Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2011

Av Kvasthilda - 24 maj 2011 17:42


Det är nåt på gång här....



O där small det....



Av Kvasthilda - 24 maj 2011 17:19


Gubben tjatar om att det pippar i träden. Fåglarna pippar. Hela tiden. Pip-pip-pip. En av de arter vi har hos oss är rödvingetrasten. Har inte sett dem så ofta då våra björkar är överfulla av deras kusiner, björkvingetrastarna. Skränollar.

Spanade på rödvingeparet där de var utanför köksfönstret o fick en bild på en av dem. (Som alltid när det fotas genom fönsterrutor blir bilden lite skev i färgerna.)


Rödvingetrast (Turdus iliacus)


Av Kvasthilda - 24 maj 2011 14:57


Senaste uppdraget är att fotografera glasskiosker. Nu har vi inte hunnit så långt med sommaren hos mig än så jag tar till en bild - och glassbar - jag fotograferat tidigare och väntat på att lägga upp i något sammanhang. Jag har säkert foton på glasskiosker av olika slag men hittar dem inte...



Ni kan klicka för större bild, men jag tror inte det behövs... Underliga smaker på glassarna i den här "Glassboden"... ;) Inte ett spår av vanilj eller jordgubb eller choklad eller blåbär eller vad man nu mer kan tänka sig på en glassbar som säger sig vara störst i stan (Boden).


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans Husutmaning


Av Kvasthilda - 24 maj 2011 14:49


Egentligen var det här förra - eller tillome förrförra veckans uppdrag men jag har inte haft tid att vara med. Jag vill ändå snika in med ett bidrag. Pilaster. Fuskpelare.


Banken i Falun.


   

Församlingshemmet i Östhammar

Gamla Statt i Falun, numer kårhus

Fd Televerket i Falun


 

Lagmansgården i Hedemora

Fd Systembolaget i Falun


Radiohuset i Falun


Jag slutar med en enkel variant av pilaster.

Konsthallen i Falun


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans Husutmaning


Av Kvasthilda - 24 maj 2011 13:35


Ja, nu är det upponer med vädret igen. Igår hade vi jättefint väder med, en för Kiruna varm sommardag. Vi hade strålande sol och 16 varma grader med ljumma vindar. Idag blåser det också men det är inte alls samma sköna sommardag ute. Igår kunde man gå i linne. Det gör man inte idag. Om man inte drar en jacka utanpå då.... Gråväder. Det har regnat en smula.

Igår väntade vi oss nästan åska efter all kyla vi haft men det kom ingen. Var bara en härlig dag.

O den korta dagen med värme satte fart på björkarna o deras löv. Snart smäller det till o det exploderar därute.


Av Kvasthilda - 24 maj 2011 09:00


Tema nr 45 Dimma
146/365

Inte den mest fantastiska dimbild jag nånsin tagit men det är onekligen dimma. Om detta råder inga tvivel. På vägen ner mot Boden tidigare i maj var det här synen jag möttes av på vissa håll. Eller inte. Man ser ingenting. Femtio meter mellan stolparna och man ser bara en stolpe i taget. Tur att man har ATCn (Automatic Train Control). Den talar om vad signalerna framför visar så man hinner bromsa om det behövs.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 23 maj 2011 12:29


Ja, de' e' mååååånda' morron.... Eller eftermiddag om man nu ska vara petig. Vilket jag inte alltid är.

O inte Tyrisen heller. Hon sover på de mest underliga ställen. Bänken i hallen verkar vara en favoritplats men när jag nu tagit bort mina arbetskläder därifrån vet hon inte riktigt hur hon ska sova. Idag kröp hon upp på fönsterbänken i stället. Hur skönt är det? Här kan hon inte sträcka ut när hon behöver....



Unga fröken har acklimatiserat sig bra med vår familj. Hälsar Storpigan Go'Morron när hon kommer upp på morgonen/förmidda'n. När E-pigan vaknar är hon som en hund. Hon gnäller när E-pigan går på toa o stänger dörren.

O Neo sitter i hallen o gråter. Han som aldrig brukar säga nåt, gnäller så fort han får chansen. JAG VILLL GÅ UT betyder det. Vi brukar sätta koppel o snöre på honom o ställa upp ytterdörren så han får kika ut på det som rör sig därute. Dock får han inte vara ute utan uppsikt. De är innekatter o det finns lösa hundar i kvarteret. Hade de varit utekatter hade de andra förutsättningar men att sitta fast om en hund kommer... Nej.

Igår satt de ihop i samma snöre o stod i trapphuset när grannen kom ner. Jisses, vilket liv det blev! Tyra flög över ryggen på Neo o trasslade in dem båda i snöret där de skräckslagna rusade in i vardagsrummet. Neo hade bara att följa med, fast han tycker också att Klumpfot är otäck.

Sen vägrade Tyra gå ut i trapphuset igen. Det var bara att koppla isär katterna en stund...




Waaahhhh.... Det kommer nån! Det kommer nån...!

Av Kvasthilda - 23 maj 2011 09:00


Tema nr 290 Svenskt
145/365

Svenskt så det förslår. Röda stugor (tåga vi förbi). O vad mer är att, detta är typiskt för Norrbotten (andra gången denna månad!). Ladorna närmast kallas för norrbottenslador med sina vinklade väggar.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards