var det Siw Malmkvist.

Sådeså.


Och det var allt.

Slut för idag. Tack för idag!


Av Kvasthilda - 28 maj 2011 09:00


Tema nr 157 Linjer
150/365

Linjerna leder åt olika håll. Spåret där jag befinner mig går mot Kiruna. Far man på det till höger och svänger åt höger hamnar man i Vitåfors. Det yttersta högra är ett industrispår, liksom det yttersta till vänster. Tar man däremot det alldeles till vänster far man söderut längs Inlandsbanan. Där kan man bara köra lok som inte kräver el för att fungera.


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 28 maj 2011 07:53


Det var en oerhört trist morgon. Regn hela vägen mellan Kiruna o Boden o det enda nämnbara vilt man sett var en trana. Inget annat.

En massa påkörda renar. Träffade Chifen (favvoinsen) när jag kom till Bod'n o han hade plockat några. Tyckte väl de såg färska ut.

Hotellpersonalen hade inte kommit när vi anlände så jag fick vänta på min nyckel.

"Äh, vi kan väl dela".... hahhahaaa... Nä, jag fick så måningom ett dubbelrum. Har ju ankomsttid efter att de öppnar men jag var lite tidig så därför hade jag ingen nyckel i skåpet.

Så kan det gå.

Nu ska jag gå o äta lite frukost. Kryss senare!

Go'Morron.

Av Kvasthilda - 27 maj 2011 11:00


Så börjar vi om igen - en ny omgång av ABC :-))



Vi köpte ett par nya chokladsorter häromdagen. Har inte öppnat dem än.

Anthon Berg tillhör mina favorittillverkare av choklad. Mörka chokladsorter.

Dansk chokladtillverkare :)


När Kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel i fjol gav Cloetta ut en ask med chokladbitar fyllda med lingon och blåbär. Smarrigt. O lingonchokladen var min favorit trots att jag är galen i blåbär. Får se om Anthon Berg lever upp till det :)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 maj 2011 09:00


Tema nr 133 Klot
149/365

Jag har ingen aning om vem som skapat detta klot eller vad det ska föreställa (solen?) men den är nyligen uppställd längs en väg in mot Kiruna och syns från järnvägen.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 27 maj 2011 07:55



Jag har lite att göra i sommar :)


En närmare titt på hyllmetern (nåja...):



~ Dead Reckoning, Charlaine Harris nyaste bok om Sookie Stackhouse och hennes liv bland vampyrer, var-djur av olika slag, häxor, feer o andra övernaturliga varelser. Kråkan snodde den här av mig för att läsa... Nåja, även om jag är sugen på att veta hur det går för Sookie o Erik o de andra har jag annat att läsa under tiden :-)

~ Dead After Dark - fyra paranormala romaner av fyra författare varav Sherrilyn Kenyon är en.

~ No Mercy & Bad Moon Rising - Sherrilyn Kenyon, mer om Dark Hunters. Har några böcker oköpta/olästa i serien ännu. No Mercy handlar om en amazon hunter och en shapeshifter. BMR har jag väntat länge på! Har dock velat läsa böckerna i kronologisk ordning även om det inte är alldeles nödvändigt för flera av hennes böcker går omlott och parallellt tidsmässigt men det kan finnas hänvisningar på ett eller annat sätt till tidigare böcker. BMR. Boken om varmänniskorna/vardjuren som går emot allt vad konventioner heter. En varg o en björn. En vild o galen varg och en överbeskyddad björn. Björnen kommer från en familj av bara bröder och Mama Bear är vildast av alla. Spännande.

~ Invincible - Sherrilyn Kenyon, fortsättningen på Nick's historia. Han krävde en egen bokserie :-) (en av killarna i Dark Hunter-serien)

~ The Secret Circle - två nya böcker eller snarare fyra-noveller-i-två-böcker av L.J Smith som skapade originalet till Vampire Diaires där Elena är blond och lapis lazuli-blåögd och Damon har svarta ögon och Caroline INTE är vampyr utan biten varulv. Lillebror finns inte och Elena har två väninnor, varav Bonnie är en men vi har även huntern Meredith - som är tillsammans med historieläraren Alaric. Caroline räknas inte in bland vännerna. O Elena är död flera gånger om. Sådeså. Nåja, detta hade inget med Secret Circle att göra. De handlar om nåt helt annat. Eller inte. Men en annan övernaturlig värld än Elenas i alla fall.

~ Stefan's Diaries - en fristående serie i tre delar skapad av gudvetvem. Bygger på serien som bygger på L.J Smiths böcker. Här är Katherine brunögd (pre-Elena)... YIKES. Böckerna har ingen författare, bara en massa "bakom"-folk. L.J Smith har väl INGET med de här att göra? Men som stort VD-fan vill jag veta vad som pågår... Eller snarare pågick, då det handlar om tiden innan VD utspelar sig. Från det bröderna blir vampyrer.


E-pigan köpte Herrelös tillsammans med en dvd. Nio liv är fortsättning på den. Handlar om varkatter. Det finns sex böcker skrivna i serien av Rachel Vincent men dessa två är de enda på svenska ännu.


Snabba Cash - Jens Lapidus

Mannen i sjön - Arnaldur Indriðason

Sommardöden & Höstoffer - Mons Kallentoft

I grunden utan skuld & I den innersta kretsen - Viveca Stens deckare i Sandhamn

Av dessa författare har jag tidigare läst Indriðason. Ingen annan ännu.


Mera åt det lättsmälta hållet:

En bunt Nora Roberts, nya böcker o loppisfynd om vartannat. En trilogi nederst.


Mer kiosklitteratur.

Debra Webbs Vendetta har jag nämnt förut.

Beautiful dead, Jonas bok av Eden Maguire har E-pigan snott för att läsa.

Sheldon-boken är ett loppisfynd.


Har några timmars förströelse framför mig!


Av Kvasthilda - 27 maj 2011 07:50


Har ni sett Marabous senaste choklad i begränsad utgåva? Man kunde inte kalla den tropisk? Nej fan, då ska're väl va' ananas i den. Caribbean heter den här. Jag gillar den. Kottarna rynkar på näsan åt tanken på banan. Smakar mycket kokosflingor.



Mmmmmmmmmmmmmmmm


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards