Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2011

Av Kvasthilda - 5 juni 2011 12:06


Hahahaa... Det verkar som om mina ABC har ett tema även denna gång. Det är inte riktigt så men det blir en del ätbart :-) Denna veckan har chokladerna något gemensamt. Blåbär! Finska Fazer gör också en supergod choklad med blåbärspaj (!) men den har jag ingen bild på just nu.~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 juni 2011 11:08


Mötet gick bra igår. Gubbarna verkar vara rätt nöjda. Skönt. Det är jäkligt dumt när ett jaktlag barkar ur och folk blir osams pga missförstånd o annat skit. Nu har de rett ut allt o som sagt. Allt är bra.

Solen skiner från en inte helt klarblå himmel men det blåser isvindar. Efter stormen igår är man lite förvånad att det finns nån vind kvar att dra förbi. På sina håll i Västerbotten har visst tak blåst bort. En av grannarna här på Ryggen fick dasset omkullvräkt. Tur att ingen satt inne där då ;) Men jag förstår det. Allt löst runt omkring här, tog sig en svängom o for ut i sjön. Gone with the Wind.

Presenningen är numer fastskruvad så bräderna ligger fast förankrade under. Den ligger där som skydd för väder o vind och det är ju bra om den kan göra sitt jobb. Den farten presenningen med vidhängande brädor hade, gjorde att en hörnsten under bastualtanen flyttade på sig när den fastnade där! Kilade in sig under altanen. Tack o lov - annars hade jag legat risigt till antar jag. Vågade knappt gå förbi bräd-högen för att ta mig in i stugan. JÄKLAR vad det blåste. Dock låg alla brädor kvar på sin plats.

Det hade varit en kanonfin dag om det inte vore för vinden. Blåser ut all värme ur stugan också.

Kanske ska ta en prommis uppefter Ryggen ändå idag. Har lite 365or att leta :)Av Kvasthilda - 5 juni 2011 09:00


Tema nr 217 Paus
158/365

Maken sov dåligt o somnade till i fåtöljen under något tråkigt teveprogram - i väntan på mat. I hans knä ligger Tyra o sover lika djupt :) Unga fröken har tagit en paus i allt springande o lekande med Neo.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos aksonAv Kvasthilda - 4 juni 2011 19:36


Har några himlabilder o kan ju hänga på Himmelsk denna veckan :) Hade redan lagt upp bilderna när jag kom ihåg Petunias utmaning. Ett tag sen jag var med där.


Solnedgången över "övre" delen av Långträsk igår kväll. Magiskt.Fantastiskt läckert med de rosa molnen mot den blå himlen.


Tyvärr var jag lite för trött för att vänta ut soluppgången en stund senare. Var i alla fall "vindstilla" inatt.Idag har det varit desto mer luft på tvären. O åskmoln...


Samma vy, från stugaltanen med nån timmes mellanrum.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans himmelska bilderAv Kvasthilda - 4 juni 2011 16:12


En mycket nyckfull morgon. Det har blåst stormvindar här och åskat under dagen och min bärbara dator har ingen strömbackup så när strömmen går, då är det pouf, tack o adjö i en ögonblink.
Jag hann precis lösa klart krysset i förmiddags innan strömmen försvann.


Det började i Euroschlagern idag. De spanska tjejerna i Baccara berättade för en herre att de visst kunde dansa. Yes Sir, I can boogie - o hela natten lång om det skulle behövas. Han verkade lite trög för de fick upprepa sig flera gånger.


David Bowie och Mick Jagger dansade på gatorna. Nästa bidrag utspelade sig meddelst Roland Cedermarks dragspel på den soliga sidan av gatan och Eldemans kryptiska fråga gällde var man kunde tänka sig att personen i fråga befann sig. Först tänkte jag att han var ute på en promenad men den företogs i så fall på en trottoar för det där M-et stämde inte med nästa svar :) The sunny side of the Street.


Cajsastina Åkerström sjunger för nästa kryssadress om att dagen är vaken.

Minnen - bleka
jag vill leka
låta lusten gro
odla friden
växa i den
våga, verka, tro
ge - bejaka
jag vill smaka
sötman i din kyss
oförtrutet nära slutet
livet började nyss

 

Grinden står öppen
tilliten bär
allt är besjälat
vi sätter oss här
och låter sommaren
öppna för oss
sin famn
här, i ett nu, vill jag leva


Så över till nåt helt annat där vi fick ett stycke ur Carmen. Eldfängt så det förslår.


Här har som sagt strömmen gått idag o det dröjer kanske i skrivande stund inte länge till den ryker all världens väg igen så jag skriver i noteringar för att ha inlägget lokalt. Lite lättare att spara utkast. För krysset var Eldeman skiiiitrolig igen o sa att "Nog var det elektriskt" så det räckte o blev över. Hårdrock från slutet av sjuttiotalet. Inte smågator med fjantiga trottoarer här inte. Nej då. Highway to hell. O de elektriska var förstås AC/DC.


Curt Haagers tog sig sedan an en melodi som Lill Lindfors gjort med den äran, Du är den ende.


Det susar i säven. Eller blåser vilt i tallarna. Nästa bidrag kände jag inte alls igen. Inte en susning. På dragspel kom det toner till något där det tydligen efterfrågas något behagligt. Min vilda chansning är en kyss. Stämde bra med senare kryss-adresser så jag håller på det.


Stormen lyfte en presenning så den flög över vägen o kilade in sig under bastun här - o tillome flyttade på en hörnsten under altanen.... Presenningen satt fast i ett par brädor (och låg med en lastpall som "obetydlig" tyngd ovanpå). Hur som haver. Lift me up. Det är en av Christina Aguileras låtar på nyaste skivan Bionic.


Alf Robertson gjorde en svensk version av Tom T Hall's Old dogs, Children and home made Melon whine o då blev det Hundar och ungar och hembryggt äppelvin.


Från Kungliga Tekniska Högskolans spex Beethoven hämtade Eldeman nästa bidrag. Det handlade om nåt helt annat än vad  Janne Lucas Persson tävlade med i Melodifestivalen 1980. Janne blev begeistrad i en tjej på ett hotell o försökte få telefonisten att koppla honom till rum 22. Växeln Hallå. En koppling räckte nog åt Janne men vi skulle ha flera anknytningar.


Även en blomma
En människa som jag
Vill leva varje dag
I djupa andetag

Det var Frida som sjöng så vackert, eller Annifrid som hon heter.


Vi slutar med en Olrogschalger, Schottis på Valhall.

Opp och hoppa Tor
Slå på trumman bror
Det är dans här på Valhall i natt.
Uti Fröjas sal
står vår Asabal,
Opp och hoppa fast Odin har spatt.
Slå i mera mjöd.
Det får bli min död.
Nej, se där är ju Idun, min skatt
Min valkyria, kom hit
till min midvinterrit.
Opp och hoppa på Valhall i natt.

Den mytologiska figur - eller asagud - vi söker, är Oden.


Får se om broder Tor tar fram stora trumman o bankar mer hos oss idag. Än är det bara ett blåsande utan like. Jag pustar o frustar o blåser omkull ditt hus som han sa Stora Stygga Vargen. Det slår i kåken o väggarna bågnar. Tunna "timmer"-väggar. Egentligen är det bara brädor. Med både Maken o mig innanför väggarna hoppas jag den står kvar ett tag till.


Ha en skön lördag kväll!


bah

Av Kvasthilda - 4 juni 2011 15:14


Nähädå. Huvudvärken var inte alls HELT självförvållad. Den håller i sig ännu. Visserligen åt jag surströmming i goda grannars lag igår men det enda som fanns i glasen var rent vatten. Är väl "den tiden" i månaden igen då. Fy för sören.

O här blåser det. Hinner inte skriva kryssinlägg riktigt ännu. Eller snarare vågar inte. Lapptoppen är ju inte att lita på. Om strömmen går igen blir det besvärligt för det sägar bara plopp så dör datorn. Har inte kommit in på bloggplatsen ens under dagen. Kanske de också haft problem? Skickade ett sms i morse som gick fram men sen har det varit stopp.

Nåja, ska börja plita lite lokalt som går att spara innan jag slänger upp det på bloggen. Gillar inte det nya stuket med utkasten för den skapar en massa styckebrytningar jag inte har gjort o det går inte att göra ogjort med annat än att skapa ett nytt inlägg eller radera ALLT. Avskyr när program bestämmer hur saker ska se ut. Säger bara det. WORD.... *rys*


Av Kvasthilda - 4 juni 2011 11:29


Mamma Mia! Vilket väder. Åskan går. Strömmen gick. Presenningar med vidhängande bräder för nedtyngning flyger omkring. Fara för liv o lem. Var ute o fotade men blev tvungen att försöka ta mig in i stugan igen med alla lemmar i behåll. Hann precis kryssa klart när datorn dog. Har ingen laddning så den tvärdog förstås. Återkommer senare.


Av Kvasthilda - 4 juni 2011 09:00


Tema nr 137 Koncentration
157/365

Tyra är djupt koncentrerad på mössen i akvariet. Det är som deras egna lilla (stora) teve - att sitta o titta på mössen där de far omkring o plockar i papper o äter mat o allt vad de nu sysslar med.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos aksonKvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se