Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 4 juni 2011

Melodikrysset v22, 2011

Av Kvasthilda - 4 juni 2011 16:12


En mycket nyckfull morgon. Det har blåst stormvindar här och åskat under dagen och min bärbara dator har ingen strömbackup så när strömmen går, då är det pouf, tack o adjö i en ögonblink.
Jag hann precis lösa klart krysset i förmiddags innan strömmen försvann.


Det började i Euroschlagern idag. De spanska tjejerna i Baccara berättade för en herre att de visst kunde dansa. Yes Sir, I can boogie - o hela natten lång om det skulle behövas. Han verkade lite trög för de fick upprepa sig flera gånger.


David Bowie och Mick Jagger dansade på gatorna. Nästa bidrag utspelade sig meddelst Roland Cedermarks dragspel på den soliga sidan av gatan och Eldemans kryptiska fråga gällde var man kunde tänka sig att personen i fråga befann sig. Först tänkte jag att han var ute på en promenad men den företogs i så fall på en trottoar för det där M-et stämde inte med nästa svar :) The sunny side of the Street.


Cajsastina Åkerström sjunger för nästa kryssadress om att dagen är vaken.

Minnen - bleka
jag vill leka
låta lusten gro
odla friden
växa i den
våga, verka, tro
ge - bejaka
jag vill smaka
sötman i din kyss
oförtrutet nära slutet
livet började nyss

 

Grinden står öppen
tilliten bär
allt är besjälat
vi sätter oss här
och låter sommaren
öppna för oss
sin famn
här, i ett nu, vill jag leva


Så över till nåt helt annat där vi fick ett stycke ur Carmen. Eldfängt så det förslår.


Här har som sagt strömmen gått idag o det dröjer kanske i skrivande stund inte länge till den ryker all världens väg igen så jag skriver i noteringar för att ha inlägget lokalt. Lite lättare att spara utkast. För krysset var Eldeman skiiiitrolig igen o sa att "Nog var det elektriskt" så det räckte o blev över. Hårdrock från slutet av sjuttiotalet. Inte smågator med fjantiga trottoarer här inte. Nej då. Highway to hell. O de elektriska var förstås AC/DC.


Curt Haagers tog sig sedan an en melodi som Lill Lindfors gjort med den äran, Du är den ende.


Det susar i säven. Eller blåser vilt i tallarna. Nästa bidrag kände jag inte alls igen. Inte en susning. På dragspel kom det toner till något där det tydligen efterfrågas något behagligt. Min vilda chansning är en kyss. Stämde bra med senare kryss-adresser så jag håller på det.


Stormen lyfte en presenning så den flög över vägen o kilade in sig under bastun här - o tillome flyttade på en hörnsten under altanen.... Presenningen satt fast i ett par brädor (och låg med en lastpall som "obetydlig" tyngd ovanpå). Hur som haver. Lift me up. Det är en av Christina Aguileras låtar på nyaste skivan Bionic.


Alf Robertson gjorde en svensk version av Tom T Hall's Old dogs, Children and home made Melon whine o då blev det Hundar och ungar och hembryggt äppelvin.


Från Kungliga Tekniska Högskolans spex Beethoven hämtade Eldeman nästa bidrag. Det handlade om nåt helt annat än vad  Janne Lucas Persson tävlade med i Melodifestivalen 1980. Janne blev begeistrad i en tjej på ett hotell o försökte få telefonisten att koppla honom till rum 22. Växeln Hallå. En koppling räckte nog åt Janne men vi skulle ha flera anknytningar.


Även en blomma
En människa som jag
Vill leva varje dag
I djupa andetag

Det var Frida som sjöng så vackert, eller Annifrid som hon heter.


Vi slutar med en Olrogschalger, Schottis på Valhall.

Opp och hoppa Tor
Slå på trumman bror
Det är dans här på Valhall i natt.
Uti Fröjas sal
står vår Asabal,
Opp och hoppa fast Odin har spatt.
Slå i mera mjöd.
Det får bli min död.
Nej, se där är ju Idun, min skatt
Min valkyria, kom hit
till min midvinterrit.
Opp och hoppa på Valhall i natt.

Den mytologiska figur - eller asagud - vi söker, är Oden.


Får se om broder Tor tar fram stora trumman o bankar mer hos oss idag. Än är det bara ett blåsande utan like. Jag pustar o frustar o blåser omkull ditt hus som han sa Stora Stygga Vargen. Det slår i kåken o väggarna bågnar. Tunna "timmer"-väggar. Egentligen är det bara brädor. Med både Maken o mig innanför väggarna hoppas jag den står kvar ett tag till.


Ha en skön lördag kväll!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Torsdag 28 mars 09:00


  Tema nr 22 Blank-is 88/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 27 mars 09:00


  Tema nr 183 Ledande linjer 87/366   Skönt att trafiken är igång igen. De två malmbolag som trafikerar Malmbanan/Ofotbanen. LKAB tv, Kaunis th.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte...

Av Kvasthilda - Tisdag 26 mars 09:00


  Tema nr 258 Samlingsplats 86/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 25 mars 09:00


  Tema nr 135 Ihopkopplade 85/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 24 mars 09:00


  Tema nr 124 I hatten 84/366   PoP Day to Night Barbie.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards