Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2011

Av Kvasthilda - 13 juni 2011 15:02


Ge den där en läkerol. Lakerol, Makes People Talk. Asch då. Han är hes ändå så det räcker o blir över. Fredrik. Hesa Fredrik. Klockan har just passerat tre o det är första måndagen i juni. Alltså testas flygalarmet vid lokverksta'n.


Hunden är knasig. Tarzan är här igen. Tess är i nordnorge för att förhoppningsvis bli mamma. Husse Halt tog bilen o for norrut igår... Idag? Jyckeskrället har varit hos oss sen igår i alla fall. O han är mer än vanligt stendryg just nu. De var ute i båten igår o Tess har börjat löpa, snart i höglöp. Att Tarzan är far åt henne spelar ingen som helst roll i hundars värld. Halt skulle ha kommit hit med honom för ett par dagar sen. Då hade vi sluppit allt pip o dörrgnäll. Nej, det är inte dörren som gnäller utan hunden som trånar efter att den ska öppnas. Ungefär som Neo men det är inte lika enerverande när han jamar.


Jag fick gå tidigare hemåt idag :) Dagen började dock med ett drogtest. IGEN!? Hon kommer alltid när jag jobbar. Nåja, inte hela världen. Vi lämnar ett par salivprov under högst ordnade o kontrollerade former o inte som Ola, ett pissprov i en skitig trappuppgång med dubiösa snutar hängande över axeln.

Mötte förre föraren "i grinden" så han fick uppenbarligen gå tidigare o jag hoppades också. Chansade vilt o fick OK. Hade tomburkar o korttåg hem. Narvik har problem med lossningen - annars hade det varit en last o mer besvärligt. Jag har avgångstid först om en o en halv timme men har varit hemma i två. Som fint :) Fridag i morrn, vilket behövs. Vänstra ögat bråkar hela tiden. Ticks av sömnbristen!

Kråkan är hemma efter första dagen. Allmän information. Ssssööövande info.

O eftersom det här inlägget har legat still en timme har även Junior hunnit komma hem efter sin första dag på jobbet. Lite städning o lite svarv.


Av Kvasthilda - 13 juni 2011 09:00


Tema nr 118 Jordbruk
166/365

Vårbruket/försommarsådden i full gång i Norrbotten.



Temalista

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 13 juni 2011 07:00


Mitt C står för Chai, eller chaï, dvs te. Vi dricker en del te hos oss. Här är en av mina favoriter. Ett kryddigt te med mycket smak av orienten. Eller snarare en kryddig rooibos. En röd dryck som går under namnet te, även den.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 juni 2011 06:43


Mitt tåg ska gå idag. Det gick måndag till torsdag förra veckan också. Jaja. Det är bara att dra på sig uniformen o packa väskan o gå då. Fast inte riktigt ännu.

Glömde mitt jäkla örngott i svappis igår. Klantigt. Vet inte när städet far förbi husvagnen men det kan ju vara borta innan jag kommer ner. Om det inte vore för det att det snart är semester gjorde det väl inget. Chansen att komma tillbaks o hitta det vore större annars. Nu kan det fara runt o försvinna innan jag återkommer o det är på plats. Jaja, finns väl större världsproblem.


Idag börjar kottarna jobba. Tre av fyra. Ja, Lillkullen är en av de fyra. Han står i kö för en lägenhet o har just nu första tjing på en etta med kök. Ska svara senast på sin födelsedag. Vore väl en fin present? En egen lya till 21-årsdagen? Hänger väl lite på om han får lån. Undrar om det är allmännyttan eller privat? Trodde det tidigare men det kan ju förstås vara HSB. Det där med insatser. Bostadsrätter snarare än hyresrätter.

Sonen har dragit till jobbet o Kråkan kom just upp för att göra sig i ordning för sin dag på skolbänken.

O jag ska äta lite frukost.

Go'Morron!


Av Kvasthilda - 12 juni 2011 23:12


 


Say What??? Jag kikade för nyfikenhetens skull på statistiken för gårdagen. Brukar se vad som händer runt lördagen bara för att se vad folk har problem med i Melodikrysset. Denna veckan var det OERHÖRT svårt tydligen. O det folk sökte mest (o den jag själv googlade för att hitta rätt titel, även om jag svarat "samma" redan) - var givetvis Jules Sylvain-låten till Tutta Rolf. Mina vanliga 60-100 besökare ser ut som en fluglort i sammanhanget. Det som normalt brukar dra iväg ser ut som en "tisdag utan inlägg". Typ.... O det är ändå över 250 besök. WOW.


En av länkarna, eller snarare ARTON av dem kom från en för mig ny sajt; superstart.se. Den verkar faktiskt rätt smart.


Av Kvasthilda - 12 juni 2011 09:45


Jag är supertrötter efter tre dagars tidiga morgnar o svårt att sova under tidiga o varma kvällar. Tre skift i rad av det slaget jag skytt som pesten i SÖMen tidigare. Just tåget jag haft i två dagar nu är ett av dem jag helst av alla har undvikit.

Idag har jag i alla fått sova i husvagnen i Svappis. Fått o fått. Svimmade av ren utmattning. Ska hit i morgon med, men då med ett senare tåg - om det går. Hoppas att det inte gör det!

Men nu pockar magen på uppmärksamheten o det är bäst att gå o göra den till lags. En fryst lasagne blir det till frunch idag. COOPs. Får se om den lever upp till bilden. Vem kan misslyckas med lasagne?


Av Kvasthilda - 12 juni 2011 09:00


Tema nr 310 Trötter
165/365

En väldigt trött tjej. Hon gillar av nån anledning att sova på fönsterbrädan i hallen. Är lite småbesvärligt när hon ska därifrån då baktassarna alltid hänger utanför och hon trillar ner när hon reser sig! Knaskatt.

Trötta är säkert alla skolungar efter årets första skollediga dagar också. I morgon börjar allvaret för många.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 11 juni 2011 13:12


Jag gick tidigare till loket idag dels för att få lite luft i värmen och dels för att i lugn och ro lösa melodikrysset medan jag väntade på bromsprov o avgångstid. Hann precis lyssna klart innan det var dags. De hade gått o letat mig... Både jag o bromssedeln var borta :)

Live från Sweden Rock Festival. Ett par kollegor o nästkollegor till mig befinner sig i Blekinges eget Norge, eh Norje. De firar tjugo år i år. Kul att nån stor rockfestival överlever!

När Eldeman gick igenom förra veckans svar nämnde han bland annat "Baccara, de gamla hårdrockarna".... Men jojo. Bland öltält o tryckta tetröjor gav han oss dagens kryss. Nä. Egentligen inte. De skulle enligt uppgift befinna sig utanför festivalområdet - så att alla kunde vara med o kryssa. Skit-i-deee-nu, hur såg det ut idag då? Eller lät snarare...


Vi börjar med Jill Johnson i en låt som antagligen passar in på dagen - i Blekinge. Hos oss är det lite för mycket av det goda. Vilken härlig dag. Ted Gärdestad stod bakom den (tillsammans med brorsan Kenneth får man förmoda).


En plats där dagarna inte alltid är överhärliga och det mest händer otäcka saker är Midsomer någonstans på engelska landsbygen. Nästa kryssbidrag var just signaturen till Morden i Midsomer.


Publiksnack. Han pratade med Engla som sköter artisternas loger. Eldeman hade också fått ett backstage pass sa han. Mitt första sen det Britney Spears skickade mig. Jojo. Engla hade sagt att "på lördag ska jag vara ledig en timme vad som än händer". Melodikrysset live. Det får man inte missa... :)


Det är livesändning och minst en gång per sommar kör han den. Kanske inte just den här versionen men den är med på ett sätt eller annat. Gyllene Tiders Sommartider. Fast det vi hörde var Dunderhonung med Fredrik Swahn.


Ove Engström spelade en melodi som skulle ge oss en djursort.

Anna Anakonda,

när ska bröllopet stånda.

Kanske redan på månda'?

Nä, vi väntar väl en vecka eller två....

Ja, Anna var ju givetvis en orm.


Stikkan Anderson skrev svenska texten till Sadie, the Cleaning Lady som då blev Mamma är lik sin mamma. Siw Malmkvist som gör den, sjöng den på tyska för oss idag. Svårt ska're va.


Jules Sylvain stod bakom nästa kryssadress. Den skrevs för Tutta Rolf och var med i en film, Kära släkten som är jämngammal med mina föräldrar, från 1933. Dagens enda googling. BAO o Helen Sjöholm har också gjort den o sjöng den bland annat i Allsången på Skansen sommaren 2002. Melodin heter När tvenne hjärtan slå samma slag.


Första halvlek slutar med ett firande. Celebration, en av Madonnas nyaste alster.


Allsången ja. Efter nyheterna hörde vi på dragspel en melodi som skulle ge oss en årligen högaktuell plats där den brukar spelas.... Lasse Berghagens Stockholm i mitt hjärta. Allsång på Skansen. Snart är det väl dags igen. Idag spelades den på dragspel - och gitarr - och panflöjt. Tror jag.


Eldeman fick en gäst på scenen. En man med ett speciellt pass. "'Extra access to all areas'. Håll dig i närheten för dig vill man lära känna bättre." Festivalgeneralen Ingolf Persson. Mannen, myten, legenden. Var inte det Lennart Palm i Lerum? "Vad/vem är favoriten under festivalen?" OZZY OSBOURNE. Han avslutar hela festivalen i helgen. De har jobbat under många år för att få Ozzy till Blekinge. Rickard o Emilia får se en RIKTIG legend. Levande legend.


Sen blev det musik från "en rocksångerska". Förvisso, men jämfört med metal o death o annan hårdrock är det lite mjäkigt. Poprock. Must be talking to an angel från 1985 - Annie Lennox. Eller om det var med Eurythmics. Annie ska vi ha i alla fall.


Sen kom han ju, Mannen, myten o legenden i egen hög person. Inte Persson, utan Lennart Palm i Lerum. Nu söker vi en stad och en speciell och charmig del av denna stad. Orups Stockholm. Stadsdelen vi ska ha är Söder - som också är en arbetskamrat till Emilia ovan... Fast kanske ett annat skiftlag. Invecklat det där. Har inte riktigt koll på dem.


Sen blev det lite publiksnack igen. En tjej som ska fira metallbröllop. Nej, gå på kompisens metal-bröllop. Sandra o Micke hette de visst (viktig information). Så var det. Spelar man Death Metal där? naeeehh... White Wedding kanske. Billy Idol. "Volbeat kan jag tänka mig" sa kompisen.


På bröllop ska man ha nånting nytt, nåt lånat o nåt blått. O nåt mer... "Nel blu dipinto di blu". Eller ja, Volare då. Populärtiteln på den italienska melodin.


Mer publiksnack. En dam i "min ålder. Vad lyssnar du på?" (på festivalen) "Du, jag är här bara för Melodikrysset".... Men favoriten var Björn Skifs och då fick ju Eldeman göra reklam för ett blivande liveprogram som sänds från Vansbrosimningen i juli. Kanske SysterYster o jag ska åka dit?


Sista kryssadressen idag gav stora applåder och visslingar. En del av gruppnamnet - eller sångarens efternamn.... Översätt det o "vips har man nåt ur växtriket". Paradise City dundrar ut i högtalarna o det är ju förstås Guns 'n Roses med Axl Rose vid micken. De var med på festivalen i fjol. "Hur var det?" frågade Eldeman herr festivalgeneral Persson. "Det var spännande. Det var en stor utmaning". "Det kan man tänka sig".... Vi slutar alltså med en ros idag.


Take me Home! Ja, efter att den klingat ut fick jag ju åka hem.

Hoppas ni har en skönare lördag än vi har häruppe. Lite för varmt för kiruneser! I morgon skulle vi få temperaturer mer i en Kirunabos smak. Eller min i alla fall.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards