Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 9 juli 2011

Melodikrysset v27, 2011

Av Kvasthilda - 9 juli 2011 14:30


Maken har dragit igång elverket så jag kan fixa kryssinlägg :) Var ju inte största anledningen till att vi kör det men jag tar vara på tiden ändå!

Idag var Eldeman i Vansbro och simningen som pågår där. Hade varit kul att få vara med om en livesändning. En tjej vid namn Pia hade cyklat från Uppsala för att ta sig dit...!

Dagens kryss var som är brukligt när det är live, enklare än vanligt.

Jag löste det under sändning och kanske kan presentera ett vettigt blogginlägg nu då :)


Första uppgiften för dagen fick vi på dragspel (bland annat) av Olle Johnny, en vals om en flicka. Drömmen om Elin.


Så gick vi på bio o såg militärer falla för andra militärers fruar. Eller nä, det var en annan film. Men militärer var det. Richard Gere som An Officer and a Gentleman. Samma titel på svenska fast lite annan stavning på det emellan det viktiga ;)  Up Where We Belong var givetvis låten som illustrerade det hela.


Eftersom han befinner sig i Dalarna var ju nästa artist självskriven i ett Eldemansk mellokryss, Ernst Rolf. Fast vi fick förstås inte höra hans välkända stämma. Vi söker en "tänkt förvaringsplats".... Ja jisses. Lägg dina sorger i en gammal säck säger han, herr Rolf. Kan ju vara bra att städa vindskontoret nån gång ibland.


Fredriks gånglåt spelades sedan för oss och rösten tillhörde Mats Paulsson.


Sen träffade Eldeman Svenne Rubin i publikhavet. Han hade avslutat gårdagskvällens festligheter kring Vansbros kanal på nattkröken och var lite hes.


Vi fortsatte sedan med Lerums Harry Potter. Han trollar fram musik.... Ja, du Eldeman. Lennart Palm spelade en melodi ur vilken vi skulle ta en del av refrängen - som sjungs både på engelska o svenska i en mix. Magnus Uggla drog på stan. Eller ville dra på stan.

Let's Go, Let's Go, Let's Go,

Let's Go ner på stan....

För i stan så ger vi järnet,

o vi bangar inte för nåt...

Att ragga brudar har för oss blitt en sport.


Det kan ju bli heeeelt underbart av det. What a Wonderful World sjöng Louis Armstrong.


Om tjejen de raggade upp i sin underbara värld var en damtidningsredaktör förtäljde inte historien men Eldeman påstår i alla fall att det inte var Ameila Adamo man sjöng om... Nä, vi får väl tro på det. Tommy Nilsson sjöng inte heller för oss om sin Amelia... Den var instrumental!


Nån som däremot sjöng alldeles själv, fast i en engelsk version om hur jäkla ont det gör ibland var Lena Ph. It Hurts. Eller Det gör ont som hon vann Melodifestivalen o drog ut i Europa med sitt stativ o tävlade vidare med.


För vad är väl en bal på slottet? Vi gick på film igen och med dixiejazz fick vi en annan prinsessas små hjälpredors sång - eller inte nej. Bara melodin. De sju små dvärgarna var på väg till sin gruva för att jobba, Hej Hå, Hej hå, vi till vår gruva gå.... För att ta sig ner till alla juvelerna de hittade i drivor gick de genom gruvgångar - eller en o annan ort.


För nästa VÅG-räta svar - Eldeman vitsade till det för ovan nämna Åsa intervjuades här om sin cykeltur och hennes medverkan i Vansbrosimningen - sökte vi en del av ett artistnamn. Oh Boy skramlade ut i radion o vi pratar inte reggaetoner med Robban eller hans polare Peps utan en dalatjej vid namn Miss Li.


En radiosignatur följde sedan. Han hoppade nog till om han hörde signaturen i radion sa Eldeman. Signaturen var till Upp till Tretton, detta ganska långlivade men, numer nedlagda frågeprogram, riktat till barn och ungdomar. Bapelsin Gubbjävel... O Gubbjäveln eller "han" var förstås Ulf Elfving. Fast det svaret var visst en skröna, lika mycket som Negrerna i träden...


Vi avslutar dagen med ett rop på hjälp. Han har tävlat i mello men inte med den här. Nej, det var uppföljningen. Nathalie. Ola var "han" i den sista uppgiften.


O nu ska jag strax stänga av datorn så vi slipper oljudet från elverket som står o tuggar därute.... Hör dock att gubben dragit igång en annan maskin. Kanske det andra verket?


Ha en underbar lördagkväll!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 10:55

Jamen, då var det kryssat och klart och webbradion höll hela vägen och så här löste jag mitt idag...  Vi lever det ljuva livet, eller snarare galna, Livin' La Vida Loca. Upside, inside outShe's livin' la vida locaShe'll push and pull you downLivi...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 09:41

Jahapps. Får se om det blir att lösa krysset idag. De har stora tekniska problem på Sveriges Radio idag och inget laddar som det ska. Just nu lyssnar jag på P4 men jag har inte laddat om just den sidan. Rätt vad det är kraschar det väl och jag hör in...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards