Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2011

Av Kvasthilda - 28 juni 2011 09:00


Tema nr 44 Design
181/365

De är tillbaks igen. De Blåvita förpackningarna. Antidesign. Avskalad design. O beskrivande design. Me like! Det är fult så det är snyggt. Lite fjanttrendigt.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 27 juni 2011 09:00


Tema nr 331 Vardag
180/365

En bild ur min vardag. Vad man kanske inte ser vid första anblicken är att tåget i sig, definitivt inte är vardagligt. Främsta loket är trasigt och går "i transport", det är inte alls verksamt. Det är multen i andra änden som kör tågsetet. (En Iore består ju av två sammansatta, rumphuggna lok).

På kroken hänger sex gamla UAD-vagnar, Skrotvagnar som ska till Kiruna för att ställas av. Ett litet fjantigt tåg med en längd av.... 96 meter. Ett malmtåg under hundra meter. Tillhör inte vardagen, nej. De är som kortast 470 meter. Ungefär. Oftast 746.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 27 juni 2011 00:43


Stackars Lillklimpen. Han är den enda som måste gå o sova tidigt ikväll. Så jäkla tidigt blev det nog inte. Alla andra är lediga eller jobbar natt. Jag har fridag. Kråkan o Lillkullen jobbar nattskift nästa vecka o Mellanskruttan gör njet o nada.

Väntar på premiäravsnittet av True Blood säsong fyra. Det visas på amerikansk teve ikväll. Vänta Vänta Vänta.

Som nån skrev på fejjan "Say in your best Bill voice: Sookie" Fast Bill....? Njae. Det är den här säsongen Eric tappar minnet o skramlar in naken i Sookie's skog. Ja, hon har en egen skog. En helvetes stor skog som är närmaste granne med kyrkogården o Bill's mansion på andra sidan om densamma.

O Duddykin's mamma - tillika Harry Potter's moster är ärkehäxa. Älvor o féer, häxor o demoner. Ja, det är mycke' nu!


Av Kvasthilda - 26 juni 2011 13:30


Denna helg har liksom mest runnit iväg. Inte i formen av det som de flesta haft i flaskor o burkar utan i jobb. Jag jobbar nu. Just nu. Min tur är inställt då inget av tågen går men jag jobbar i alla fall. Sitter barfota o byxlös endast iförd en skjorta o underbyxor o arbetar för fullt. Ett skift som är fullt betalt. Inte illa. Har sovit som en baby inatt. Jag som ringde o erbjöd Pfs att jag kunde jobba om det skulle behövas - bara jag fick behålla min tur i botten. Order i tjänst. De har tydligen förare till alla tåg idag. Nästan. Ett tåg de inte hittat nån till än. Den turen går in på min lediga dag. Hmm... Samma tur jag har tre dagar till i veckan. Hmm..... Om jag inte åker på nåt jobb idag.... skulle jag kunna ta den - om jag får byta bort mitt skift på torsdag.... Hmmm... Kirunafestivalen börjar på torsdag o jag ska till Vitå. *bah*

Äsch då. De har ställt det tåget. Sicken tur för psf då :) "Sån't bök som jag haft med den" sa Tobbe när jag ringde.

Kan de inte ställa det i veckan också då?? På torsdag helst.

Sola dig i glansen sa Tobbe. Tja, det är det enda man KAN sola sig i idag. Solen lyser med sin frånvaro. Ovan molnen lyser ALLTID solen. Dit kommer jag mig inte.

Kottarna sover. Endast Storfot är vaken. Kråkan o Lillkullen jobbar nattskift i veckan som kommer. Perfekt att de har samma skifttider. Lite lättare att organisera saker o ting. Fast besvärligare på det viset att båda körkortsinnehavarana är borta samtidigt. O sover samtidigt. Ungefär.

Kaffepannan har slutat puttra. Kanske bäst att ta reda på det innan det blir GK av alltihop.

Nåja, ha en skön söndag därute!


Av Kvasthilda - 26 juni 2011 09:00


Eget tema nr 9 Leende
173/365

Visst ser hon ut som om hon ligger där o ler, Tyrisen? Kanske drömmer hon ljuva drömmar om fina firrar? Eller fjärilsjakt på en blomsteräng? Nej, inte Tyra, Hon gillar inte att vara ute. Till skillnad mot Neo som gråter för att han inte får gå ut!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 25 juni 2011 22:27


Har anmält klimpen till Drogfri Exit 2011. Alla ungdomar i åldern 13-17 år kan anmäla sig till detta. Som tack för att de håller sig nyktra o drogfria får de en premie - i sonens fall en biobiljett per dag han deltar.

Mycket smart.

Hans klasskompisar tror att han är den enda som kommer att vara nykter på Studentbalen nästa år. Själv funderar han på att ta sin första blecka när han fyller arton, dvs en vecka EFTER Kirunafestivalen. Jag tror inte att det blir så.

I fjol fick han två biljetter för att han höll sig drogfri. De har nyttjats glatt under våren. Fast det är klart. Två ynka biobiljetter försvinner rätt snart :)


Av Kvasthilda - 25 juni 2011 22:12


Eller är det ett ogräsdike? Grönt o fint är det. Välklippta gräsmattor på var sida om diket men det får växa fritt till någon obarmhärtigt tar fram röjsågen o rensar bort blommor o blader o alla växter som frodas där.




Av Kvasthilda - 25 juni 2011 20:13


Jahaa... Kanske man ska ta o skriva lite kryssblogg då :) Gjorde halva krysset i direktsändning i morse o löste allt i snabben på loket men har inte haft tid/ork att skriva nåt efter det. Nu kanske jag kan ta itu med det :)


På teven går ett annat musikkryss, årets första Sommarkryzz med Gry och första vinnaren har precis ringt in. STRÖM var det. Jaja, nu var det Melodikrysset det gäller.


Dagens kryss börjar med att vi trampar nerför trappen till de djupa källarvalven. Eller kanske inte så djupa. Pierre Isacsson gick ner i sin källare för att leka med en ångmaskin.


Så kliver vi upp ur källaren o upp i kalenderåren något. Ett popmedley av King of Pop himself, Michael Jacskon. Det var Billie Jean och mycket annat inmixat i den låten.


Han var ju en jäkel på att röra sig på scenen, Michael. Nästa kryssadress handlaar om en annan scendans, balett. Jag tror det var musik ur Svansjön Boston Symphony Orchestra bjöd oss på och det vi kunde se framför oss på scenen är ballerinor.


"När vi ändå rör oss i klassiska musiken" kom det nåt annat. Ingen aning om varifrån musiken hämtades. Jag såg Pippi framför mig. Hahahahhaa! Instrumentet som spelade i fronten var en oboe. Ett inte alltför vanligt blåsinstrument men med en speciell klang.


Gävle symfoniorkester under Hans Eks ledning skulle sedan ge oss en del av en titel. Olle Adolphson och Beppe Wolgers stod bakom musik och text. Beppe har skrivit om barn som bor i ett främmande land men det här var Mitt eget land. Lite googling tog mig dit. Hade inte klarat det på Olle Adolpson allena.


Sen dök en av mina klippdockor upp. Alltid kul att få bakgrunden till dem. Nina Lizell var alltså sångerska och sjöng idag duett med Lee Hazelwood. Mannen som har en röst som sammet. Eller som om han hade rökt hasselträ.... Jaja. Eeeh, låten de sjöng var Vem kan segla förutan vind med Nina på svenska o Lee på engelska däremellan.


Det sista jag hörde i "direktsändning" var Veva Veva Positiv och det är en liten apa som förväntas göra det. Eller åtminstone hoppa runt omkring positivvevaren.


Resten tog jag alltså i snabbgenomgången medan mitt tåg fyllde bromssystemet med luft.


En annan djursort är vargar.... Många springer för livet när de ser en sån. Mowahahahahaaa. Sara Varga sjöng sitt festivalbidrag från årets Mello, Spring för livet.


Sen skulle vi hitta ett land och teveserien M*A*S*H från vilken vi fick signaturen, om även en något omgjord version, utspelade sig under brinnande Korea-krig.


En fantastisk operasångare sjöng ett stycke ur operan Tosca, Andrea Bocelli.


En annan rätt fantastisk sångare och en väldigt ofta spelad låt av honom, Delilah. Givetvis var det Tom Jones.


Just D ja. Ja, det var ju de som gjorde Tre Gringos. De tog sitt gruppnamn efter amerikansk förlaga har jag läst/hört nånstans. Tror det var under en radiointervju med Wille Crafoord. Ett kort o käckt namn i streetstuk. Eller så.


Vi går ut i Happyland tillsammans med Amanda Jenssen.


O med det var dagens kryss klart. Inlägget lika kort det, även om det tog mig lång tid att skriva med Sommarkryzzet som lurade i bakgrunden o Eric Saade o Sahara Hotnights. Den ene kommer på årets Kirunafestivalen, de andra har varit där två gånger.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards