Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2011

Av Kvasthilda - 11 juni 2011 09:00


Tema nr 344 Våt
164/365

Gårdagen var nog rätt våt för många. Studentskivor o avslutningsfester. Dock var vädret kanon för att fira skolslut o lovbörjan här i Kiruna. Kidsen for o premiär-badade igår. "En bil full med guld" sa Maken när de for iväg. Han hade nog en liten våt tår i ögat också. Hur det gick för ärdena att doppa fötterna o andra kroppsdelar vet jag inte för jag hann somna innan de kom tillbaks från älvdoppet.

Bilden nedan togs i Långträsk förra helgen. Där var det också våta tillställningar. Då erbjudna av vädergudarna. Bordsskivan lyser av vattendropparna som blåste in. Vattnet ser sådär somrigt o mysigt glittrande ut, men skenet bedrar. Det var kallt och pockade definitivt inte på något dopp av ens en tå.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 


Av Kvasthilda - 11 juni 2011 08:57


Isch. Min mage mullrar o bullrar. HUNGRIG!


Av Kvasthilda - 11 juni 2011 04:05


Trött. Solen har stigit upp o jag med den. Eller ja, solen går egentligen aldrig ner men den visade sig ovanför kanten av Loussavaara strax efter tre.

Ska strax ta mig iväg till mitt tåg. Eller loket till mitt tåg. Bakre vagnarna står nästan utanför där jag sitter men loket är i andra änden av bangården. Lååångt borta. Tur nog är det inte så varmt. Än. Det kommer väl. Svettas gör man i alla fall så fort man vickar på en tå.

Lägenheten är vidrigt kvalmig. Sovrumsfönstret står öppet men det är nästan omöjligt att sova då tempen därinne säkert har stigit till flera över 18 eller 20...

Väckte Maken så han fick skjutsa mig. Hoppas han kan somna om igen. Nå. DEN... Han gillar värme så han somnar säkert om som en baby.

Vägen hit var kantad av idel plastpåsar. Järnvägsparken såg ut som ett slagfält. Plastpåsar, ölburkar, ciderflarror o en massa annat. Tomt. O en massa rumlande ungdomar som säkerligen var fyllda av det som tömts i ovan- o tidigarenämnda förpackningar. Hahahahaa. Studentskivor. Skolavslutning. De har i alla fall inte frusit inatt!

Några veckor till, sen börjar det väl om igen. Kirunafestivalen. Eric Saade kommer. Bland många andra. Jag har fått min biljett. Går in med Grannen Ovanpå, aka Klumpfot, aka tf "Sambo". Vi delar ju adress ;) Gruvtolvan bjuder sina medlemmar o deras respektive på inträdet - HELA HELGEN. Det är respekt. För en STOR fackförening. D M D står det också på bandet. Dryck, Mat, Dryck. Inte helt fel!

Just ja. Det är ju lördag idag. Kryssmorgon. Jag hinner knappt kryssa idag. Får se när det blir.


Nä, bäst att dra sig mot loket.

Go'Morron!


Av Kvasthilda - 10 juni 2011 11:41


Just de, det glömde jag. Timberlake! Skitphön. Tiiimber!!


Redigerat:

Bara en reflektion efter resan. Det har ju blåst hejvilt i Norrbotten och även efter järnvägen ligger skogen huller om päron. Undrar vilken stackare som körde första turen bland alla tallar o björkar som (då) låg över spåret? De var kapade o såg väldigt rumphuggna ut. Vingklippta. Nä, toppklippta. Sådeså. Huvudlösa. Villket är ett 365-tema jag måste hitta ett motiv för.



Av Kvasthilda - 10 juni 2011 11:37


Herretonaika. Nä, så är det inte han säger, TT men jag. Fy för ALLA Sören i världen vad det är äckelvarmt på tåget. Åttahundra graader, du kan lita på mig, du kan lita på mig. Yikes


Av Kvasthilda - 10 juni 2011 10:10


Himmelska tider. Vilken värme. En jäkla tur att fläkten fungerade i loket idag. Föraren som tog över mitt tåg sa att en kille mot Happis inte hade nån fungerande fläkt i loket. Myyyysigt. Not. Idag skulle man heta Lisa Frost. Eller det kanske inte hjälper? Fast hennes röst är sval o go :-)


Har lyssnat på morgonprogrammet i Norrbottensradion. Johan Winberg (den hatade o underbare) ska ta semester o har haft en praktikant vid micken. Johannes fick idag köra nästan ensam, med Johan som side-kick. Det är många som har synpunkter på Johan o hans sätt i radion. Idag var det danskar som fick sig en skopa :) Fast inte. Men nån surgubbe ska väl kommentera honom. Många vill kasta ut honom ur studion. Jag tycker han är skitrolig. Hans något bisarra humor är definitivt inte förstådd av alla.


Det är Nationalbastudagen idag, denna studentdag (visst var det idag, eller kanske i morrn? - jo lördag!). Johan intervjuade nån Bosse som befann sig i Kukkola för att titta på allt vatten där o de diskuterade vatten rent allmänt och ingående. Det är lite kul, för jag tog en bild just vid Kukkolaforsen i påskas för att ha som "Vatten"-tema till 365an!


Åsså intervjuade de Peter som till vardags (o helgdags) jobbar i gruvan i Vitåfors. Han ska tävla mot gladiatorerna i sommar. Det var visst klart. Som Underdog ska han vara med o slåss mot giganterna i gyllene skor, eh kläder. Han sa att de är stora i bild men jäklar när man står öga mot öga med dem. Man blir RÄDD! Lycka till då!


I nyheterna nämndes bland annat att en helig ko just gått i graven. Nej. KD håller på att titta över sitt förhållningssätt till homoadoptioner. Dvs att homosexuella par ska får adoptera. Det verkar som om de håller på att luckra upp sin tråkiga inställning till att föräldrar SKA vara en man o en kvinna och inte bara två av samma kön. FANTASTISKT! HEJJA HEJJA!


O hejja ja. Usain Bolt är i Oslo o har sprungit på Bislet i ösregn. Diskussionerna har visst gått om blixten från Jamaica kan hålla i vid sina snabba ben. Uppenbarligen går det bra även i ösregn då den unge mannen gjorde årets hittills bästa tid på 200 meter med blyga 19.86 Var inte det strax över Michael Johnsons världsrekord för nåt år sen? Kan inte surfa runt o leta info där jag sitter just nu så alla eventuella fel och ifyllningar får jag ta itu med när jag kan :)


O mexikanerna fuskar. Fem killar i mexikanska fotbollslandslaget har blivit testade positivt för klädbutterol. Vad fan är det? Nån underlig felkod för Dress Code? Kan de inte klä sig ordentligt? Usain Bolt är lite snobbig o snygg som fan i det mesta han tar på sig o för den delen David Beckham, såg vi vid engelska prinsbröllopet då han var mer intressant för engelska tevekanalerna att visa, än resten av de europeiska kungligheterna, men mexerna kanske inte är det? Jag menar: KLÄD-BUTT-E-ROL? Jajaaaa.... Det heter clenbuterol men hur kul är det?


O jag körde över en ren. BAM SLAM.... ISCH. Fanns inget att göra då den dök upp bakom en kurva. Kompisen klarade sig nog men är nu drabbad av psykiska men för tid o evighet. Synd bara att Maken inte har kvar jakten i jobbet, då han befann sig en knapp halvmil därifrån. Eller skulle lite senare. Vet inte. Har inte fått tag i honom. Hans mobil har ingen mottagning / alt är avstängd.


En timme tidig från Kiruna, cirkus - o jäklat på minuten vid förarbytet i Boden. Definitivt inte mitt "fel". Fick ett tvåtågsmöte i underbara Koskivaara. Nej, Lakaträsk. Persontåget (givetvis, heliga kor flyttar man inte på) men även ett malmtåg lastat med kalk som fick gå före mig (möte - inte förbigång). Hade inte med tåglängden att göra vilket det oftast gör, utan just det faktum att jag var tidig.


Nu väntar jag på ett persontåg som ska ta mig hemåt. TACK O LOV. Hade inte velat sitta i en varm äcklig buss idag. I ett tåg kan man röra sig i alla fall. kanske jag byter om innan jag kliver på. Tog med mig ett par tunna bomullsbyxor i knälängd o en tunika/klänning. Lite svalare än trekvartslångärmad tshirt o snuskigt varma långbyxor. För att inte tala om strumpor i arbetsskorna. *rys*


Gick knappt att sova inatt. La mig vid halvtio men det tog en stund för att få ordning på mina Sherrilyn Kenyon-böcker. Insåg att jag saknar "nästa" i serien o vill inte ta itu med de jag köpt innan jag får hem den. Det var bara att kliva upp o göra en snabbeställning på adlibris. Visserligen är inte hennes böcker skrivna HELT i kronologisk ordning, många är mer eller mindre parallella eller utspelar sig tidigare/mitt i senare böcker, men ändå.

Har med mig en Laura Roberts jag ska läsa på tåget hem. Eller söka mig nya Kupé. Månadens porträtt handlar om nån av ståupparna. Minns inte vem såhär på rak arm o stående fot. Eller sittande ben o krokiga armar....


O huvudet spränger. Lite vatten o ett par tabletter - o kanske ett klädbyte då.


E-pigan lånade mitt objektiv för att fara på stan. Det är ju student idag som sagt. HannaPannaBenkeKikis tar studenten idag. GRATTIS TILL DIG min vackra extradotter!


Ha're i värmeböljan! Hoppas Tor o Oden håller sig i skinnet tills jag kommer hem!


Av Kvasthilda - 10 juni 2011 09:00


Tema nr 283 Stämningsfull
163/365

En kväll i Långträsk.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 9 juni 2011 09:00


Tema nr 337 Vin
162/365

Mitt nya fina kristallglas med ett glas vitt i solnedgången i Långträsk. Nej, vänta nu. Kristall sa du? Hade ju kunnat vara det. Men inköpt på $-store till det facila priset av två för 30:- tarvar det annat material än glas o kristall ;)


 

Temalista

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards